Επειδή εγώ έκανα τον κόπο να ρωτήσω την κυρία Βλαχογιάννη υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος.
Ο λόγος είναι ότι επρόκειτο για ένα μάθημα Ιστορίας με χρήση διαδραστικού πίνακα. Αν κάποιος γνωρίζει ένα δημόσιο σχολείο στην Γ Αθήνας που να χρησιμοποιεί διαδραστικούς πίνακες να μου το πει και εμένα.
Αντιστρέφω την ερώτηση: Αφού σε κανένα σχολείο της Γ' Αθήνας δεν υπάρχει διαδραστικός πίνακας, ποιούς και
γιατί εκπαιδεύει στη χρήση του; Αυτό μου θυμίζει πειράματα σε δοκιμάστικό σωλήνα σε ΚΣΠΘ (που λέγαμε παλιά) και επιβεβαιώνει την απόσταση που υπάρχει πολλές φορές μεταξύ απόψεων πολλών συμβούλων και πραγματικότητας...
Γιατί δεν απάντησε; προσφανώς γιατί ποτέ κανείς δεν έβγαλε άκρη με συνδικαλιστές και ίσως σα φιλόλογος δεν τα πάει τόσο καλά με τους υπολογιστές και το Internet.
Το να απαξιώνει τους συνδικαλιστές (που από εμάς εκλέγονται) είναι δικαίωμά της, αλλά και γιαυτό θα κρίνεται επίσης. Την απάντηση όμως την οφείλει σε όλους τους συναδέλφους που δεν είναι συνδικαλιστές με την έννοια που υπονοείς. Μόνο οι συνδικαλιστές νομίζει έχουν αυτή την άποψη;... Επίσης
πως εκπαιδεύει συναδέλφους για την Ψηφιακή τάξη και δεν τα πάει τόσο καλά με τους υπολογιστές; Αντιφατικό μου φαίνεται!
Φυσικά και δεν την χειροκροτούμε αν έκανε πολλά σεμινάρια δεν θα ήταν όμως σωστό να εξετάσουμε που έγιναν αυτά; γιατί γιαυτό την κατηγορούν. Δεν είναι διαφορετικό να κάνεις 9 σεμινάρια σε ιδιωτικά και 1 σε δημόσιο απο το να κάνεις 9 σε δημόσια και ένα σε ιδιωτικό;
Διαφορετικό είναι, αλλά το θέμα δεν είναι ποσοτικό, είναι ποιοτικό, είναι ουσίας και δεν καταλαβαίνω πως δεν το βλέπεις. Αλλά και αν ήταν μόνο ποσοτικό, ας έκανε 40 σε δημόσια και 1 σε ιδιωτικό, αφού αυτή είναι η αναλογία στο Περιστέρι (Άσε που είναι μεγαλύτερη είναι αν πάρουμε όλη τη Γ' Αθήνας).
Πολλές ΕΛΜΕ αντιδρούν σε σεμινάρια που γίνονται εκτός ωρών εργασίας ακόμα κι αν η συμμετοχή των συναδέλφων είναι προαιρετική. Έτσι για επιμορφώσεις -δειγματικές -παρουσιάσεις γίνονται η τακτική, για να μην χάσουν μάθημα τα παιδία, είναι να γίνονται 12 με 2 με αναπροσαρμογή του προγράμματος του καθηγητή. πρώτη φορά όμως ακούω ότι για να πας σε μια επιμόρφωση πρέπει να χάσεις μάθημα.
Δεν έχω υπόψη μου κάποια ανακοίνωση-αντίδραση των ΕΛΜΕ της Γ' Αθήνας που ανήκω επί 27 χρόνια για προαιρετικά σεμινάρια. Μάλιστα παλιότερα η Β' ΕΛΜΕ (Αιγάλεω κλπ) διοργάνωνε τέτοια με πρωτοβουλία της.. ... και πάντως και με αναπροσαρμογή του προγράμματος (αν είναι δυνατή η αναπροσαρμογή σε όλα τα τμήματα -το έχεις προπσπαθήσει ποτέ;) οι μαθητές χάνουν το μάθημα...
Επίσης η αντίδραση για το ότι το σεμινάριο πρέπει να γίνει εντός των ωρών εργασίας του εκπαιδευτικού απαντούσε στο "
υποχρεωτικά", γιατί δεν το καταλαβαίνεις; Αν θες υποχρεωτικά, (εκτός του ότι δεν μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει ο σύμβουλος για αυτό), πρέπει να πάρεις υπόψη και το ωράριο μου ως εργαζόμενου... Πέρσι π.χ. που έκανε η Φουντά υποχρεωτική επιμόρφωση γιατί έγινε εντός ωρών διδασκαλίας και χάσαμε το μάθημα;