Για το πρώτο θέμα αρχικά να πώ ότι χάρηκα που δεν μπήκε ερώτηση ανάπτυξης, με άφησε αδιάφορο η έλλειψη Σ=Λ, θεωρώ υπερβολικές τις 2 ερωτήσεις συμπλήρωσης κενών και μου άρεσε αρκετά η Α5.
Θέμα Β ανούσιο και οι 20 μονάδες του είναι υπερβολικές. Θα μπορούσαν κάλλιστα να βάλουν και κάτι άλλο (έστω καμιά μετατροπή σε διάγραμμα ροής).
Για το Γ θέμα πιστεύω και εγώ ότι δεν επιτρέπεται η χρήση πινάκων. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών(και οι δικοί μου) το έλυσε με πίνακες, 1ον γιατί δεν κατάλαβαν ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσουν πίνακες και 2ον γιατί τα ερωτήματα έβγαιναν πιο εύκολα με χρήση πινάκων. Εδώ λοιπόν είναι θέμα των οδηγιών που θα δοθούν στα βαθμολογικά κέντρα για το αν ειναι σωστή η λύση(που προγραμματιστικά ΔΕΝ είναι) αν θα κόψουν κάποιες λίγες μονάδες(το πιο πιθανό) ή ολόκληρο το θέμα.
Τέλος, το Δ θέμα ήταν "για περάστε....χαρίζουμε μονάδεςςς" με εξαίρεση το Δ4.
Κλιμάκωση στα θέματα δεν είδα (στα υπόλοιπα μαθήματα τα θέματα ήταν αυξανούμενης δυσκολίας) ούτε και Υποπρογράμματα/ΓΛΩΣΣΑ, που θα τα ήθελα. 'Αραγε τη μείωση στην ύλη των μαθημάτων που "λέγεται" την ξεκίνησαν από φέτος?