Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10
11
Γ΄ Λυκείου / Απ: ΝΕΟΣ διαδικτυακός διερμηνευτής της Γλώσσας
« Τελευταίο μήνυμα από dimpapadop στις 25 Νοέ 2020, 05:44:52 μμ »
Συγχαρητήρια komni χρειάζεται μια έκδοση js/html 5 ώστε να "τρέχει" σε οποιοδήποτε λειτουργικό/συσκευή.

Όσον αφορά τη Β' Λυκείου, κατά τη γνώμη μου πολύ καλή ιδέα θα ήταν για να αποκτήσουν ευκολότερα αλγοριθμική σκέψη και να γίνει πολύ πιο αποδοτικό το μάθημα, να ξεκινήσουν με μια blockly like εκδοχή της ψευδογλώσσας βασισμένη σε bockly to javascript. https://blockly-demo.appspot.com/static/demos/interpreter/async-execution.html
Με αυτόν τον τρόπο γνώμη μου είναι ότι ευκολότερα θα γινόταν η παράδοση και από ένα σημείο και έπειτα η μετάβαση σε κειμενική γλώσσα θα ήταν παιχνιδάκι.
Από την άλλη το αν η ψευδογλώσσα/ΓΛΩΣΣΑ τελείωσε και θα μας αφήσει, είναι μεγάλη κουβέντα σχετικά με τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα μετάβασης πχ στην python που περισσότερο συζητείται μιας και ήδη έχουν συγγραφεί και εγχειρίδια
12
Linux / Απ: boot από usb
« Τελευταίο μήνυμα από ilias_s στις 25 Νοέ 2020, 01:18:42 μμ »
@aspd : Όπως είπε και ο Δημήτρης παραπάνω!

Συγκεκριμένα :

Πας Advanced BIOS Features > Hard Disk Boot Priority και βάζεις το flashάκι (το βλέπει ως USB-HDD0) 1ο στη λίστα

έπειτα βάζεις First Boot Device απλά Hard Disk (και όχι USB-HDD)

Aν πας από το Boot Menu (F12), πηγαίνεις στο +Hard Disk και επιλέγεις αντίστοιχα USB-HDD0

Σημειώνω πως όταν επέλεγα εκκίνηση από USB-HDD δεν το έβλεπε...

13
Γ΄ Λυκείου / Απ: Η ΑΕΠΠ σε διαδραστική μορφή
« Τελευταίο μήνυμα από kLee στις 25 Νοέ 2020, 12:33:36 μμ »
Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Από το 2011 διδάσκω έτσι κ αλλιώς μόνο του Καρκαμάνη, έχοντας πάντα στο οπλοστάσιό μου και Τσιωτάκη, Δουκάκη, Ντζιος/Κοψίνης, Καραίσκος, Λαζαρίνη και πρόσφατα και Καρύδης.

Περιμένω και από αυτούς διαδραστικό υλικό!

Φιλιά Γιώργο, keep up the good work!
14
Τεχνική υποστήριξη / Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Τελευταίο μήνυμα από Δημήτρης Γκίνης στις 25 Νοέ 2020, 11:57:30 πμ »
Αναζήτηση πρωτικόλλου:

Στο πεδίο Διεκπεραίωση γίνεται αναζήτηση με το userid, πιο βολικό θα ήταν με το όνομα του χρήστη (όχι με το username πχ αναζήτηση με το Δημήτρης Γκίνης, όχι με το username=dimginis ή userid=4).

15
Τεχνική υποστήριξη / Απ: Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου
« Τελευταίο μήνυμα από Δημήτρης Γκίνης στις 25 Νοέ 2020, 11:14:38 πμ »
Πρωτοκόλληση εισερχόμενων email, μερικές παρατηρήσεις:

1. Όταν το επιλέξεις για πρώτη φορά, φέρνει όλα τα μηνύματα που βρίσκει ταξινομημένα κατά ημερομηνία (παλιότερα προς νεότερα). Δεδομένου ότι ο οργανισμός που θα εγκαταστήσει την εφορμογή θα έχει στο mailbox πιθανόν αρκετές εκατοντάδες μηνύματα για τα οποία θα πρέπει να επιλέξει χειροκίνητα για το καθένα σήμανση ως αναγνωσμένα, θα ήταν προτιμότερο να ορίζεται μια ημερομηνια από την οπία και ύστερα να φέρνει μηνύματα (πχ από την ημερομηνία εγκατάστασης,  την ημερομηνία κανονικής λειτουργίας ή όποια τέλως πάντων ορίσει ο διαχειριστής), πχ ορίζοντας την ημερομηνία στην imap_search (αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείς αυτή)

