Γενικό Λύκειο > Ομάδες διαγωνισμάτων

Διαγωνίσματα ΑΕΠΠ 2007-2008

(1/10) > >>

gpapargi:
Έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με στόχο την κατασκευή διαγωνισμάτων για όλα τα κεφάλαια του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα, απαντήστε στο παρόν θέμα.
Για να κατεβάσετε τα διαγωνίσματα, ακολουθήστε τους σχετικούς συνδέσμους από την παρακάτω λίστα.
Για να σχολιάσετε κάποιο διαγώνισμα, μην απαντάτε εδώ, αλλά στο θέμα από όπου θα κατεβάσετε το κάθε διαγώνισμα.
Ομάδα εργασίας:


* Ευριπίδης Βραχνός
* Άλκης Γεωργόπουλος
* Παντελής Γιαννίτσιος
* Γιώργος Γκούβας
* Παναγιώτης Γροντάς
* Χαράλαμπος Καρανδεινός
* Ηλίας Καρυοφύλης
* Κωνσταντίνος Κερμελής
* Παύλος Κεφαλάκης
* Ελένη Κοκκίνου
* Κωνσταντίνος Κυριάκος Κουτσάκας
* Νίκος Κωστίκης
* Στέλλα Λιουδάκη
* Αντώνης Μανουσάκης
* Αναστάσιος Μηλίκας
* Βαγγέλης Μπέκος
* Λευτέρης Μπότσαρης
* Δημήτρης Μπούζιος
* Γιώργος Νικολακάκης
* Νίκος Ξένος
* Δημήτρης Παπαμιχαήλ
* Γιώργος Παπαργύρης
* Ανδρέας Πυρόβολος
* Κωνσταντίνος Σοφιανός
* Γιώργος Σπηλιωτόπουλος
* Παναγιώτης Τσιωτάκης
* Τάκης Τσορώνης
* Μιχάλης Φραντζάκης
* Θανάσης Χατζηγεωργίου
* Σωτήρης Ψηλός              Ευρετήριο διαγωνισμάτων:
Ανάλυση προβλήματος - Δομή ακολουθίας
Δομή επιλογής
Δομή επανάληψης
Επαναληπτικό Κεφάλαια 1ο & 2ο
Κεφάλαια 4o-6o-7o
Πίνακες και Δομές Δεδομένων
Τελικό Διαγώνισμα-Προσομοίωση

Η παραπάνω ανακοίνωση-ευρετήριο γράφηκε εκ των υστέρων για οργανωτικούς λόγους. Ακολουθεί το αρχικό μήνυμα-πρόσκληση:

Καλημέρα

Όποιος θέλει να συμμετάσχει στα διαγωνίσματα που θα φτιαχτούν για τη χρονιά 2007-2008 να δηλώσει συμμετοχή δίνοντας το mail του (δίνω για παράδειγμα το δικό μου)

gpapargi at hotmail τελεία com

Φέτος μάλλον θα δουλέψουμε με κλειστή ομάδα μέσα από το στέκι μετά από πρόταση του ʼλκη.

Ουσιαστικά μιλάμε για τη συνέχεια του θέματος:

https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=566.0

Όποιος συμμετάσχει θα πρέπει να ξέρει μερικά πράγματα:

Η προσπάθεια αυτή απαιτεί κάποιο χρόνο και πολύ διάθεση. Η προσπάθεια αυτή έχει απαιτήσεις από τα μέλη. Αν κάποιος δε σκοπεύει να ασχοληθεί καλό είναι να μη συμμετάσχει. Το λέω αυτό γιατί πέρυσι πολλοί ξεκίνησαν αλλά στην πορεία κάποιοι έφυγαν και κάποιοι άλλοι δεν έδωσαν καθόλου σημεία ζωής προφανώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό και ανθρώπινο. Ωστόσο δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στις ομάδες εργασίας στις οποίες ήταν μέλη καθώς έμειναν από άτομα. Επίσης όταν περιμένεις απάντηση από κάποια μέλη και αυτή δεν έρχεται τότε όλη η ομάδα καθυστερεί. Για να περιοριστούν αυτές οι έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτες περιπτώσεις θα πρέπει όποιος δηλώσει συμμετοχή να το έχει αποφασίσει. Αν στην πορεία υπάρξει πρόβλημα… τι να κάνουμε συμβαίνουν αυτά.

