who are you για να πετάω λάσπη και να βγάζω εμπάθεια;
Ας επαναλάβω αφού δεν έγινε κατανοητό.
Το ΙΕΠ μετά από εισήγηση έδωσε την δυνατότητα σε συγκεκριμένα άτομα να εμπλακούν χωρίς αμοιβή σε ένα έργο του.
Στο έργο αυτό, κάποιος τηλεφωνούσε σε κάποιους και τους πρότεινε να συμμετάσχουν χωρίς αμοιβή για να παραδώσουν εντός του Ιουλίου του 2015, εισήγηση που θα περιλαμβάνει:
Προσωρινά Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών,
Πρόταση για αναπαραγωγή υφισταμένων σχολικών βιβλίων,
Πρόταση για προμήθεια βιβλίων από το εμπόριο, όπου κριθεί αναγκαίο,
Σημειώσεις που θα καλύπτουν το σύνολο ή μέρος εκάστου μαθήματος.
Πρόταση για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που θα διδάξουν τα νέα μαθήματα.
Θα μπορούσε να είχε γίνει με καλύτερο και καταλληλότερο τρόπο αυτή η διαδικασία; Φυσικά και ΝΑΙ.
Θα ήταν πιο σωστό να είχε γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στο έργο αυτό και χωρίς αμοιβή για τα παραπάνω;Φυσικά και ΝΑΙ.
Θα είχαν επιλεγεί με αξιολογική κρίση και όχι με αδιαφανή διαδικασία οι συμμετέχοντες;Φυσικά ΝΑΙ.
Νιώθει ικανοποίηση κάποιος που εργάζεσαι κάτω από το αδιαφανές πλαίσιο; Φυσικά και ΝΑΙ. Και εξηγώ:
Να θυμίσω για την ιστορία, ότι άτομα που εργάστηκαν για την αναμόρφωση βιβλίων ώστε να ενταχθεί το νέο νόμισμα του ευρώ εργάστηκαν χωρίς αμοιβή. Πήραν όμως την σχετική βεβαίωση και την αξιοποίησαν για συγγραφικό έργο και άλλα σχετικά κατά τις κρίσεις διευθυντών, σχολικών συμβούλων κ.α.
Αυτά είναι αδιαφάνεια... με οφέλη μακροπρόθεσμα. Είμαι σίγουρος ότι δεν διαφωνείς. Οι λοιποί, ας στείλουν προτάσεις στον Σχολικό τους Σύμβουλο! Τι λες τώρα!!! Respect!!!
Από εκεί και πέρα η δημοσίευση αναρτημένων στη διαύγεια εγγράφων του ΙΕΠ είμαι βέβαιος ότι δεν σε ενοχλεί.
Πάντως δεν έχω καταλάβει τον αγώνα που κάνετε κάποιοι συγκεκριμένοι εδώ μέσα και κυρίως κάποιοι εκ των διαχειριστών για να αναδείξετε ότι την έχετε πιο μεγάλη... με τοποθετήσεις που χαρακτηρίζονται από απολυτότητα, με τοποθετήσεις που δημιουργούν αυθαίρετους ορισμούς και με επιθέσεις σε συναδέλφους σε ότι δεν συμφωνεί με αυτό που εσείς πιστεύετε. Μάλιστα αυτές οι επιθέσεις πολλές φορές καταντούν πεζοδρομιακές.
Έχει δίκιο ένας παλιός στο χώρο...
... Αν έχεις την υπομονή και το χρόνο να διαβάσεις όοοοσα έχουν δημοσιευτεί στο στέκι τα τελευταία 10+ χρόνια, θα διαπιστώσεις πως έχουμε αναπτύξει μια σχεδόν αντανακλαστική ικανότητα να "βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου" δυσκολευόμενοι ίσως να αντιληφθούμε πως τελικά βγάζουμε τα .. δικά μας. Ακόμα και όσοι από μας ασχολούνται (ή προσπαθούν να ασχοληθούν) με το "ΤΙ φταίει" συχνά καταλήγουμε να ασχολούμαστε με το "ΤΙΣ πταίει". Δεν ξέρω αν άλλος κλάδος έχει επιδείξει τέτοια ικανότητα..
Είναι κρίμα, διότι θέλετε να ονομάζετε κοινότητα αυτό τον χώρο. Είναι κρίμα να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις... για να είναι ο χώρος κοινότητα εκπαιδευτικών και όχι κάποιων εκπαιδευτικών...
Αν θέλεις άνοιξε ένα άλλο thread να πετάξεις τη λάσπη σου και να βγάλεις την εμπάθειά σου.
...όχι να θίγεις συλλήβδην τόσο κόσμο με υπονοούμενα για αδιαφανείς διαδικασίες.
Όσο για το έργο μια και όσοι συμμετέχουν δεν θα αποκομίσουν τίποτα, νομίζω ότι είναι καλή ιδέα όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια να φτιάξουν μια πρόταση και να την στείλουν στους αρμόδιους ή σε κάποιον σχολικό σύμβουλο. Αυτό θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τον κλάδο, από την ανθρωποφαγία που συντελείται.
Το να προσφέρεις όμως χωρίς να περιμένεις να πάρεις τίποτα πίσω είναι κομματάκι δύσκολο
ΥΓ. Πάντως για την ιστορία την ίδια ακριβώς σύμβαση αν δεν κάνω λάθος υπόγραψες και εσύ ως εμπειρογνώμονας για το πρόγραμμα σπουδών των μαθηματικών του Λυκείου.