Αγαπητοί συνάδελφοι,
μετά από χρόνια που σας διαβάζω ήρθε η ώρα να σας γράψω τώρα που όλα πάνε στραβά.
Να με συγχωρέσετε κάποιοι, ξέρω ότι είστε πολύ έμπειροι και ότι κάποιοι από εσάς έχετε δώσει αγώνες για
αυτή την ειδικότητα αλλά είστε λίγοι... πάντα ήσασταν λίγοι.
Εγώ προσωπικά είμαι μόλις 7 χρόνια διορισμένος, πάω για 5η σεζόν στη διάθεση ΠΥΣΔΕ.
Δεν έζησα ποτέ καλές εποχές για τον τομέα μου, αφού με το που διορίστηκα άρχισε η συγχώνευση των ΤΕΕ σε ΕΠΑΛ,
μετά καταργήθηκε η Α' Λυκείου, μετά δεν έσπαγαν τα τμήματα στο γυμνάσιο, και τα όνειρα για 2η ώρα στα γυμνάσια, και
το μάθημα κατέυθυνσης σε Β Λυκείου που να αφορά το ΑΕΠΠ ή την 3η ώρα ΑΕΠΠ στην Γ, κάθε χρόνο ακόμα και
προ οικονομικής κρίσης φάνταζαν εκτός τόπου και χρόνου!!
Αυτό όμως που μου έκανε τραγική εντύπωση ήταν πως στα διάφορα συνέδρια-σεμινάρια-συναντήσεις της ΠΕΚΑΠ, κάναμε
τόσες κουβέντες, παρουσιάσεις, papers, και διάφορα άλλα, για την αλγοριθμική-γλωσσομάθεια-κλπ, (δεν λέω φοβερά όλα αυτά
και εγώ αυτό το μάθημα κάνω και μου αρέσει πολύ), όμως όποτε ρώταγα οποιονδήποτε παλιό, τι γίνεται με τις ώρες τις ΑΕΠΠ; ρε παιδιά μας κατεργούν στο Νέο Λύκειο; συνάδελφε πιο είναι το μέλλον μας; και άλλα τέτοια απλά ήμουν ΓΡΑΦΙΚΟΣ-ΨΑΡΑΚΛΑΣ.
Θα με συγχωρήσετε αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό (όλων των καθηγητών και φυσικά και των ΠΕ19) συναδέλφων κρυμμένο
πίσω από την θεσούλα του την οργανική στο οποιοδήποτε σχολείο, δεν ενδιαφερόταν για τέτοιες λεπτομέρειες.
Εμείς της διάθεσης ΠΥΣΔΕ, με 2-3 σχολεία το χρόνο, σε οποιαδήποτε τάξη και συνήθως μόνο με μαθήματα επιλογής που
με ευχαρίστηση ξεφορτωνόσασταν, παραπονιόμασταν πως κάθε χρόνο βρίσκουμε όλο και πιο δύσκολα ώρες στην Βθμια,
αλλά και πάλι είμασταν παραπονιάρηδες.
ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΞΗ, ενώ χρόνια τώρα συζητάμε για αυτά τα θέματα σε άλλα φόρουμ, και κυρίως στο PDE, παρακολουθώ τις τελευταίες 5 μέρες, ΕΝΑΝ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΩΝ, στο στέκι που να αφορά
επιτέλους το θέμα που μας έκαιγε όλους.
ΤΩΡΑ όμως έφτασε σε εσάς; , εννοείτε πως ΕΜΕΙΣ διαθεσιμότητα-κινητικοτήτα-υποχρεωτικές μετατάξεις - απόλυση.
ΓΙΑΤΙ όμως τώρα 20 σελίδες σχολίων σε 5 μέρες; Τι γινόταν πριν; ΓΙΑΤΙ στα συνέδρια μόνο ευλογίες και αυτοπροβολή
για το ΑΕΠΠ; Γιατί δεν γινόταν συνέδρια με αποκλειστικό θέμα Πληροφορική και Δημόσιο Σχολείο; Το μέλλον; Προστασία;
ΓΙΑΤΙ στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που περίμενα με την γυναίκα μου (ναι ΠΕ19 και αυτή!)
με μπλουζάκια και συνθήματα, δεν υπήρχε από την ΠΕΚΑΠ αντιπροσωπεία, η οποία μας είχε καλέσει; Ούτε ένα πανό δεν βρήκα.
ΓΙΑΤΙ στις τοπικές ΕΛΜΕ είμαστε πάντα οι ίδιοι Διάθεση-Υπεράριθμοι και από αυτούς το 10%;
Τώρα δηλαδή που βλέπετε 2 ώρες σε όλο το Λύκειο ενοχληθήκατε;
Και πάλι συγχωρέστε με είμαστε συνάδελφοι, δεν έχω τίποτα με κανέναν από εσάς, αλλά πάντα οι καθηγητές ήταν
διαιρεμένοι. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, αν γίνει αυτό στο γυμνάσιο, το 80% των συναδέλφων γυμνασίου δεν θα κάνει ΤΙΠΟΤΑ!!
Υ.Γ. δεν είμαι εδώ για να προσβάλλω κανέναν, πρώτα από όλα καίγεται το σπίτι μου, αλλά καιγόταν εδώ και καιρό,
φώναζα αλλά δεν ακούγανε οι περισσότεροι, τώρα η φωτιά μας κύκλωσε όλους!
Υ.Γ.2 βγαίνουν οι προτεινόμενες αλλαγές, και συνάδελφοι γυμνασίων με οργανική πανηγυρίζουν, τι να πω ρε παιδιά
μάλλον μας ψεκάζουν.
Υ.Γ.3 είσαστε καθηγητές και σας σέβομαι όλους!, αλλά δεν υπάρχει συναδελφικότητα σε πολύ μεγάλο ποσοστό όλων
των κλάδων.