Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10
1
Γ΄ Λυκείου / Παιχνίδι θεωρίας
« Τελευταίο μήνυμα από ManiacGr στις Σήμερα στις 04:40:53 πμ »
Χαιρετώ όλες και όλους τους συναδέλφους. Αν και παρακολουθώ πολλά χρόνια το φόρουμ και το έχω προτείνει σε πολλούς μαθητές μου, γράφτηκα πρόσφατα και είναι η πρώτη φορά που αποφασίζω να γράψω κάτι, αλλά νομίζω ότι αυτό που θα προτείνω εδώ είναι ενδιαφέρον.
Έχει πάνω από ένα χρόνο που έφτιαξα ένα παιχνίδι πολλαπλών ερωτήσεων με σκοπό την υποβοήθηση επανάληψης και εκμάθησης της θεωρίας του μαθήματος. Οι ερωτήσεις που περιέχονται ενημερώνονται συνεχώς και πλέον νομίζω ότι ο όγκος τους επαρκεί για μια καλή επανάληψη μιας και έχουν ξεπεράσει τις 700.
Μετά από κάθε επιλογή εμφανίζεται η σωστή απάντηση για να βοηθηθεί ο μαθητής, ενώ σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν καταλαβαίνει γιατί η απάντηση είναι αυτή που λέει το παιχνίδι, ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει την ερώτηση στις αγαπημένες του ώστε να μπορέσει να τη συζητήσει αργότερα με τον καθηγητή του.
Για να γίνει πιο ενδιαφέρον πρόσθεσα μετάλλια, καθώς και διάφορες εκφράσεις που μου πρότειναν οι μαθητές μου που διακωμωδούν την κατάσταση σε περίπτωση που απαντήσει κανείς λάθος σε μια ερώτηση με εύκολο επίπεδο δυσκολίας (να είστε επιεικείς σχετικά με αυτό παρακαλώ)
Διατίθεται δωρεάν στο Google play και το Huawei app store και πολύ σύντομα θα βρίσκεται και σε site για να μπορεί να παιχτεί από παντού. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο.
Παραθέτω τον σύνδεσμο παρακάτω
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.digart.pliroforikithegame

Η παράθεση εδώ έγινε με σκοπό να δω πως μπορεί να το σκέφτονται άλλοι καθηγητές, αλλά και να δω πως θα μπορούσα να το βελτιώσω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τα όποια σχόλια!
2
Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ / Απ: Ερώτηση για ύλη 2019-20
« Τελευταίο μήνυμα από George Eco στις Χθες στις 09:57:20 μμ »
Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πώς προκύπτει ότι στα Θέματα του ΟΕΦΕ 2020 στον Προγραμματισμό Υπολογιστών (ΕΠΑΛ) ζητούσαν κώδικα σε Python 3; Ευχαριστώ.
Νομίζω πως όσοι έβαλαν θέματα βιάστηκαν. Δεν είχαν χρόνο να δουν πως το μάθημα διδάσκεται σε python2. Συγγραφείς του βιβλίου του ΕΠΑΛ σηκώσαν τα χέρια ψηλά. Εκτός τόπου και χρόνου τα θέματα του 2020 κατά τη προσωπική μου γνώμη. Δε προκύπτει με άλλα λόγια από πουθενά. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε python2.
3
Είναι καλός οδηγός...

Μήπως στη διεύθυνση του plesk ξεκινάει έτσι... https://webhost6.sch.gr/;

Μάλλον πρέπει να κάνεις αίτημα ελέγχου....
4
Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ / Απ: Ερώτηση για ύλη 2019-20
« Τελευταίο μήνυμα από donquixote στις Χθες στις 01:29:52 μμ »
Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πώς προκύπτει ότι στα Θέματα του ΟΕΦΕ 2020 στον Προγραμματισμό Υπολογιστών (ΕΠΑΛ) ζητούσαν κώδικα σε Python 3; Ευχαριστώ.
5
Τεχνική υποστήριξη / Απ: webhost.sch.gr = NEA ΕΠΟΧΗ για τις ιστοσελίδες στο ΠΣΔ
« Τελευταίο μήνυμα από aspd στις Χθες στις 09:57:04 πμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Όχι δεν τα έχω κάνει.
Ακολούθησα τις οδηγίες "Πως μεταφέρω το joomla ιστότοπό μου στη νέα υποδομή; " https://blogs.sch.gr/webhost/#prettyPhoto

Μήπως υπάρχουν οδηγίες κάπου για τις επιπλέον ρυθμίσεις που χρειάζονται; δεν ξέρω τι να αλλάξω.

6
Τμηματικός προγραμματισμός / Απ: Τμηματικός προγραμματισμός
« Τελευταίο μήνυμα από George Eco στις 05 Μαΐ 2021, 11:19:38 μμ »
Δε ξέρετε πόσο χαίρομαι που ακούω αυτό που περίμενα να ακούσω. Είπα στο παιδί που ρώτησε τη προφανή απάντηση, εξυπακούεται φυσικά πως όλα πρέπει να γίνουν σωστά από μεριάς του, αλλά ερωτήθηκα πάνω σε ανάλυση στο θέμα Γ του 2013 και πολύ το χάρηκα.
Ευχαριστώ για τη γνώμη σας όλους όσους απάντησαν ήδη, αναμένω από τους υπόλοιπους.
7
Γ΄ Λυκείου / Απ: ΟΕΦΕ Ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ?
« Τελευταίο μήνυμα από npapathomop στις 05 Μαΐ 2021, 11:14:52 μμ »
Και εγώ θα τα ήθελα εφόσον είναι διαθέσιμα... (npapathomop@hotmail.com)

Ευχαριστώ!
8
Εννοείται ότι ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ στη λύση μιας άσκησης και χωρίς να ζητειται από την εκφωνησή της.
Βέβαια οπως αναφέρθηκε πιο πάνω απαιτείται προσοχή εκ μερους του μαθητή για τυχόν λάθη κατά τη χρήση των υποπρογραμμάτων.
9
Τμηματικός προγραμματισμός / Απ: Τμηματικός προγραμματισμός
« Τελευταίο μήνυμα από Νίκος Αδαμόπουλος στις 05 Μαΐ 2021, 09:41:53 μμ »
Όχι όχι, έστω το γράφει τέλεια! Αυτό ρωτάω κι έχω την ίδια άποψη με εσένα Πέτρο. Με άλλα λόγια ΕΧΟΥΝ το δικαίωμα να το κάνουν. Σωστά;

Μα φυσικά έχουν το δικαίωμα!
10
Έχεις φτιάξει τις Ρυθμίσεις φιλοξενίας και Ρυθμίσεις nginx και Apache στον τομέα σου;

Τα ρυθμίζεις από Plesk!

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10