Καλησπέρα σας και από εμένα,
Όντως καλύτερα θέματα απ' αυτά των κανονικών εξετάσεων. Νομίζω πως σε αυτή τη θεωρία δε έχανα τζάμπα μόρια όπως στις εξετάσεις του Μαϊου, αλλά αυτό δε θα το μάθουμε ποτέ

Όσον αφορά το διάβασε μέσα σε συνάρτηση, η άποψή μου είναι η εξής:
Μέσα στο βιβλίο αναγράφεται στη σελίδα
211:
"Η συνάρτηση είναι ένας τύπος υποπρογράμματος που υπολογίζει και επιστρέφει μόνο μία τιμή με το όνομά της (όπως οι μαθηματικές συναρτήσεις)"Κοιτώντας τον ορισμό της μαθηματικής συνάρτησης, λέμε, ότι συνάρτηση είναι ένας κανόνας σύμφωνα με τον οποίο κάθε στοιχείο του πεδίου ορισμού της συνάρτησης, αντιστοιχεί σε ένα και μόνο ένα στοιχείο του συνόλου τιμών της συνάρτησης. Δηλαδή, για μία δεδομένη τιμή του x, προφανώς αντιστοιχεί ένα y.
Δηλαδή, έστω ότι έχουμε την :
f(x) = x + 5
Η δουλειά της συνάρτησης στην ουσία είναι αυτή: Αφού πάρει μια πρωτογενή τιμή, να επιστρέψει ύστερα από ένα απλό ή και πολυδαίδαλο σύστημα πράξεων, το y. Γενικά, μέσα στη μαθηματική συνάρτηση, δεν εισάγουμε νέες μεταβλητές, αλλά εκτελούμε μόνο πράξεις. Στη χειρότερη μπορούμε να "θέσουμε" κάτι ως μια βοηθητική μεταβλητή, για να μας διευκολύνει στις πράξεις, π.χ. αν έχουμε την:
f(x) = (x+3)^2 + (x+3) + 2
Θέτουμε x+3 = z. Αλλά αυτό είναι προσωπική βοήθεια και μόνο, χωρίς να αλλοιώνεται ο τύπος. Αυτό το κάνουμε και στην ΑΕΠΠ, σε ορισμένη προβλήματα, όπου έχουμε μια dummy variable λ , για λόγους διευκόλυνσης και μόνο.
Γενικά η άποψή μου είναι πως δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται η εντολή διάβασε στη συνάρτηση (ούτως ή άλλως οι εντολές εισόδου/εξόδου στο ίδιο τσουβάλι δε τις βάζουμε

Επομένως, απ' τη στιγμή που έστω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί input δυνατότητα στη συνάρτηση, η output πού πάει; (για τη ΓΡΑΨΕ αναφέρομαι, όχι για την επιστροφή της τιμής μέσω της συνάρτησης)
Η συνάρτηση δηλαδή είναι μια αυτοματοποιήμενη διαδικασία, που εκτελείται αυτόνομα, χωρίς να μπαίνει άνθρωπος ενδιάμεσα (παίρνει τιμή και βγάζει τιμή). ( ; )
Αλλά όλα αυτά δεν παύουν να 'ναι μια προσωπική άποψη, μιας και το βιβλίο δε νομίζω να διευκρινίζει κάτι ξεκάθαρα.
Στέλιος