Εντολή ΕΠΙΛΕΞΕ με συγκριτική πράξη

Ξεκίνησε από gapost, 29 Σεπ 2019, 07:38:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

evry

Με το προηγούμενο μήνυμα σου απάντησα ότι έκανα λάθος όταν είπα ότι δεν χρησιμοποιείται σε άλλες γλώσσες και ότι εννοούσα κάτι άλλο.
Το έκτρωμα είναι βαριά λέξη αλλά δεν αναφέρεται αποσπασματικά στις τελείες .. αλλά στο γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί μια ΓΛΩΣΣΑ με ετερογενή στοιχεία που δεν έχουν μια ενιαία λογική.
Για παράδειγμα ο τρόπος μεταβίβασης παραμέτρων που χρησιμοποιείται,
το ότι η εκχώρηση ακέραιας σε πραγματική μεταβλητή δεν επιτρέπεται (το λέει το βιβλίο)
ή ότι το Γράψε 1, επίσης δεν επιτρέπεται.
Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει μια ενιαία λογική και ότι η λογική που υπάρχει έρχεται σε κόντρα με τις περισσότερες δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού.

Το αντιεπιστημονικό κολλάει στο γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν μετά από 20 χρονιά να χρησιμοποιείς στις λύσεις έναν συμβολισμό που δεν υπάρχει στο βιβλίο. Επιστημονικό θα ήταν να οριζόταν σωστά και στη συνέχεια να το χρησιμοποιούσαν ως παράδειγμα.
Δηλαδή η βασική διαφωνία μου δεν είναι με τον συμβολισμό .. αλλά με τον τρόπο που αυτός εισάγεται. Το έγραψα και πριν. Παραδέχτηκα ότι η αρχική μου διατύπωση ήταν άστοχη. Δεν ξέρω γιατί το αγνοείς.

Όσον αφορά το τρολάρισμα που λες, για μένα τρολάρισμα θα ήταν να έμπαινα στο στέκι με username το όνομα troll γραμμένο ανάποδα, και όλα τα μηνύματά μου να είναι απαντήσεις/διορθώσεις στο ίδιο άτομο. Δε λέω ότι αυτό είναι κακό, είναι όμως σίγουρα περίεργο.

Παράθεση από: llort_x στις 20 Οκτ 2019, 12:08:56 ΜΜ
Βρε evry, ήμαρτον... Για ξαναδιάβασε τι ειπώθηκε από την αρχή της ανάρτησής σου περί εκτρώματος, αντιεπιστημονικότητας και ότι δε χρησιμοποιείται σε καμία άλλη γλώσσα. Επίσης, τι τρολάρισμα είναι αυτό που εξακολουθείς να κάνεις με τη διαφορά ανάμεσα στο To και τις τελείες, ή το case όπως υλοποιείται στη D (που είναι ακόμα πιο περίεργο από της ΓΛΩΣΣΑΣ);  Έλεος.

Το θετικό πάντως από αυτή την κουβέντα είναι πως έμαθα όλες τις γλώσσες που χρησιμοποιούν ranges στην case.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

pgrontas

#16
Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα με την επίλεξε δεν είναι τα ranges. Αυτά θα έλεγα ότι είναι επιθυμητά, καθώς ταιριάζουν με την περιβόητη συμπαγή δομή που λέει στο βιβλίο. Οπότε καλώς μπήκε ο συμβολισμός .. έστω και αργά (αν και όπως είπε και ο ilias_s νομίζω, καλό θα ήταν να υπάρχει και πιο επίσημα κάπου)

Το πρόβλημα για μένα είναι οι 'μισές' συνθήκες, όπως π.χ. στο ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ <10, όπου εισάγει μια ασυνέπεια καθώς στην περίπτωση ισότητας θα πρέπει να γραφτεί ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 10 και όχι ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ =10. Βέβαια δεν ξέρω αν το δεύτερο απαγορεύεται, απλά δεν το έχω δει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο βιβλίο, όπου προτιμάται η απαλοιφή του τελεστή ισότητας, θεωρώντας το μάλλον ως μια ειδική περίπτωση της λίστας τιμών (λίστα με ένα στοιχείο).

