καλησπέρα και από εμένα! επειδή θέλω να πιστεύω ότι η τελική κατάληξη για τη βαθμολόγηση του θέματος Γ θα επηρεαστεί από τη στάση συναδέλφων καθηγητών και κυρίως των βαθμολογητών,καταθέτω και εγώ τη γνώμη μου. Γνωρίζω μαθητή ο οποίος έχει λύσει σχεδόν ότι έχει κυκλοφορήσει από ασκήσεις και διαγωνίσματα με πολύ έξυπνο τρόπο, έχει ξεσκονίσει το σχολικό βιβλίο διαβάζοντας και τα εκτός ύλης για αναδρομή κτλ ενώ μπορεί να μπεί σε οποια σχολή θέλει,έχει επίλέξει τον κλάδο της πληροφορικής. σήμερα το θέμα το έλυσε με πίνακα όχι προφανώς γιατί δεν μπορούσε με επαναληψη αλλά γιατί 1ον τίποτα από την εκφώνηση δεν τον περιόριζε να το κάνει...και 2ον επειδή επρεπε να επιλέξει έναν τρόπο να απαντήσει ανάμεσα στους δύο στο συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Απάντησε στα θέματα με τη σειρά που δόθηκαν, δεν είδε ποιο πριν το Δ οτί είχε και αυτό πίνακες....για να μαντέψει τις κρυφες σκέψεις της επιτροπής. Εξάλλου και σε πάρα πολλά θέματα οι σωστές άπαντήσεις είναι πολύ περισσότερες από δυο. θυμίζω πχ τις πολλες σωστές απαντησεις για το θεμα 4ο του ΟΕΦΕ 2010. εεε και λοιπόν δεν ήταν όλες βέλτιστες όμως η κάθε μια πρόσφερε στο να δει ο άλλος κάτι που δεν είχε σκεφτεί ο ίδιος.... αν θέλουμε μαθητες με ελευθερη σκέψη, και αυτοί είναι που αγαπουν το μαθημα μη δεχτούμε άκριτα την άποψη ότι όσοι έλυσαν τη άσκηση με πίνακα ήταν φυγόπονοι ή λιγότερο διαβασμένοι. Αύριο θα την έλυναν αλλιώς....
Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλοί τετοιοι μαθητες ίσως και η πλειοψηφία που έλυσαν σωστά το θέμα αλλά με πίνακα.
Ελπίζω να μην κούρασα....