Το ερώτημα παραμένει: Γιατί έβγαλαν το μάθημα από το Λύκειο και στο Νέο Γυμνάσιο (όπως και στο Δημοτικό) το μάθημα ονομάζεται ΤΠΕ;
Είναι δεδομένο πλέον ότι το μάθημα το βλέπουν ως δεξιότητα. Πάνω εκεί ακριβώς στηρίζονται και θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει το μάθημα στο Λύκειο.
Έχουν ταυτίσει την Πληροφορική με το Facebook. Αγνοούν τη σημασία της αλγοριθμικής σκέψης, δεν ενδιαφέρονται τα παιδιά μας να μάθουν έννοιες όπως δίκτυα, Βάσεις Δεδομένων κλπ.
Υπάρχει και κάτι άλλο. Έχουν δει ότι σαν ειδικότητα είμαστε πολλοί. Αφαιρώντας το μάθημα από το Λύκειο εμφανίζονται ακόμη περισσότεροι υπεράριθμοι.
Επομένως έχουν ένα σύνολο δημοσίων υπαλλήλων έτοιμων για τη δεξαμενή της απόλυσης (εεεε… της διαθεσιμότητας ήθελα να πω).
Βέβαια υπάρχει και το Δημοτικό… Όμως δεν είναι περίεργο που δεν έχουν αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών στο Δημοτικό; Πως θα δημιουργηθούν οργανικές θέσεις στο Δημοτικό χωρίς νέο πρόγραμμα σπουδών. Μέχρι τώρα τα Δημοτικά που έχουν το αναμορφωμένο πρόγραμμα χρηματοδοτούνται από τα ΕΣΠΑ. Αν σταματήσει η χρηματοδότηση, τι θα γίνει; Θα καταργηθούν και οι οργανικές;
Το σκεπτικό τους επομένως είναι δυϊκό.
1. Δεξιότητα, όχι επιστήμη.
2. Υπεράριθμοι άρα διαθεσιμότητα
Σε αυτά τα δύο χτυπάμε: Είναι επιστήμη η Πληροφορική και δεν είμαστε υπεράριθμοι: (Στη Λάρισα τα τελευταία χρόνια βγαίνουμε ένα σωρό υπεράριθμοι και στη διάθεση αλλά έχουμε ΟΛΟΙ σχολείο!)
Τι κάνουμε;
Αυτό που κάνουμε πάντα. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τον κόσμο. Ολους: Βουλευτές, κοινή γνώμη, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, Τμήματα Πληροφορικής που τελειώσαμε, Περιφερειακούς Διευθυντές, ΟΛΟΥΣ. Όπως έγινε και πριν 2 χρόνια επί Διαμαντοπούλου. Δεν θέλω ηττοπάθεια. Έχουμε δίκιο και θα το βρούμε.
Γιακοβής Δημήτρης (ΠΕ19): Ξεκινά ο 7ος χρόνος στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