Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts από το ΙΤΥΕ

Ξεκίνησε από alkisg, 04 Ιαν 2024, 09:18:42 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

alkisg

Καλή χρονιά! Προσωπικά δεν έχω κάποιο νέο.
Ίσως μια ιδέα να είναι η εξής:

Το ΙΤΥΕ αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να προσλάβει τους υπάρχοντες καθηγητές για το έργο αυτό, λόγω του νέου περιορισμού, ότι θα πρέπει τα απογεύματα να εργάζονται στις εγκαταστάσεις του ΙΤΥΕ στην Πάτρα.
Και στην προκήρυξη που έκανε δεν κατάφερε να βρει αντικαταστάτες.

Αν λοιπόν δύο συνάδελφοι από Πάτρα θέλουν, μπορούν να ζητήσουν από το ΙΤΥΕ να ξανακάνει προκήρυξη του έργου, και να προσλάβουν αυτούς για το έργο. Ακόμα κι αν δεν έχουν την εμπειρία της υπάρχουσας ομάδας, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από το "τίποτα". Χωρίς επίσημη υποστήριξη, δεν νομίζω ότι έχει νόημα το Linux στα σχολεία. Εγώ από την πλευρά μου μπορώ να βοηθήσω αυτούς τους δύο συναδέλφους αμισθί κατά την αρχική τους προσαρμογή.

d_oikon

Παράθεση από: alkisg στις 14 Ιαν 2025, 09:40:35 ΠΜδεν μπορεί να προσλάβει τους υπάρχοντες καθηγητές για το έργο αυτό, λόγω του νέου περιορισμού
Κάτι τέτοια με ξεπερνάνε συνάδελφοι!
Δηλαδή έλεος! Σε ΌΛΟΥΣ τους νόμους υπάρχουν και οι εξαιρέσεις... "εκτός από....", ή "εξαιρούνται....".
Δηλαδή δεν θα μπορούσαν να μεριμνήσουν μία εξαίρεση για την συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά τόσους χιλιάδες εκπαιδευτικούς/σχολεία; Τι να πω δεν ξέρω.
Μακάρι να καταλάβουν τι γίνεται, γιατί ίσως ακόμα δεν έχουν, ή να γίνει και αυτό που προτείνεις Άλκη. Αν και στη δική σου περίπτωση, είσαι στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ οπότε μπορούσες να υποστηρίξεις και το πρωί από το γραφείο σου (ιδανική κατάσταση!). Ενώ αν ένας είναι καθηγητής σε σχολείο, μόνο το απόγευμα θα μπορεί να υποστηρίξει που τότε όμως τα σχολεία είναι κλειστά.

mandarinos

Ο "Διόφαντος" σταμάτησε μεν να υποστηρίζει το πακέτο του LTSP, αλλά φιλοδοξεί να επιμορφώσει τους συναδέλφους!

Το θέμα είναι: μπορεί; :)

Πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε πρακτικό τρόπο (και σύντομα), ώστε να ξαναρχίσει η κανονική λειτουργία των εργαστηρίων Πληροφορικής με βάση το πακέτο του LTSP.

dimpanayio

Γεια χαρά σε όλους.

Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα sch scripts σε Ubuntu 22.04 σύμφωνα με τις οδηγίες  στη τεχνική στήριξη. Δεν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση.  Κρίμα που δεν συνεχίστηκε ένα τόσο χρήσιμο έργο.  Τελικά θα ενισχυθούν τα λειτουργικά της Microsoft και οι εφαρμογές σε windows

anagsteki

Υπάρχει τίποτα νεότερο για την τεχνική στήριξη του ubuntu;
Προσωπικά θα προσπαθήσω και την επόμενη χρονιά να το δουλέψω (ubuntu 22.04) ελπίζοντας ότι θα μπορέσω. 
Αλλά μετά  θα είναι μάλλον πολύ δύσκολο.
Θα επανέλθουμε στην ταλαιπωρία των windows!! Με υποβάθμιση και της ποιότητας  του μαθήματός μας.

Yannis Siahos

Καλησπέρα και καλό μήνα,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες μια προσπάθεια για τη συνέχιση της υποστήριξης του LTSP/Epoptes/sch-scripts που να είναι συμβατή με τους περιορισμούς του ΙΤΥΕ (δηλ. απασχόληση εκπαιδευτικών σε Αθήνα ή Πάτρα).

