Λοιπόν συνάδελφοι αν ανησυχείτε για το e-school, η άποψή μου είναι η εξής:
Αν το εν λόγω "πακέτο" δεν δουλεύει τότε και εκατό εγκύκλιοι να βγουν δεν έχει καμμία σημασία γιατί απλά μπορεί ο καθένας από εμάς να δηλώσει αδυναμία χρήσης του και μην ανησυχείτε δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα διότι όταν μας προσέλαβαν, δεν μας προσέλαβαν ως τεχνικούς, προγραμματιστές ή έστω χειριστές, ως δάσκαλοι διοριστήκαμε.
Άν λοιπόν δεν κάνουμε μάθημα τότε είμαστε υπόλογοι και πειθαρχικά αλλά και ηθικά. Αν δεν μπορούμε να δουλέψουμε το τάδε ή το δείνα λογισμικό, στην πραγματικότητα... δεν τρέχει τίποτα (ούτε το λογισμικό αλλά ούτε και εμείς). Μην μας πιάνει πανικός και πάνω απ' όλα μη νομίζουμε ότι θα μας πέσει η υπόληψη και θα ξεφτιλιστούμε σαν επιστήμονες αν πουμε πολύ απλά "δεν ξέρω - δεν μπορώ να το κάνω".
Σαν σχολείο μπορείς να δηλώσεις και επίσημα ότι δε δύνασαι να το δουλέψεις το συγκεκριμένο πακέτο και να επισημάνεις ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των αξεπέραστων δυκολιών είναι η τεχνική υποστήριξη onsite για να λυθούν τα προβλήματα.
Όσον αφορά τώρα την κατάσταση που δημιούργησε αυτό το "δεν" στην επίμαχη εγκύκλιο, δυστυχώς όπως είπα το ποια θα είναι η αντίδρασή μας, ελλείψει κάποιας καλύτερης πρότασης συλλογικής στάσης, πιστεύω ότι παραμένει στην κρίση του καθενός αν και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών είναι καλό πράγμα.
Τέλος τα καθήκοντα της "Μηχανογράφησης", όπως τα έχω δει στην δεκαπενταετή μου εμπειρία μπορεί να "απλώνονται" σε πάρα πολλούς τομείς, ανάλογα με το σχολείο που θα βρεθεί κανείς καθέ φορά.
Για να πάρετε μια ιδέα επισυνάπτω το δισέλιδο το οποίο αποτελεί μια μάλλον "βαριά" εκδοχή καθηκόντων μηχανογράφησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κάτι σπάνιο, μου έχει τύχει προσωπικά να βιώσω τέτοια ερμηνεία των "καθηκόντων" πριν από κάποια χρόνια.