Τελευταία μηνύματα

#31
Γ΄ Λυκείου / Απ: Βοήθεια για επιλογή σχολής...
Τελευταίο μήνυμα από Καρκαμάνης Γεώργιος - 18 Ιουλ 2022, 03:22:35 ΜΜ
Πλέον στην εποχή που ζούμε, ο τόπος διαμονής του φοιτητή είναι ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής των σχολών καθώς όσο πιο κοντά είσαι στη σχολή τόσα λιγότερα έξοδα θα έχει, εξάλλου όλες σχολές Πληροφορικής είναι έχοντας βασικό κορμο μαθημάτων την πληροφορικη
#32
Γ΄ Λυκείου / Βοήθεια για επιλογή σχολής από...
Τελευταίο μήνυμα από Λαμπράκης Μανώλης - 18 Ιουλ 2022, 03:13:38 ΜΜ
Καλησπέρα σε όλους

Με ρώτησε ένας μαθητής μου για τις ακόλουθες σχολές,  αν μπορεί κάποιος να μου πει τη γνώμη του θα μας βοηθούσε:

1) Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων Λαμία και  Τρίπολη 

2) Πληροφορική Κέρκυρας

3) Πληροφορικής και τηλεματικής χαροκωπειο 

Έχω μάθημα μέχρι αργά και δεν θα μπορέσω να τα ψάξω άμεσα, πότε αν έχετε γράψει κάτι σε άλλο θέμα παρακαλώ βάλτε το link για να μη λέτε τα ίδια 

Επίσης κυρίως csd εδώ Ηράκλειο τον ενδιαφέρει αλλά ίσως δεν πιάνει το μόρια...για αυτό θα βάλει 

1)Csd
2) πάπει Πληροφορικής Πειραιά 
3) παμακ εφαρμοσμένης Πληροφορικής
4) ΑπΘ πληροφορική 
5) Τρίπολη 
6) Λαμία

Για περίπτωση μεταγραφής υπάρχει αντιστοίχηση σχολών με το csd στις επόμενες επιλογές του ?? 

Κάπως γρήγορα τα γράφω αλλά τελευταία στιγμή είχαμε τις απορίες γιατί άλλαξαν κάποια πραγματάκια

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια εκ των προτέρων 

#33
Γενικά / Απ: Βοήθεια με επιλογή σχολής
Τελευταίο μήνυμα από gpapargi - 17 Ιουλ 2022, 11:30:38 ΜΜ
Η άποψή μου είναι ότι σε μια σχολή πληροφορικής τα μαθηματικά έπρεπε να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο συντελεστή γιατί αυτή είναι η γνώση που θα ήθελα να έχει κάποιος. Να δώσω 2 παραδείγματα:
Το πρώτο  εξάμηνο στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών του Ηρακλείου Κρήτης έπεσε μια άσκηση που ζητούσαν να δίνεται κάποιο κείμενο και να κρυπτογραφείται κάνοντας μια ολίσθηση όλων γραμμάτων κατά ακέραιο αριθμό που δίνεται, θετικό ή αρνητική και οσοδήποτε μεγάλο. Εκεί σαφές πλεονεκτημα είχαν όσοι χειρίζονταν με ευχέρεια τα υπόλοιπα και τους αρνητικούς.  Ο αλγόριθμος τους ήταν σαφώς αποδοτικότερος. Όσοι δε σκάμπαζαν από μαθηματικά το έκαναν επαναληπτικά.
 
Στο β εξάμηνο έπεσε μια άσκηση που σου έδινε σημεία σε αρχείο και έκανες γραφική παράσταση. Όμως οι συντεταγμένες για τον άνθρωπο ξεκινάνε από κάτω αριστερά ενώ για τον υπολογιστή από πάνω αριστερά. Όταν αυξάνει το ψ για τον άνθρωπο μειώνεται για τη μηχανή. Επίσης όλο αυτό γινόταν σε πάράθυρο του οποίου η γωνία δεν ταυτίζόταν με τη γωνία της οθόνης αλλά την έδινε ο χρήστης.
Εδώ λοιπόν ήθελε παιχνίδι με συστήματα συντεταγμένων με διαφορετική αρχή και με διαφορετική θετική φορά. Όσοι δεν πάταγαν καλά στα μαθηματικά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.
 