Το πρόβλημα εδώ δεν είναι αισθητικό, καθώς κάθε περίπτωση μια κανονική γλώσσα την ορίζει κανείς όπως θέλει και προσωπικά μου έχει πάρει αρκετό χρόνο να συνηθίσω κάποιους περίεργους τρόπους που επιλέγουν διάφορες γλώσσες να εκφραστούν. Τι είναι όμως αυτές οι μισές συνθήκες και αντε μετά να εξηγείς γιατί στην ΑΝ πχ. γράφουμε Χ>10 και Χ<20 και όχι Χ>10 και <20.

Μακάρι δηλαδή στην ΕΠΙΛΕΞΕ να κρατούσαμε μόνο τα ranges, ίσως ως τρόπο να γράψεις σύντομα μεγάλες λίστες συνεχόμενων σταθερών.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

evry

Αυτά που λέω είναι πολύ συγκεκριμένα.
Επίσης δεν έχεις παραβιάσει κάποιον κανόνα του φόρουμ (απ'όσο ξέρω).
Γιατί το αναφέρεις αυτό?

Παράθεση από: llort_x στις 20 Οκτ 2019, 05:00:35 ΜΜ
Βρε evry, δε λες, αλλά λες, και μετά λες ότι έλεγες άλλα.
Εν πάση περιπτώσει, ας κρίνει η κοινότητα.
Παρακαλώ πολύ τους διαχειριστές, αν κρίνουν είτε ότι παραβίασα κάποιον από τους κανόνες του forum είτε ότι είχα οποιαδήποτε ανάρμοστη ή ακόμη και οριακά ανεκτή συμπεριφορά στη σύντομη παρουσία μου στο forum, να διαγράψουν τον λογαριασμό μου και να αφαιρέσουν τις αναρτήσεις μου.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

evry

Παναγιώτη το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα αναφέρει και εγώ εδώ:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=7844.msg87046#msg87046

Ότι υπάρχει μια ασυνέπεια με το <0 γιατί θα έπρεπε να είναι και =0.
Μετά έρχονται και τα ranges και έχουμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους να κάνουμε το ίδιο πράγμα χωρίς όμως να ακολουθούν μια ενιαία γραμμή κάτι το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα κατά τη διδασκαλία
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

Καρκαμάνης Γεώργιος

Το παράξενο είναι πως όταν ρωτήθηκαν οι συγγραφείς πως θα καλύψουμε την περίπτωση ΑΠΟ ΕΩΣ στην επίλεξε, στο συνέδριο της ΠΕΚΑΠ ανέφεραν πως αφού δεν το γράφει το σχολικό βιβλίο στη σύνταξη,  δεν υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί κάτι τέτοιο...
Τα συμπεράσματα δικά σας

akalest0s

Παράθεση από: Καρκαμάνης Γεώργιος στις 20 Οκτ 2019, 10:36:09 ΜΜ
Τα συμπεράσματα δικά σας
Τα δικά μας συμπεράσματα έχουν βγει εδώ και χρόνια... τι να πεις!  :angel:
"Abstraction is not the first stage, but the last stage, in a mathematical development." MK
"I don't want to write about a high level thing, unless I fully understand about a low level thing" DK

amavidis

Έχω την εξής απορία: Αντί του 1..100 γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 100 που αναφέρεται παντού αλλά μέχρι τώρα δεν τεκμηριώνεται η συνταξή του;

alkisg

Η χρήση των δύο τελειών για ranges είναι πολύ συχνή στις γλώσσες προγραμματισμού:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ellipsis_(computer_programming)#Ranges

amavidis

Παράθεση από: akalest0s στις 21 Οκτ 2019, 01:58:54 ΠΜ
Τα δικά μας συμπεράσματα έχουν βγει εδώ και χρόνια... τι να πεις!  :angel:
Γιώργο αν θυμάμαι καλά η απάντηση ήταν "μέχρι νεωτέρας ..." ακριβώς γιατί περίμεναν τις ενδεικτικές απαντήσεις. Προχειρότητα βέβαια...