Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ξεκίνησε από Vangelis, 11 Οκτ 2011, 09:50:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Vangelis

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσχημα την καταπολέμηση της ραγδαία αυξανόμενης ανεργίας των νέων, που φτάνει το 40%, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με "φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" όπως είναι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους "φορείς" στους δήμους και στο Δημόσιο.

Το ύψος του προγράμματος ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ και ένα μέρος του θα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ οι νέοι που θα προσληφθούν θα αμείβονται με 80% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (περίπου 625 ευρώ με την τρέχουσα ΕΓΣΣΕ), ενώ δεν θα κατοχυρώσουν κανένα εργασιακό δικαίωμα, καθώς θα βρίσκονται σε καθεστώς δανεισμού...!

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις για την διευκόλυνση που θα προσφέρουν  θα πάρουν το 5% του έργου (14 εκατ. Ευρώ!).  Έτσι δεν είναι περίεργο που συστάθηκαν πολλές "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις" με μόνο σκοπό (μη κερδοσκοπικό πάντα!) να οικειοποιηθούν αυτό το 5%.  Μέχρι και επέμβαση εισαγγελέα υπήρξε για το πλήθος των οργανώσεων!.

Ο πλήρης κατάλογος των οργανώσεων αυτών και το επίσημο αρχείο Σύνθεση Διοικητικών Συμβουλίων Φορέων Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (1/9/2011) βρίσκεται στην διεύθυνση:
http://www.epanad.gov.gr/default.asp?pID=3&la=1

Εκεί ψάχνοντας μπορεί να πέσουμε σε γνωστά ονόματα του χώρου της Πληροφορικής. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η "Μη Κυβερνητική Οργάνωση" Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών το site της οποίας βρίσκεται στην διεύθυνση:
http://www.equalsociety.gr

Εκεί στην καρτέλα "Ταυτότητα" --> "Διοίκηση" υπάρχουν τα ονόματα των μελών του ΔΣ. 

Τώρα θα πείτε τι μας ενδιαφέρει επειδή κάποιος γνωστός συμμετέχει στο ΔΣ μιας "μη κερδοσκοπικής οργάνωσης".  Αλλά ας πάμε και στην Καρτέλα "Επικοινωνία" να δούμε την διεύθυνση που δηλώνει η οργάνωση:

Η διεύθυνση είναι λοιπόν
Κοδριγκτώνος 33 / 33 Kodrigtonos Street
Αθήνα / Athens
10434
Ελλάδα / Greece

Που την έχουμε δει ξανά αυτή τη διεύθυνση;

Για κοιτάξτε στο site: http://www.epe.org.gr/contact.jsp

Θα μου πείτε ότι είναι σύμπτωση και ότι είμαι καχύποπτος στο κτίριο μπορεί να υπάρχουν πολλά γραφεία.

Αλλά για κοιτάξτε και τον αριθμό του Fax που δηλώνουν και οι δύο

Η Equal Fax:+30 211 70 51 856
Η ένωση (μία είναι η ένωση) Fax: 2117051856

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τελικά το νόμιμο είναι και ηθικό?

Μήπως γι'αυτό θέλουν να αδειάσουν θέσεις ΠΕ19-ΠΕ20, για να νοικιάζουν Πληροφορικούς στα σχολεία (με το αζημίωτο)?fof

Βρε Βαγγέλη ! γιατί δεν τα είπες νωρίτερα αυτά τα πράγματα , να ξυπνήσουμε κι εμείς οι κοιμισμένοι;;
Ε εντάξει, πες ότι εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται! Εσύ όμως δεν πρέπει να μας ενημερώνεις γι αυτά που ξέρεις;

iliasthes

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, θα ήθελα να ανφέρω κάτι.  Παλιά η ΕΠΕ ως στοιχεία επικοινωνίας  έδινε τα στοιχεία του "Νομικού Συμβούλου" της. Έναν δικηγόρο που είχε και αναλάμβανε αποκλειστικά τα θέματα της ένωσης, προφανώς με το ανάλογο αντίτιμο. Δεν ξέρω αν τα στοιχεία αφορούν πάλι τον ίδιο ή είναι τα "κανονικά" γραφεία της ένωσης. Αν πρόκειται για το δικηγόρο, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι "εκπρόσωπος" και κάποιας ΜΚΟ.

