1.Θέμα: Η Πληροφορική στο Γενικό Λύκειο v.2 : πλέον ακούγεται σαν ανέκδοτο.
2.Έμαθα πως θα γίνει (ή γίνεται) συνάντηση της ΠΕΚΑΠ με τους υφυπουργούς
3.Προς τους συναδέλφους που ετοιμάζουν κείμενα αποστασιοποίησης από τα «κοινά» των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων τους και την καθημερινότητά τους (βοήθεια τύπου γιατί δεν εκτυπώνει, γιατί δεν έχει ιντερνετ, τι έπαθε το φαξ, γιατί δεν δουλεύει το νετμπουκ που μου χαρίσανε στο γ/σιο ή το λαπτοπ της κόρης μου, κάνε το πρόγραμμα της γιορτής, στήσε και τα μηχανήματα, το δικό μου project δεν το ανέβασες στο σαιτ, κατέβασε το τάδε ΦΕΚ, κάνε εγκατάσταση το πρόγραμμα για τα οικονομικά ή για το δελτίο κίνησης, βγάλε μου στατιστικά για το survey, στείλε e-mail στη Δ/νση, δώσε καταστάσεις βαθμολογίας, πάρε απουσίες ό.τι νάναι, φτιάξε μητρώο άστα να πάνε) θα τους πρότεινα, αντί γι αυτό, να πείσουν τους συναδέλφους τους ότι οι μέρες όπου ο καθένας κοιτούσε τις ωρίτσες του και την πάρτη του έχουν περάσει. Αυτές οι ώρες ξαφνικού θανάτου που ήρθαν για συναδέλφους της τεχνικής και έρχονται και σε Γσια και Γελ θα πρέπει να μας συσπειρώσουν και όχι να μας φέρουν απέναντι σε άλλους συναδέλφους. Όλοι το γνωρίζουν ότι λύκειο χωρίς πληροφορικό και μαθητές χωρίς να ξέρουν Η/Υ «δεν γίνεται».
4.Όταν πλακωθήκαμε (δυο, τρεις συνάδελφοι) με τον πρόεδρο ΒΚ που πήγε να μας μιλήσει για ευσυνειδησία και αυξημένο αίσθημα ευθύνης κατά την βαθμολόγηση και γιατί δεν πήγαμε στους ΦΑ για εξέταση, όλοι οι υπόλοιποι (40 άτομα) κοιτούσαν (με κλειστό το στόμα). Το γεγονός ότι δεν τους άγγιζε η υπεραριθμία και η λίστα της ντροπής των ΠΕ19-20 των ΕΠΑΛ (προς διαθεσιμότητα, μετάταξη, υποχρ. μετάθεση κλπ) ήταν αρκετό για να σωπαίνουν. Θα το κάνουν – με και τώρα;
5.Φιλόλογοι και μαθηματικοί ή φυσικοΚΛΠ θα βολευτούν άραγε ή θα ξυπνήσουν επιτέλους; Οι ειδικότητες των επαλ που «εξαφανίστηκαν» δεν μειώνουν τα τμήματα και τις ώρες τους ΓΠ;
6.Αν ισχύσει τελικά αυτό το έκτρωμα στο ΓΕΛ πόσα παιδιά θα μπορέσουν να δώσουν πανελλαδικές κάνοντας 800 ώρες φροντιστήριο; Γιατί εκεί τους οδηγεί. Πόσα παιδιά θα εγκαταλείψουν τα ΓΕΛ για να πάνε σε ΙΕΚ μετά το γ/σιο; Όταν δεν θα έχουν μαθητές, όταν θα κλείνουν τα σχολεία τους μόνο τότε θα αντιδράσουν οι μη θιγόμενες, προς το παρόν, ειδικότητες;
7.Ας πάνε λοιπόν να κάνουν πανελλαδικές χωρίς πληροφορικό. Βλέπω τα θέματα από την «τράπεζα θεμάτων» να πηγαίνει η δ/νση να τα παίρνει από την alpha bank.
8.Το σύνθημα «κανένα σχολείο ανοιχτό το σεπτέμβρη» πρέπει να ακουστεί ΤΩΡΑ πιο δυνατά από ποτέ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και όχι ο ψωριάρης (πληροφορικός) χώρια.