Φέτος που μπήκε το "δεν" στο "απαλλάσσονται απο εξωδιαδακτικές εργασίες", κ μετά από γενικά σχόλια του στυλ "κάποιοι συνάδελφοι δεν κάνουν τίποτε", (εδώ γελάμε ή θυμώνουμε, ανάλογα με την διάθεση) ζήτησα να γραφούν στο πρακτικό οι δουλειές που κάθε χρόνο κάνω.
Δηλαδή:
α) ηλεκτρονική υποβολή ΙΚΑ αναπληρωτών, ωρομισθίων κ καθαριστριών.
β) ενημέρωση βάσης survey και κάθε άλλης βάσης
γ) ηλεκτρονική υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών (ΚΒΣ) (που σημαίνει κατάβασε, εγκατέστησε το πρόγραμμα, φτιάξε τα αρχεία με ειδκή μορφή, ζιπάρισέ τα - όχι όμως με κανένα τελευταίας έκδοσης πρόγραμμα γιατί δεν τα δέχεται

- υπέβαλέ τα - αφού ανακαλύψεις τους κωδικούς σύνδεσης! πάρε απόδειξη, τέλος!)
δ) ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών στοιχείων εκπαιδευτικών (FMY) (με διαδικασία όμοια με την παραπάνω!)
ε) βοηθεία στα e-mail (κατέβασε το συνημμένο, αποθήκευσέ το, φτιάξε αντίγραφο, συμπλήρωσέ το, επισύναψέ το σε νέο μήνυμα, απάντησε...

ε, ναι χιλιές φορές έχει γίνει κ πάντα ξαναγίνεται σε κάθε νέα περίπτωση: Βλέπε καθημερινή αποστολή απουσιών για γρίπη, συγκεντρωτικές καταστάσεις για ψηφιακή τάξη!)
Αυτά για φέτος κ αφού εγκατέλειψα βαθμολογίες και έκδοση αποτελεσμάτων εδώ κ λίγα χρόνια!
Παράπονο δεν έχω, μια χαρά ήμουν και είμαι και η κατάσταση είναι γνωστή και δεν αλλάζει! Όταν θα αλλάξει και οι γραμματείς θα κάνουν τη δουλειά τους χωρίς κάθε χρόνο να τους μαθαίνουμε τα ίδια και τα ίδια (αλλάζουν βλέπετε!), ίσως εμείς να μην χρειάζεται πλέον να βοηθάμε στα πάντα όλα!!!
Με την ευκαιρία, καλό το δισέλιδο που υπάρχει παραπάνω, μα του λείπουν οι εργασίες α, β, γ που αναφέρω. (Γιατί του λείπουν; έχω αυτή την απορία.... )