Αυτό ήταν το αρχικό μου μήνυμα, ωστόσο δεν έχει σημασία αν πρόκειται για το γραφείο του δικηγόρου ή όχι, αφού υπάρχει ταυτοπροσωπία σε κάποιο μέλος του ΔΣ της ΕΠΕ και της συγκεκριμένης ΜΚΟ. Δεν ξέρω αν έχουν στο μυαλό τους αυτό που λέει ο Βαγγέλης ή μάλλον το θεωρώ απίθανο. Πιο πιθανό το θεωρώ να βγάλει το Υπουργείο 1500 πληροφορικούς σε εφεδρεία το καλοκαίρι, παρά το σενάριο που αναφέρει ο Βαγγέλης. Ωστόσο θεωρώ οτι αποτελεί στίγμα για κάποιον εκλεγμένο σε ΔΣ επαγγελματικής και επιστημονικής ένωση να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που εξευτελίζει την έννοια των εργαζομένων και εκμεταλλεύεται στο χείριστο βαθμό την ανάγκη για εργασία.

Vangelis

Αν ήταν νομικός εκπρόσωπος θα είχε και τα ίδια τηλέφωνα υποθέτω.  Εδώ όλα τα τηλέφωνα διαφέρουν  μόνο το fax είναι ίδιο (είδες η κρίση που να αγοράζεις δεύτερη συσκευή!).
Τέλος πάντων περιμένουμε ....

kammenos

Από που συνάγεις Vangelis ότι οι της ΕΠΕ "[...] θέλουν να αδειάσουν θέσεις ΠΕ19-ΠΕ20[...]"; Η ΕΠΕ έχει μιλήσει για εθελοντικές μετατάξεις Πληροφορικάριων με άλλο βασικό πτυχίο (όχι Πληροφορικής), πράγμα που θα βοηθούσε και στο να μην προκύπτουν "πλασματικές υπεραριθμίες" εκπαιδευτικών ΠΕ19-20, για τις οποίες ("υπεραριθμίες") πολύ πρόσφατα έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας. Για τα υπόλοιπα: Απαγορεύεται η ταυτόχρονη χρήση χώρου από σωματείο και ΜΚΟ; Ειδικά όταν έτσι μπορείς να γλιτώσεις το μισό ενοίκιο; (Ειλικρινά δεν το ξέρω, ίσως και να απαγορεύεται).

Vangelis

Kammenos νομίζω ότι όλοι καταβαίνουμε τι λέμε μην ξαναρχίσουμε την κουβέντα αν το νόμιμο είναι και ηθικό.  Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα με τους εκπροσώπους σου  είναι  δικό σου θέμα. 

Οι "εθελοντικές" μετατάξεις για τις οποίες μιλάει η ΕΠΕ θεωρείς  ότι δεν αδειάζουν θέσεις?

Επίσης πόσο "εθελοντικές" τις θέλει όταν μιλάει ότι πρέπει να "διευκολυνθούν" οι συνάδελφοι.  Υπενθυμίζω ότι και με τις τρέχουσες διατάξεις μετάταξη μπορούν να ζητήσουν εθελοντικά όλοι.  Άρα τι είδους διευκολύνσεις είναι αυτές?.

dkonetas

#6
Ο Vangelis προέβει σε πολύ σοβαρές κατηγορίες ...
Κάποιοι προέτρεξαν να συνηγορήσουν χωρίς να αναζητήσουν περαιτέρω την αλήθεια (όποια και αν είναι αυτή)

Προφανώς για να τηρείται η δεοντολογία και οι κανόνες όλων ανεξαιρέτως των διαδικτυακών χώρων με δυνατότητα επικοινωνίας και διαλόγου σε τέτοιες περιπτώσεις (όπου υπάρχουν τόσο σοβαρές καταγγελίες) η συζήτηση πρέπει να συνεχιστεί σε επώνυμο επίπεδο...
Ο βαλλόμενος με το ονοματεπώνυμό του ήδη έχει δημιουργήσει θέμα για να καταθέσουν όσοι επιθυμούν επώνυμα τις κατηγορίες τους και την άποψή τους ... Εκτιμώ ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουν νέο username με το πραγματικό όνομά τους (ώστε να διατηρήσουν αν επιθυμούν την "ανωνυμία" τους στην υπόλοιπη συμμετοχή τους στο forum) ...

Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συμμετοχή όσων έχουν το θάρρος να αναλάβουν την επώνυμη ευθύνη των λόγων τους και από τις 2 πλευρές του συγκεκριμένου θέματος . Οποιαδήποτε αντίθετη περίπτωση ένθεν και κείθεν απλά καταδεικνύει είτε την προσπάθεια επίρριψης λάσπης είτε την προσπάθεια να αποσιωπηθούν κατηγορίες ...  Σε κάθε  περίπτωση το να συνεχίζονται σχόλια σε αυτό το χώρο ανώνυμα  θέτει σε κίνδυνο την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι... και σίγουρα είναι ανήθικη (μιά και θίγονται υπολήψεις) .
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα  https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4211.0 λοιπόν...

Δημήτρης Κονετάς
Μηχ/κ/ος ΗΥ & Πληροφορικής
Καθηγητής ΠΕ-19

Keep Growing

Δημήτρη, σε συγχαίρω για το επίπεδο επικοινωνίας που προάγεις.


Όσο για τις κατηγορίες του Βαγγέλη (senior), θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον υπερβολικές.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Είναι ώρα για τσακωμούς;;; Αναρρωτιέμαι...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

kammenos

Vangelis, το τι σχέση έχει το ηθικό με το νόμιμο είναι κουβέντα που σηκώνει μήνες αναλύσεων. Εγώ απλώς ρώτησα ΑΝ βλέπεις κάπου την όποια παρανομία σχετικά με το ποιος νοικιάζει τον ίδιο χώρο με την ΕΠΕ. Δεν απαντάς σ' αυτό. (Ok, κανείς μας δεν είναι Νομικός, άρα λογικό). Όπως λογικό είναι και να μην "καταλαβαίνουμε όλοι τι λέμε". Για τις μετατάξεις τώρα: Η ΕΠΕ, ουσιαστικά, πρότεινε στο Υπουργείο να υπενθυμίσει στους μη Πληροφορικάριους ΠΕ19-20, ότι μπορούν να πάνε στους φυσικούς τους κλάδους. Τελευταία -λόγω, και καλά, του "αναπόφευκτου" Μνημονίου- το Υπουργείο, έτσι κι αλλιώς, συχνά "υπενθυμίζει" -με mails- στους εκπαιδευτικούς άλλου είδους μετατάξεις (σε διάφορα ΝΠΔΔ ας πούμε). Στην ίδια τη διαβόητη "απογραφή" υπήρξε ερώτηση αν θέλουμε να εργαστούμε "αλλού". Κατά τα άλλα η ΕΠΕ φταίει για όλα. Ο "ΠΕ19 Φυσικός" π.χ. που σύντομα θα συμπληρώνει το ωράριό του και με Φυσική για να διατηρήσει την οργανική του εις βάρος του "σκέτου" ΠΕ19-20, του πιθανού "εφέδρου"/απολυμένου, είναι "αγνός", ηθικός και "μη πονηρός"; Εδώ άραγε, καταλαβαίνουμε όλοι τι λέμε; ) Κι ένα τελευταίο και δεν θα επανέλθω: Περίεργη εποχή διαλέγεις για να επιτεθείς στην ΕΠΕ. Μετά από 2-3 επιστολές της τελευταίας προς το Υπουργείο Παιδείας με τις οποίες -υποθέτω- όλοι οι ΠΕ19-20 συμφωνούν. Όοοπς, τώρα το αντιλήφθηκα: Καμιά ΕΠΕ δεν πήρε την άδεια της ΠΕΚΑΠ για να απευθυνθεί στην Πολιτεία! Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να ζητήσουν τις δέουσες συγγνώμες λοιπόν.  :-\

Vangelis

Kammenos πράγματι δεν υπάρχει παρανομία όπως ακριβώς δεν ήταν παράνομο ο Βουλγαράκης (και όχι μόνο) να έχει παράκτιες εταιρίες.  Δεν θα ήταν παράνομο να νοίκιαζε τον ίδιο χώρο και μια  (επίσημη) χαρτοπαικτική λέσχη ή ένα (επίσημο) πορνείο.  Απλά η συγκατοίκηση δείχνει ότι  τουλάχιστον συμφωνείς με τον άλλο.

Πέρα από αυτά θεωρώ θετικό ότι είσαι ο πρώτος που επιβεβαιώνεις την συγκατοίκηση.   

