Είσαι καλή περίπτωση. Στους περισσότερους εκπαιδευτές χρωστούν δεδουλευμένα από την περίοδο μετά τον Φλεβάρη του 2009. όπως είχα ενημερώσει κάποια μέλη του φόρουμ, τον Οκτώβρη που μας πέρασε ζητήθηκε από όλα τα ΙΕΚ να στείλουν τις μισθοδοτικές καταστάσεις για να πληρωθούν οι εκπαιδευτές. Αυτές στάλθηκαν, αλλά ο ΟΕΕΚ έπαψε να υπάρχει από τις 21 Δεκεμβρίου 2010 πριν προλάβει να γίνει η εξόφληση (δεν ξέρω αν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, δηλαδή δεν επαρκούσαν τα χρήματα ή απλά δεν πρόλαβαν στην Αθήνα να ελέγξουν τις μισθοδοτικές καταστάσεις και γενικά σε οποιονδήποτε γραφειοκρατικό λόγο).
Οι οφειλές περάσαν πλέον στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου. Βέβαια από τον Σεπτέμβρη μέχρι και τέλη Δεκέμβρη δημιουργούνται νέες οφειλές που αφορούν το χειμερινό εξάμηνο. Στο επόμενο διάστημα θα μας ζητήσουν να στείλουμε και αυτές τις οφειλές (όλες οι οφειλές μέχρι και τέλος του 2010 θα εξοφληθούν από το Υπουργείο) και οι ενδείξεις δείχνουν οτι σκοπεύουν να τα πληρώσουν όλα μαζί.Να γίνει δηλαδή μια γενική εκκαθάριση. Γενικά θεωρώ οτι είναι απαράδεκτο, οποιοσδήποτε εργαζόμενος να μην πληρώνεται στην ώρα του, απλά να ξέρετε πως φέτος όπως την βιώνω την κατάσταση, λόγω και αλλαγής καθεστώτος στα ΙΕΚ, σε όσους ασχολούνται με τα οικονομικά έχει πέσει απίστευτος όγκος δουλειάς και ακόμα και να είχε το υπουργείο τα λεφτά σήμερα θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας μήνας για να πληρώσει.
Προσωπικά πχ το σαββατοκύριακο δούλευα μέχρι τις 2 το βράδυ στο σπίτι για να βγάλω σε πέρας κάποιες τρέχουσες υποχρεώσεις. Έτσι όπως το βιώνω πιστεύω πως οι καθυστερήσεις οφείλονται περισσότερο σε κακή οργάνωση, παρά σε έλλειψη χρημάτων. Θα πω κάτι απλό για να φανεί το πρόβλημα, χωρίς να θέλω να συγκεκριμενοποιήσω ποιοι νομίζω πως αποτελούσαν εμπόδιο στο να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα. Όταν ένα ΙΕΚ αγοράζει 5 πακέτα με φακέλους αλληλογραφίας που μπορεί να κοστίζουν 10 ευρώ και μέχρι τη στιγμή που το τιμολόγιο θα φύγει οριστικά από το χώρο του ΙΕΚ και δεν θα ξανααπασχολήσει κανέναν υπάλληλο του ΙΕΚ και γενικά του δημοσίου, μπορεί να χρειαστεί συνολικά ένα 8ωρο εργασίας γι' αυτό το τιμολόγιο, καταλαβαίνεις πόσο χρονοβόρα μπορεί να είναι η πληρωμή των εκπαιδευτών. Σημειωτέον αυτά όχι με υπαλλήλους που τεμπελιάζουν, αλλά με υπαλλήλους που κοκκινίζουν και τσούζουν τα μάτια τους μπροστά στον υπολογιστή.