2. Κάθε φορά που πατάς "Σήμανση ως αναγνωσμένο" ή "καταχώρηση email" σε κάποιο μήνυμα, εξαφανίζονατι από τη σελίδα τα προηγούμενα από αυτό μηνύματα (για τα οποία φυσικά έχει επιλεγεί κάτι από τα 2), το ίδιο το μήνυμα παραμένει μέχρι να πατήσεις "Σήμανση ως αναγνωσμένο" ή "καταχώρηση email"  σε επόμενο μήνυμα (εκτός αν κάνεις refresh της σελίδας)
16
Γ΄ Λυκείου / Απ: ΝΕΟΣ διαδικτυακός διερμηνευτής της Γλώσσας
« Τελευταίο μήνυμα από dski στις 25 Νοέ 2020, 10:30:41 πμ »
Επίσης κάποιος είχε ρωτήσει για υποστήριξη ψευδογλώσσας στον διερμηνευτή: Το κοίταξα χθες και έβαλα υποστήριξη στον lexer και parser αλλά ο διερμηνευτής μου κανει resolve τους τύπους των μεταβλητών πριν αρχίσει την εκτέλεση του προγράμματος και αυτό είναι ένα πρόβλημα καθώς δεν μπορεί να το κάνει στην ψευδογλώσσα λόγω μη ύπαρξης τμήματος δηλώσεων. Θα πρέπει να εισάγω type resolution στον διερμηνευτή που γίνεται αλλά θέλω να πάρω τον χρόνο μου με αυτό για να μην καταλήξω με spaghetti code. Θα προσπαθήσω να το υλοποιήσω πριν τη λήξη υποστήριξης του pseudoglossa.gr

Έχεις δίκιο, το σκέφτηκα εκ των υστέρων ότι, ενώ η σύνταξη είναι σχεδόν ίδια, στην Ψευδογλώσσα οι μεταβλητές είναι typeless και αυτή η σημασιολογική διαφορά είναι σημαντική για τον διερμηνευτή... Μάλιστα, θεωρητικά, κατά την εκτέλεση του προγράμματος η ίδια μεταβλητή μπορεί να φιλοξενήσει δεδομένα διαφορετικού τύπου.

Επειδή ρώτησες, στη Β' ΓΕΛ υπάρχει το μάθημα "Εισαγωγή στην Επιστήμη των Η/Υ" το οποίο, στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι μια εισαγωγή στις βασικές αρχές προγραμματισμού με χρήση της Ψευδογλώσσας. Το μάθημα ήταν μονόωρο και από φέτος δίωρο, συνεπώς αποτελεί μια καλή προετοιμασία εν όψει της ΑΕΠΠ της Γ' ΓΕΛ. Για το λόγο αυτό είναι χρήσιμο να υπάρχει ένα online εργαλείο για την Ψευδογλώσσα, ειδικά αφού το pseudoglossa.gr φαίνεται πως θα μας αποχαιρετίσει...
17
Linux / Απ: boot από usb
« Τελευταίο μήνυμα από Δημήτρης Γκίνης στις 25 Νοέ 2020, 09:35:19 πμ »
@aspd: Συνδέεις το usb flash disk, ξεκινάς το pc, μπάινεις bios,  πας στο Hard disk boot priority (3η εικόνα, πρώτη επιλογή), λογικά θα βλέπει και το usb flash disk, το βάζεις ως πρώτη επιλογή, αποθήκευση.
18
Β΄ Λυκείου / Απ: Ασάφειες και λάθη του σχολικού βιβλίου της Β' Λυκείου
« Τελευταίο μήνυμα από George Eco στις 25 Νοέ 2020, 02:24:27 πμ »
Πολύ σωστό σε βρίσκω.
Έχω μια υποψία συνάδελφε (κι ελπίδα) πως τα βιβλία σύντομα θα αλλάξουν. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, έτσι για να δω κι εγώ, λέω να το ψάξω και τι συμβαίνει με τη Β. Που να πάρει με μπρίζωσες. Χρόνο να βρω και θα επανέλθω σε αυτό το thread!
19
Με την ύλη της Γ' και τις ασάφειές της ασχολούμαι εδώ και 16 χρόνια, που το διδάσκω το μάθημα!

Με την Β' απλώς δεν είχα ασχοληθεί από τότε που μπήκε το μάθημα, γι' αυτό το είπα...  :)

Π.χ. ένα σημείο ασάφειας/αντίφασης είναι στον ορισμό της "ΣΥΝΘΗΚΗΣ" (σελ. 34-35) που γράφει :
"Ως συνθήκη εννοείται μια λογική έκφραση στην οποίαυπάρχει τουλάχιστον ένας σχεσιακός τελεστής (δηλαδή η συνθήκη δεν μπορεί να απαρτίζεται από μόνο μια μεταβλητή ή μια σταθερά ή μια αριθμητική παράσταση). "

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα λέμε στην Γ' λυκείου, όπου και μία μόνο λογική σταθερά ή μία μόνο λογική μεταβλητή μπορούν να αποτελούν μία Συνθήκη...
20
Linux / Απ: boot από usb
« Τελευταίο μήνυμα από ilias_s στις 24 Νοέ 2020, 09:00:21 μμ »
Για κάτσε γιατί μου φαίνεται πριν 4-5 μέρες έκανα boot απο usb σε ένα παλιο μηχάνημα... Θα το δω και θα σου πω..!
Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 10