Θέλω να πω ότι οι αλγόριθμοι είναι συνυφασμένοι με τα μαθηματικά και χωρίς αυτά δεν πάει μακριά κάποιος στην πληροφορική. Το ίδιο θεωρώ ότι συμβαίνει και στη φυσική. Το δύσκολο πρόβλημα στη φυσική είναι δύσκολο επειδή έχει μαθηματική δυσκολία. Έχω δει μαθητή ΑΕΠΠ να μην μπορεί να καταλάβει την κλιμακωτή και η αδυναμία του ήταν μόνο στο μαθηματικό κομμάτι.
 
Γνώμη μου λοιπόν είναι ότι αν κάποιος τα καταφέρνει στα μαθηματικά δεν υπάρχει περίπτωση αν προσπαθήσει να μην τα καταφέρει στην πληροφορική. Το αντίστροφο δεν ξέρω καν αν έχει νόημα. Χωρίς μαθηματικά οι αλγόριθμοί σου έχουν χαμηλό ταβάνι. Για μένα λοιπόν ο πιο μεγάλος συντελεστής πρέπει να μπαίνει στα μαθηματικά.
#35
Μετά το Λύκειο / Απ: Σχολή πληροφορικής 2022
Τελευταίο μήνυμα από akouts - 17 Ιουλ 2022, 06:43:37 ΜΜ
Συμπλήρωσε το μηχανογραφικό σου σαν να είχες 20000 μόρια!
Βάλε τις σχολές με τη σειρά προτίμησής σου!
#36
Μετά το Λύκειο / Σχολή πληροφορικής 2022
Τελευταίο μήνυμα από Kostas Pogo - 17 Ιουλ 2022, 12:59:52 ΜΜ
Η ερώτηση έχει γίνει πάρα πολλές φορές αλλά με δεδομένα προηγούμενων ετών οπότε ήθελα να ρωτήσω όσον αφορά την φετινή χρονιά. Έδωσα πανελλήνιες φέτος και συγκέντρωσα ΜΟ 16.600 στην οικονομική κατεύθυνση. Σε ένα ιδανικό σενάριο θέλω να περάσω στην πληροφορική του ΠΑΠΕΙ αλλά είμαι 244 μόρια κάτω από τις περσινές βάσεις οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα την πιάσω. Έχοντας μελετήσει τις υπόλοιπες επιλογές μου ( κατά προτίμηση Αθήνα) έχω καταλήξει στην πληροφορικής και τηλεματικής του Χαροκόπειου και στα ψηφιακά συστήματα του ΠΑΠΕΙ. Έχω διαβάσει τα μαθήματα και το πρόγραμμα σπουδών και στις 2 παρόλα αυτά δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποια.
#37
Γ΄ Λυκείου / Απ: Αν θελω cybersecurity και ...
Τελευταίο μήνυμα από pgrontas - 17 Ιουλ 2022, 12:12:37 ΜΜ
Γενικά κανένα πανεπιστήμιο δεν σε κάνει χάκερ - τις βασικές αρχές θα σου μάθει σε μαθήματα ασφάλειας και κρυπτογραφίας. Τα δεδομένα για τις δύο σχολές που αναφέρεις είναι τα εξής:

Η ομάδα του ΟΠΑ στον τομέα της ασφάλειας αφορά κυρίως το αντικείμενο της διαχείρισης ασφάλειας - δηλαδή πώς ενσωματώνει ένας οργανισμός την ασφάλεια στις διαδικασίες του. Δηλαδή η έμφαση δεν είναι κυρίως στις τεχνικές πτυχές αλλά στις οργανωτικές. Δεν είναι τυχαίο ότι το βασικό μάθημα ονομάζεται Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η κρυπτογραφία τους είναι σε αρκετά βασικό επίπεδο - θα έλεγα είναι κολλημένη στις αρχές του 2000 με λίγες αλλαγές από τότε.


