Ελευθερία δεν μου απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα πάντως
1. Ήταν γνωστό πλήθος επαναλήψεων αν έβαζαν εντολές τότε θα ήταν άγνωστο και δεν θα το συζητούσα γιατί τότε δε θα ξέραμε ότι εκτελούνταν οπωσδήποτε μία φορά και άρα η Μέχρις_ότου δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.
2. Νομίζω ότι σου απάντησα παραπάνω δεν θέμα ούτε εκνευρισμού ούτε μαθητών μου, με ΓΙΑ το έλυσαν καθώς τους φάνηκε το ποιο λογικό με γνωστό πληθος επαναλήψεων.
Το ζήτημα είναι αν μπορούμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε στο τι είναι αλγοριθμικός τρόπος σκέψης.
Αν θα κολλάμε στο "σκοπό" της επιτροπής ή αν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά να σκεφτούν πέρα από τα σχήματα και να πιάσουν το νόημα του αλγορίθμου.
Προβληματίστηκα πολύ με τα συγκεκριμένα θέματα και λυπήθηκα για όλους μας που κάνουμε το μάθημα τόσα χρόνια και ακόμη δε μπορούμε ούτε μεταξύ μας να συμφωνήσουμε τι είναι σωστό σε ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ και τι είναι λάθος! Γι΄αυτό μπήκα στη διαδικασία να το συζητήσω τόσο πολύ.
Και κακώς δεν χρησιμοποίησα τον ορισμό του βιβλίου για την κωδικοποίηση σελ. 28 (κωδικοποίηση (coding), δηλαδή με ένα πρόγραμμα είτε σε μία ψευδογλώσσα είτε σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού που όταν εκτελεσθεί θα δώσει τα ίδια αποτελέσματα με τον αλγόριθμο.) όπως έκανε ο amouz παραπάνω, θα είχαμε τελειώσει από χθες τη συζήτηση!