Γεια σας κι από μένα!
Είμαι κι εγώ συνάδελφος και παρακολουθώ την σελίδα από πέρυσι και μου δίνεται τώρα η ευκαιρία να σχολιάσω κι εγώ...
Κατ' αρχήν θέλω να συγχαρώ κι εγώ με τη σειρά μου την ομάδα για το διαγώνισμα και γενικά τους υπεύθυνους αυτού του ιστότοπου! Πολλή καλή δουλειά!!
Αν και (τώρα αρχίζω τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις!

) το διαγώνισμα "ξεφεύγει" από το στυλ των εξετάσεων, όπως άλλωστε το θέλατε...
Στο ερώτημα όμως για το αν πρέπει να έχουμε ένα διαγώνισμα πιο κοντά στο στυλ των εξετάσεων ή ένα διαγώνισμα που να ξεφεύγει τόσο πολύ από τα συνηθισμένα, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι για τον μαθητή είναι καλύτερο το 1ο...
Δηλαδή είναι αδύνατον να μπουν θέματα τέτοιας έκτασης , (διότι από άποψη πρωτοτυπίας και δυσκολίας θεωρώ ότι είναι πολύ καλά!) αφού αν γραφούν και με μορφοποίηση εξετάσεων θα πιάσουν τουλάχιστον 12 σελίδες(!!) ενώ τα κανονικά θέματα πιάνουν το πολύ 7 σελίδες... (Και με δεδομένη την οικονομική κρίση, άλλα 3 φύλλα χαρτιού για κάθε μαθητή θα ήταν τεράστια σπατάλη!!!

)
Επίσης μου έκανε εντύπωση η απουσία ΚΑΘΑΡΗΣ θεωρίας (έστω ένα κομμάτι ανάπτυξης 5-6 μορίων)… Και βέβαια ότι από τα 2 πρώτα θέματα απουσιάζει το κεφάλαιο των υποπρογραμμάτων…
Η λύση στο 4ο θέμα ειπώθηκε ότι είναι περίπου 100-120 γραμμές που ισοδυναμεί με 1,5 σελίδα…..αλλά μία σελίδα (τετραδίου εξετάσεων) έχει 30 γραμμές περίπου…δηλαδή 3,5 - 4 σελίδες τελικά! Υπάρχει διαφορά…
Κι εγώ αναρωτιέμαι πόσοι μαθητές θα προλάβαιναν να ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ με όλα τα θέματα…
Δεν λέω ότι πρέπει να είναι τυποποιημένα (ΜΟ, max, min κτλ), αλλά να είναι ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ στα θέματα των εξετάσεων…
Γενικά θα χαρακτήριζα το διαγώνισμα σαν μία ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ επαναληπτική ΕΡΓΑΣΙΑ…αλλά δεν θα το έδινα στους μαθητές μου σαν ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ…
Μακάρι να ήταν αλλιώς το στυλ των εξετάσεων, και να ξεχώριζε πιο εύκολα ο πολύ καλός, από τον καλό, και ο καλός από τον μέτριο…
Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, πάντα καλοπροαίρετες οι παρατηρήσεις μου, επαναλαμβάνω και πάλι τα συγχαρητήριά μου για την πολύ καλή δουλειά, και θα προσπαθήσω του χρόνου να έχω τον χρόνο και να ασχοληθώ νωρίτερα και να συμμετάσχω αν μπορέσω στην ομάδα διαγωνισμάτων!
Καλή συνέχεια σε όλους!