Το ΕΚΠΑ έχει δύο σχετικές διαφορετικές ομάδες:
Μία ομάδα ασφάλειας και μία ομάδα κρυπτογραφίας.
Την πρώτη δεν την γνωρίζω αλλά βλέποντας το αντίστοιχο μάθημα μου φαίνεται πρακτική και σύγχρονη σε σχέση με αυτή του ΟΠΑ. Επίσης ο επικεφαλής είναι πολύ ενεργός ερευνητικά με δημοσιεύσεις σε πολύ καλά συνέδρια. Κυρίως ασχολείται με τον τομέα της ιδιωτικότητας.
Η ομάδα κρυπτογραφίας ενώ πριν από κάποια χρόνια ήταν από τις κορυφαίες (σε παγκόσμιο επίπεδο) τώρα βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης - καθώς ο επικεφαλής τους έχει φύγει (είναι στο Εδιμβούργο) παίρνοντας μαζί πολλά μέλη της ομάδας. Τα αντίστοιχα μαθήματα τα οποία έχουν εξαιρετικά μοντέρνα ύλη, πλέον τα κάνουν (προσωρινά) οι μεταδιδακτορικοί φοιτητές που έχουν απομείνει, οι οποίοι μεν είναι εξαιρετικοί νέοι κρυπτογράφοι με πολύ αξιόλογη ερευνητική δουλειά, αλλά δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει μέχρι να τα διδαχθείς εσύ.

#38
Γ΄ Λυκείου / Αν θελω cybersecurity και να μ...
Τελευταίο μήνυμα από hskshjs - 17 Ιουλ 2022, 11:44:34 ΠΜ
Το ΟΠΑ έχει ειδίκευση για cybersecurity ενώ το ΕΚΠΑ όχι. Αλλά το ΕΚΠΑ έχει τα περισσότερα ή παρόμοια από τα μαθήματα που έχει η κατεύθυνση cybersecurity του ΟΠΑ. Επίσης αν γνωριζετε μπορείτε να μου πείτε σε ποιο μάθημα του ΕΚΠΑ μαθαίνεται python? Απαντήστε σύντομα αν μπορείτε γιατί το μηχανογραφικό τελειώνει αύριο.
#39
Γ΄ Λυκείου / Απ: Τι σχολη να επιλεξω?
Τελευταίο μήνυμα από ikariofil - 16 Ιουλ 2022, 12:40:47 ΠΜ
περυσινός μαθητής μου ρωτάει για την σχολή  "Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών" στις Σέρρες.
Θα ήθελα την γνώμη σας αν γνωρίζετε
#40
Γ΄ Λυκείου / Διαγωνίσματα για την καλοκαιρι...
Τελευταίο μήνυμα από Λαμπράκης Μανώλης - 15 Ιουλ 2022, 05:51:02 ΜΜ
Καλησπέρα σε όλους

μιας που φτάνει σιγά σιγά το τέλος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ανεβάζω δύο διαγωνίσματα με τις λύσεις τους, ένα μέχρι και τη δομή επιλογής για τα παιδιά που άρχισαν από το καλοκαίρι και ένα στις δομές επανάληψης για τα παιδιά που άρχισαν από τη Β λυκείου

είναι με μορφή word για να τα προσαρμόσει ο καθένας στις ανάγκες του αν το επιθυμεί

δεκτές παρατηρήσεις / διορθώσεις

ΥΓ: ξανά ο καλός συνάδελφος Πολύκαρπος Καραμαούνας έκανε τον πρώτο έλεγχο, τον ευχαριστώ πολύ

καλή συνέχεια