Πληροφοριακά, η ΓΛΩΣΣΑ δεν δέχεται ως παράμετρο διαδικασίας οτιδήποτε άλλο από μια μεταβλητή, προφανώς για να υλοποιήσει αυτό το μια-προς-μία τιμές εισόδου και εξόδου της διαδικασίας.
Βέβαια το τι κάνει κάποια υλοποίηση της ψευδογλώσσας του βιβλίου (όπως η ΓΛΩΣΣΑ) σε καμιά περίπτωση δεν είναι και απαραίτητα ταυτόσημο με αυτό που είχαν οι συγγραφείς στο μυαλό τους. Άραγε τι να είναι αυτό?
Στη συγκεκριμένη άσκηση, προφανώς απαιτείται μια επιπλέον μεταβλητή για να υλοποιηθεί σε ΓΛΩΣΣΑ. Εξάλλου, αυτό σχεδόν υπονοείται από την εκφώνηση.
Μια ακόμα άσχετη παρατήρηση: Θα έλεγε κάποιος ότι αν επιλυθεί η άσκηση με τη ΣΕΙΡΑ που ζητούνται τα τμήματα κώδικα από την εκφώνηση (Υποπρόγραμμα-πρόγραμμα) ότι καταστρατηγείται ο κανόνας του βιβλίου ότι το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ γράφεται πρώτο και ακολουθούν τα υποπρογράμματα! Ίσως θα έπρεπε να αλλάξουν την εκφώνηση ως προς αυτό το σημείο.
Και τέλος: Επειδή πλέον οι ασκήσεις έχουν αρχίσει να γίνονται αρκετά πολύπλοκες (με συνέπεια να παρατηρούνται εκτενείς και δυσνοητες εκφωνήσεις που πολλοί μαθητές αδυνατούν να διαβάσουν και να κατανοήσουν ή ακόμα και τρομάζουν μόνο που τις βλέπουν) καλό θα ήταν οι θεματοδότες (που φαντάζομαι ζουν ανάμεσά μας) να προσθέτουν μαζί με τις εκφωνήσεις και ένα σκαρήφημα των δομών στις οποίες στηρίζεται η κάθε άσκηση. Ισχύει το μια εικόνα = χίλιες λέξεις. Όταν βλέπεις τους πίνακες κατανοείς ευκολότερα το κείμενο.