Δύο συνάδελφοι, ο Σπύρος και ο Αλέξανδρος, από την Πάτρα, με εμπειρία στο γρ. Πληνετ Αχαϊας δήλωσαν πρόθυμοι να αναλάβουν σιγά σιγά το κομμάτι της υποστήριξης.

Ο βασικός στόχος είναι να επιλυθούν κάποια προβλήματα του 22.04 και παράλληλα να αρχίσει να γίνεται debugging των προβλημάτων του 24.04.

Οπότε θα ξεκινήσουν να απαντάνε σε προβλήματα που έχουν καταγραφεί στο Στέκι ή στο helpdesk του ΠΣΔ.

Ο Άλκης δήλωσε ότι θα βοηθήσει τους δύο συναδέλφους στην αρχική τους προσαρμογή και ότι θα συνεχίσει την ανάπτυξη της λύσης LTSP/Epoptes/sch-scripts, πράγμα που μας κάνει αισιόδοξους, αν και δεν θα εμπλέκεται άμεσα στην Πανελλαδική υποστήριξη.

spanagioto

Καλησπέρα και καλό μήνα κ από μένα.
Είμαι ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος και είμαι στο ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Αχαΐας εδώ και πολλά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω το Γιάννη και το Ι.Τ.Υ.E. που μας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Υπάρχει η όρεξη, η βοήθεια από το Γιάννη και τον Άλκη και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Καλή μας αρχή και όλα θα πάνε καλά.

alexxtasi

Γεια και χαρά σε όλους,
είμαι ο Αλέξανδρος Τασίκας, παλιότερα τεχνικός στο Πληνέτ Αχαΐας και τελευταία διοικητικός στην αντίστοιχη Δευτεροβάθμια.

Με τον Σπύρο αλλά και την πολύτιμη καθοδήγηση από τους Γιάννη και Άλκη, θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε το LTSP.

alkisg

Να καλωσορίσω τους συναδέλφους στο έργο και να τους ευχηθώ καλή δύναμη 💪 και επιτυχία 🎯 !

Όπως ανέφερε κι ο Γιάννης, από την πλευρά μου θα βοηθήσω όσο μπορώ τον Σπύρο και τον Αλέξανδρο στην αρχική τους προσαρμογή, και θα συνεχίσω να αναπτύσσω τα LTSP/Epoptes/sch-scripts από τη θέση μου ως ΥΠΛΗΝΕΤ Ιωαννίνων, αν και δεν θα εμπλέκομαι στο έργο του ΙΤΥΕ ή στην Πανελλαδική υποστήριξη.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνει διαθέσιμο το Ubuntu 24.04 σε όλα τα σχολεία από Σεπτέμβριο!

pgrontas

Πολύ ευχάριστα τα νέα γιατί χρειάζεται μια τέτοια προσπάθεια.
Καλή αρχή!

Αν και εξακολουθώ να απορω και να εκνευρίζομαι με όλους τους ηλίθιους περιορισμους που σκαρφίζεται το κράτος για να κάνει τη ζωή μας πιο δυσκολη.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

Laertis

Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλή αρχή και καλή δύναμη στους συναδέλφους Σπύρο και Αλέξανδρο που ανέλαβαν τη διάσωση του στρατιώτη LTSP.
Θα έχουν τη μέγιστη υποστηρίξη απο όλους μας εδώ μεσα στο στέκι. :police:
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

anagsteki

Μπράβο, μακάρι να γίνει. Πολύ ευχάριστη είδηση

Kermit, ο Βάτραχος

Καλή αρχή και καλή επιτυχία στο έργο σας, Σπύρο και Αλέξανδρε!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

thegoul

Επιτέλους μια ευχάριστη είδηση. Καλή αρχή στους συναδέλφους.

jim_katsar

Είναι ότι καλύτερο γράφτηκε τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε αυτό το σημείο του forum.
Αν και ο δημιουργός των  LTSP/Epoptes/sch-scripts θα ήταν ο καταλληλότερος άνθρωπος να ηγείται αυτής της προσπάθειας υποστήριξης, μαζί φυσικά με το υπόλοιπο έμψυχο δυναμικό παρόλα αυτά η εξέλιξη είναι πάρα πολύ σημαντική.
Ως πληροφορικός που χρησιμοποιεί τα τελευταία 12 χρόνια τη λύση του LTSP σε πάρα πολλά σχολεία από όπου έχω περάσει εύχομαι στην νέα ομάδα των συναδέλφων ολόψυχα καλή δύναμη και αναμένουμε με το νέο έτος να μπορούμε να περάσουμε το LTSP στα UbuntuMate 24.04  ;)