Κάτι πολύ σημαντικό επίσης είναι το εξής: Το να βρεις θέματα είναι εύκολο. Το να έχεις καλές κριτικές από τα μέλη που θα εντοπίσουν τα λάθη/ασάφειες και θα τα διορθώσουν είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Πολλοί έστειλαν θέματα. Λίγοι όμως έκαναν σοβαρές κριτικές. Αυτό που λείπει γενικά είναι οι αυστηρές κριτικές. Όποιος κάνει κάτι τέτοιο θα δει πόσο δύσκολο είναι το έργο της επιτροπής εξετάσεων να φτιάχνει θέματα σαφή και σωστά. 

Το πόσα διαγωνίσματα θα φτιαχτούν θα εξαρτηθεί από το πόσα μέλη θα μαζευτούν. Σίγουρα θα φτιαχτεί το επαναληπτικό διαγώνισμα προσομοίωσης στο τέλος. Σχεδόν σίγουρα θα φτιαχτεί και κάποιο επαναληπτικό μέχρι τις εντολές επανάληψης. Από κει και πέρα, ανάλογα με το πόσοι θα μαζευτούν θα δούμε αν θα μπούμε και σε διαγώνισμα ανά κεφάλαιο όπως έγινε πέρυσι. Το σίγουρο είναι ότι όλα τα διαγωνίσματα θα πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά. Θα πρέπει να είναι σαφές ότι το ζητούμενο είναι η ποιότητα του διαγωνίσματος και όχι η ποσότητα. Έτσι καλύτερα να έχουμε ένα διαγώνισμα που θα το προσυπογράψουν όλοι παρά 2 διαγωνίσματα που το καθένα θα το προσυπογράψουν οι μισοί. Και φυσικά το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να έχουμε διαγώνισμα που να το έχει δει μόνο η ομάδα που το δημιούργησε και κανείς άλλος από τα μέλη.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην πορεία.

Περιμένουμε συμμετοχές.

Καλό καλοκαίρι
[/list]

ikariofil:
Γιώργο με μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω και φέτος

ikariofil@tiresias.gr

καλό καλοκαίρι σε όλους

fragile:
Αν η απόσταση δεν είναι πρόβλημα σε τυχόν συναντήσεις της επιτροπής, θα ήθελα να συμμετέχω και εγώ.

fratzaki@otenet.gr

Καλό καλοκαίρι και από εμένα

amanou:
Με χαρά θα συμμετέχω και φέτος

amanou@isc.tuc.gr

Τα λέμε συντόμως

Αντώνης

gpapargi:
Η απόσταση δεν είναι πρόβλημα γιατί η επικοινωνία είναι ηλεκτρονική (mail/forum). Ήδη είμαστε μαζεμένοι από όλη την Ελλάδα. Έχουμε άτομα από Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, Δράμα, Χανιά, Γιάννενα, Λάρισα, Κόρινθο, Αττική, Ρόδο, ενώ για πολλά άλλα μέλη δεν ξέρω που μένουν; Οι περισσότεροι δεν έχουμε ειδωθεί ποτέ αλλά συνεργαζόμαστε τόσο καιρό πολύ καλά.

Ειλικρινά το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση. Τίποτα άλλο.

Η εμπειρία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Υπάρχουν διάφορα ρεύματα απόψεων. Υπάρχουν καθηγητές από δημόσια σχολεία, από φροντιστήρια, άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με προγραμματισμό, άνθρωποι που ασχολούνται με διδακτική πληροφορική, άνθρωποι που θέλουν εύκολα, άνθρωποι που θέλουν δύσκολα, άνθρωποι καινούργιοι με όρεξη, άνθρωποι παλιοί και έμπειροι …

Τα θέματα κρίνονται από πολλούς και όταν ανακοινωθούν θα είναι ανοικτά σε κριτική από όλο τον κόσμο. Ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει με όποιο μέλος της ομάδας θέλει και να ασκήσει οποιαδήποτε κριτική θέλει δημόσια ή προσωπικά αφού τα ονόματα όλων όσων συμμετείχαν αναφέρονται ρητά. Δε μιλάμε απλώς για μια ομάδα καθηγητών φροντιστηρίων που φτιάχνουν θέματα προσομοίωσης και κανείς δεν μπορεί να τους βρει (να πει μια γνώμη) αφού τα ονόματά τους δεν φαίνονται πουθενά.

Τα διαγωνίσματα δίνονται δημόσια και δωρεάν σε όλους (ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε σχολείο ή σε φροντιστήριο) γιατί ο σκοπός δεν είναι το κέρδος. Ο κοινός σκοπός που ενώνει όλα τα διαφορετικά ρεύματα απόψεων είναι το καλό του μαθήματος. Δεν υπάρχει κανένας άλλος σκοπός.

Όλα τα ρεύματα απόψεων έχουν ίσο χώρο έκφρασης και το τελικό αποτέλεσμα είναι η συνισταμένη τους όπως θα προκύψει μετά από συζήτηση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση