Το Β2 μου άρεσε, ως ένα πρωτότυπο πρόβλημα όπου έπρεπε να κατανοήσεις μια κατάσταση και να αποτυπώσεις την εξέλιξη της. Ναι λύνεται και με απλή λογική και χωρίς ΑΕΠΠ, αλλά ήθελε σαφή καθορισμό των συμβάντων και κατανόηση της εκφώνησης. Υποτίθεται ότι η ΑΕΠΠ και γι'αυτό σε εκπαιδεύει. Άλλωστε σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού σε εξετάσεις κατάταξης για νέους φοιτητές δίνουν τέτοια προβλήματα-κουίζ στην ενότητα της Αλγοριθμικής.
Διαφωνώ Παναγιώτη, όχι με την οπτική σου που είναι λογικότατη, αλλά διαβλέποντας απο μια άλλη διάσταση το θεμα. Αυτή του χρονικού ορίζοντα επιλογής του θέματος και την εποχή που διανύουμε.
Δε μπορεί απο τη μια να θέλουμε το μάθημα μας να αποκτήσει επιστημονική οντότητα και αναγνώριση στην εκπαίδευση και να βάζουμε θέματα ανέκδοτα και γρίφους που επιλύονται εμπειρικά, ρίχνοντας νερό στο μύλο των καλοθελητών που καιροφυλακτούν και πάλι με τη νέα "μεταρρύθμιση" στην παιδεία, να κατακεραυνώσουν το μάθημα και τους Πληροφορικούς. Ας έβαζαν αντίστοιχο θέμα υλοποίησης με κώδικα να τους δώσω συγχαρητήρια και όχι γρίφους του καφενείου για να περνά η ώρα και να το παίζουμε έξυπνοι.
Δεν είναι και πολύ μακρινό να μας λένε και οι Δάσκαλοι ότι σιγά το μάθημα που κάνετε και στο Λύκειο, τέτοιους γρίφους τους κάνουμε σωρηδόν στα μαθηματικά δημοτικού.
Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι έτσι δεν αναβαθμίζεται το μάθημα. Δε ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος ....