επειδη διαβαζω αρκετες ανακριβιες σχετικα με το θεμα, και ακουσα στις λυσεις σην ΕΤ1 να λεει "όπου στο θεμα Γ δεν μπορουσαν να χρησιμοποιηθούν πίνακες", και μου γυρισε το μυαλο, αποφασισα να πω κι εγω τη γνώμη μου.
Το βασικο επιχείρημα αυτων που ισχυρίζονται οτι δεν μπορω να χρησιμοποιήσω πίνακες είναι οτι δεν ξέρω το μεγεθος του πίνακα που θα χρειαστώ. θα τους λυπήσω όμως, γιατι και σε άλλα παρομοια προβλήματα που δεν γνωριζω το ακριβές μέγεθος τα λύνω με πίνακες βάζοντας για μεγεθος μια τιμή που ξέρω ότι θα είναι αρκετα μεγάλη για να μου φτάσει ο πίνακας.
Μια που δεν διαβάζει κατι άπειρο ο αλγόριθμος αλλα κάτι πεπερασμένο (διαγωνισμός είναι) οπότε έχω ένα ανω όριο.
Πόσος ειναι ο πληθυσμος του πλανήτη ? 4-5δισ??? εγω θα βάλω τον πίνακα 4-5 δις+1 (έστι για να περισσεψει και μια θεση)!
θα μου πει κανεις, μα αυτο είναι μπακάλικο και πολλες φορες μη εφαρμόσιμο λόγω μνήμης! και θα απαντησω ότι στο μάθημα δεν κανουμε ούτε τον γρηγορότερο, ούτε το μικρότερο ούτε τον ομορφότερο αλγόριθμο. κανουμε τον αλγοριθμο που παιρνοντας τα καταλληλα δεδομενα βγαζει τα καταλληλα αποτελεσματα!