Αυτό έχω σκοπό να κάνω ... Η δυσκολία είναι ότι αν καλέσω την τεχν. υποστήριξη του ΠΣΔ δεν θα καταφέρω να μιλάω από το εργαστήριο με το τηλ. μιας και δεν υπάρχει τηλ στο εργαστήριο (θα έπρεπε να υπάρχει αλλά δεν ...) και το ασύρματο τηλ. στο 2ο όροφο δεν θα εχει σήμα ... εκτός αν το κάνω από το κινητό ... να με καλέσουν από το πσΔ -- προβλέπεται;
Εχω την ελπίδα οτι ο τεχνικος της wind θα απομονώσει τον cisco .....
Κανονικά επάνω στις γραμμές του ΠΣΔ δεν πρέπει να υπάρχει τηλέφωνο (ώστε να μη γίνονται κλήσεις και ανεβαίνει ο λογαρισμός τον οποίο πληρώνει το ΠΣΔ και όχι το σχολείο). Το να σε καλέσει το helpdesk στο κινητό για κάποιο θέμα γίνεται και το έχω κάνει πολλές φορές αρκεί να τους το πεις.
Αν δε χρησιμοποιείς τη σύνδεση του ΠΣΔ αλλά κάποιας εταιρείας "αυτόνομα" (έστω και του OTE) χάνεις το "φιλτράρισμα" των ιστοσελίδων του ΠΣΔ.
Σε ΑΥΤΟ μπορείς να πατήσεις και να απαιτήσεις να γίνει μεταφορά της γραμμής ΠΣΔ στο εργαστήριο. Επίσης χάνεις τη δυνατότητα που σου παρέχει το ΠΣΔ για στατική IP το οποίο π.χ βολεύει πολύ αν δε μένεις κοντά στο σχολείο ώστε να κάνεις, στα γρήγορα, τη διαχείριση από μακρυά.
Το ΠΣΔ (έμαθα σχετικά πρόσφατα) έχει συννενοηθεί με τον ΟΤΕ ώστε, τα router (speedport) που αναγκαστικά πλέον στέλνει όταν οι συνδέσεις γυρίσουν σε vDSL, αυτόματα να παίρνουν τις ρυθμίσεις λογαριασμού ΠΣΔ του σχολείου οι οποίες πλέον δεν είναι το username/password της σχολικής μονάδας στο ΠΣΔ (όπως ήταν παλιότερα). Αυτό σημαίνει και λιγότερη φασαρία σε πολλές περιπτώσεις.
Τέλος, κάθε σχολείο έχει μία γραμμή ΠΣΔ... Η δική σας που καταλήγει; Αυτό το ερώτημα δεν πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθεί;
...
Όταν πήγα πέρυσι ζήτησα το γνωστό βιβλίο συμβάντων ... μου είπαν "Τι είναι αυτό;"Με τα πολλά πήρα (όπως κάνω και σε άλλα σχολεία σε παρόμοιες περιπτώσεις) ένα τετράδιο πανελληνίων για να οργανωθώ. Ανοίγοντας ένα συρτάρι στο γραφείο μέσα στο εργαστήριο, στο κάτω μέρος βρήκα ένα μαύρο βιβλίο που έγραφε ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ... όπως ήταν παλιά.
...
Σε αρκετές περιπτώσεις η κατάσταση στα σχολεία, όσον αφορά, τα διάφορα βιβλία είναι τραγική. Το ίδιο ισχύει και για τα εργαστήρια ειδικά εκεί που δεν υπηρετεί καθηγητής πληροφορικής σταθερά για κάποια χρόνια. Μπορώ να σου αναφέρω διάφορες περιπτώσεις που έχω συναντήσει προσωπικά κατά καιρούς και σίγουρα οι συνάδελφοι (ειδικά όσοι είναι ή έχουν κάνει ΠΛΗΝΕΤ) θα έχουν και άλλες.
Χαρακτηριστικά θα σου πω ότι η πρώτη καταγραφή του εξοπλισμού εργαστηρίου στο σχολείο οργανικής μου έγινε
ΕΠΙΣΗΜΑ σε ένα
τετράδιο πανελλαδικών του 1999 (σφραγίδες-υπογραφές... τα πάντα!) το οποίο έχω κρατήσει για λόγους "αυτοδικαίωσης" καθαρά. Βιβλίο Υλικού του σχολείου ουσιαστικά δεν υπάρχει αφού το επίσημο έπαψε να ενημερώνεται κάπου μεταξύ 1996 με 1998. Πάλι καλά που έχουμε πλέον το
inventory.sch.gr και σε πολλές περιπτώσεις (όχι σε όλες) έχει γίνει μία στοιχειώδης καταγραφή.