Καταλαβαίνουμε όλοι τι πρότεινε η ΕΠΕ για τους Πληροφορικούς  που δεν έχουν βασικό πτυχίο πληροφορικής. Το να θεωρούμε ότι συνάδελφοι δεν έχουν την νοημοσύνη να καταλάβουν τι θέλουν και θα πρέπει να τους το "υπενθυμίσει" το Υπουργείο δεν νομίζεις ότι είναι υποτιμητικό;

Ο "ΠΕ-19 Φυσικός" που αναφέρεις δεν θα συμπληρώνει ωράριο σε βάρος άλλου ΠΕ19 αλλά σε βάρος της  άλλης ειδικότητας δίνοντας ώρες στον ΠΕ19 ακριβώς για να μην βγει  υπεράριθμος.

Παρέρχομαι τα περί "περίεργης εποχής" μου θυμίζει απόψεις του στυλ "μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς".

Για τον συνάδελφο Κονετά (που πρόσφατα ανακάλυψε ότι πρέπει να μιλάμε επώνυμα) έχω να πω ότι παρέθεσα ορισμένα στοιχεία απολύτως συγκεκριμένα και έθεσα ορισμένα ερωτήματα ενδεχομένως υπερβολικά για κάποιους.  Αν μερικοί πιστεύουν ότι πρέπει να απαντήσουν και να επεξηγήσουν ή να απολογηθούν με χαρά θα δεχθούμε τις απαντήσεις τους.   

Αν έκανα λάθος πρώτα εγώ θα ζητήσω συγνώμη. 

Περιμένουμε λοιπόν.

P.Tsiotakis

Παράθεση από: kammenos στις 12 Οκτ 2011, 09:49:29 ΜΜ
Κι ένα τελευταίο και δεν θα επανέλθω: Περίεργη εποχή διαλέγεις για να επιτεθείς στην ΕΠΕ. Μετά από 2-3 επιστολές της τελευταίας προς το Υπουργείο Παιδείας με τις οποίες -υποθέτω- όλοι οι ΠΕ19-20 συμφωνούν. Όοοπς, τώρα το αντιλήφθηκα: Καμιά ΕΠΕ δεν πήρε την άδεια της ΠΕΚΑΠ για να απευθυνθεί στην Πολιτεία! Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να ζητήσουν τις δέουσες συγγνώμες λοιπόν.  :-\

ως παρατηρητής καμμένε (φαντάζομαι δεν είναι το πραγματικό σου όνομα) και εκπροσωπώντας τον εαυτό μου
θα πρέπει να σου πω, πως ξαφνικά είδα 3-4 μέλη της ΕΠΕ να βομβαρδίζουν το στέκι με μηνύματα συγκεκριμένου περιεχομένου
και βέβαια είναι δικαίωμά σας, οτι κοντά 10 χρόνια συζητήσεων και προβληματισμών που κατατίθενται σε αυτό το δημόσιο forum συμμετέχετε και σεις σε αυτό το χώρο
λίγο πριν τις εκλογές της ΠΕΚΑΠ στις 11/11/2011
αλλά μετά τις απαντήσεις στα μηνύματά σας (καλές ή κακές χαρακτήρισε τες όπως θέλεις) διαβάζω το περίφημο ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν ...

ωστόσο, λάβε υπόψη σου οτι λίγο ή πολύ είμαστε όλοι έξυπνοι άνθρωποι εδώ μέσα (και έξω) με κρίση και βούληση
άρα μπορούμε να διαβάζουμε κείμενα
και αρκετές φορές να διαβάζουμε και πίσω από τα κείμενα

kammenos

@Παναγιώτης: Κατ' αρχάς, κι εγώ εκπροσωπω μόνο τον εαυτό μου. Για τα "πολλά μηνύματα" από την ΕΠΕ που λες, δεν είναι παράξενο. Εφόσον αρχίσαν πολλοί να αναφέρονται στην ΕΠΕ, λογικό είναι κάποια μέλη της ΕΠΕ θεωρήσαμε σκόπιμο να μιλήσουμε. Αν ενοχλώ, Ok, δεν ξαναασχολούμαι. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτό το "κάποιοι ενοχλήθηκαν". Προσωπικά δε χρησιμοποίησα πουθενά αυτή τη φράση. Ίσως να μην είμαι τόσο έξυπνος άνθρωπος όσο όλοι αυτοί που "διαβάζουν και πίσω απ' τα κείμενα". Τέλος πάντων, προφανώς κάποιοι εδώ μέσα είμαστε ανεπιθύμητοι (άλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν είχε γραφεί εδώ ότι πρέπει να ... "τιμωρηθώ"!) Συγγνώμη λοιπόν, δεν θα ξαναενοχλήσω.
Πάντως θα παραμείνω με την απορία γιατί και πώς το "εθελοντικό" μεταφράζεται σε "υποχρεωτικό", όπως και τί σχέση έχει το χαμαιτυπείο με κάποια ΜΚΟ. Εντυπωσιακά, αν μη τι άλλο, τα λογικά άλματα και οι συνειρμοί που συναντά κανείς σ' ένα forum.

Crazy_Waters

#13
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 13 Οκτ 2011, 09:57:36 ΠΜ
θα πρέπει να σου πω, πως ξαφνικά είδα 3-4 μέλη της ΕΠΕ να βομβαρδίζουν το στέκι με μηνύματα συγκεκριμένου περιεχομένου
και βέβαια είναι δικαίωμά σας, οτι κοντά 10 χρόνια συζητήσεων και προβληματισμών που κατατίθενται σε αυτό το δημόσιο forum συμμετέχετε και σεις σε αυτό το χώρο
λίγο πριν τις εκλογές της ΠΕΚΑΠ στις 11/11/2011

Αγαπητέ συνάδελφε, αν συμπεριλαμβάνεις και εμένα στα 3-4 αυτά μέλη της ΕΠΕ (της οποίας ναι είμαι μέλος) οφείλω να σου πω ότι αν δεις το προφίλ μου θα δεις ότι είμαι μέλος στο Στέκι από το 2005 (και το παρακολουθώ από παλιότερα). Βέβαια θα δεις ότι τα (λίγα βέβαια το ομολογώ) μηνύματά μου είναι σε πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες και αυτό συνδέεται με το λόγο που "ξαφνικά" αποφάσισα να γράφω για "αλεξιπτωτιστές" κτλ. Ο λόγος είναι ότι προσωπικά ΒΑΡΕΘΗΚΑ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ πια:
*. Να είμαι 7 χρόνια σε διάθεση (4 διαφορετικών ΠΥΣΔΕ).
*. Να μαθαίνω σχεδόν κάθε χρόνο μετά τις 10 Σεπτέμβρη τη βαθμίδα και το σχολείο που θα δουλέψω
*. Να δουλεύω κατά σειρά σε ΤΕΕ, Γυμνάσιο, Διεύθυνση ΠΕ (με διάθεση όχι με τη θέλησή μου), ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, ΙΕΚ, Πρωτοβάθμια.
*. Να φτιάχνω κάθε χρόνο από την αρχή εργαστήρια και διδακτικό υλικό.


και όλα αυτά ενώ παλιοί γνωστοί λίγο μεγαλύτεροί μου Μαθηματικοί, Φυσικοί, Γυμναστές έχουν οργανικές ως καθηγητές Πληροφορικής σε ΓΕΛ και Γυμνάσια εδώ και χρόνια, δίπλα στο σπίτι τους, στην πόλη που ζω.
Ίσως η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι να ήταν ο κίνδυνος της "εφεδρείας" ή απόλυσης, δεν ξέρω....Δεν ξέρω και αν σε αγγίζουν τα παραπάνω αλλά νομίζω ότι στη θέση μου είναι και άλλοι, μέλη της ΕΠΕ ή μη. Πέρισυ διαμαρτυρόμασταν μαζί με την ΠΕΚΑΠ για να μη βγει η Πληροφορική από το Λύκειο, έχουμε βγει όμως οι Πληροφορικοί από το Λύκειο λόγω και κάποιων μελών της ΠΕΚΑΠ. Τέλος η ΠΕΚΑΠ έκανε και πρόπερσι και πριν 4 χρόνια κτλ. εκλογές, δεν είδα τότε να "βομβαρδίζεται" το Στέκι με μηνύματα μελών της ΕΠΕ. Ή μήπως τώρα δυνάμωσε τόσο πολύ η ΠΕΚΑΠ και δεν το κατάλαβα?

Vangelis

Πες το βρε παιδία καθαρά τι θέλετε μη κρυβόσαστε πίσω απο  "εθελοντικές" μετατάξεις

Παράθεση από: Crazy_Waters στις 13 Οκτ 2011, 10:28:56 ΜΜ
..... έχουμε βγει όμως οι Πληροφορικοί από το Λύκειο λόγω και κάποιων μελών της ΠΕΚΑΠ...

Που προφανώς δεν είναι πληροφορικοί!.  Ο κανιβαλισμός καλά κρατεί

Κατα τα άλλα περιμένουμε απαντήσεις αν όλοι είμαστε EQUAL