Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ξεκίνησε από Vangelis, 11 Οκτ 2011, 09:50:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Crazy_Waters

Παράθεση από: Vangelis στις 13 Οκτ 2011, 10:43:49 ΜΜ
Πες το βρε παιδία καθαρά τι θέλετε μη κρυβόσαστε πίσω απο  "εθελοντικές" μετατάξεις
Η δική μου άποψη είναι πιο "ακραία" από την ανακοίνωση της ΕΠΕ.

Παράθεση από: Crazy_Waters στις 13 Οκτ 2011, 10:28:56 ΜΜ
Μαθηματικοί, Φυσικοί, Γυμναστές έχουν οργανικές ως καθηγητές Πληροφορικής σε ΓΕΛ και Γυμνάσια εδώ και χρόνια, δίπλα στο σπίτι τους, στην πόλη που ζω.

Προφανώς και δεν είναι Πληροφορικοί, αν και μπορούν να είναι μέλη της ΠΕΚΑΠ.

Στη Βικιπαιδεία ως κανιβαλισμός ορίζεται "η διατροφή ενός οργανισμού από άλλους του είδους του". Σίγουρα δεν ανήκω στο ίδιο είδος με τους παραπάνω και πριν κατηγορηθώ για ελιτισμό, ας πούμε ότι ανήκω σε κατώτερο είδος εκπαιδευτικού.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

To τελευταίο διάστημα δε βλέπω ειδήσεις στην TV γιατί πληγώνομαι.
Από τούδε θα επισκέπτομαι μόνο ορισμένα θέματα στο στέκι για να μην θυμώνω.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Vangelis

Παράθεση από: Crazy_Waters στις 14 Οκτ 2011, 09:07:23 ΠΜ
...Προφανώς και δεν είναι Πληροφορικοί, αν και μπορούν να είναι μέλη της ΠΕΚΑΠ....

Επιτέλους να μια καθαρή άποψη. 

Αποφασίζει λοιπόν ο Crazy_Waters  ποιός θα έχει τον τίτλο του Πληροφορικού στην Εκπαίδευση και σε όποιον δεν τον απονείμει δεν τον έχει.

Αιτιολογία σοβαρή: Ορισμένοι του έχουν πιάσει τα σχολεία που είναι κοντά στο σπίτι του.

Είναι ενθαρυντικό βέβαια ότι ακόμα τους θεωρεί εκπαιδευτικούς (έστω και διαφορετικό είδος αποτο δικό του)!

Δεν άκουσα όμως ακόμα την πρόταση τι πρέπει να γίνουν αυτοί? και με ποια διαδικασία?

(Φαντάζεστε να θέλει ο Knuth να διδάξει  ΑΕΠΠ σε κάποιο Λύκειο και ο Crazy_Waters να θεωρεί ότι δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα!)

sstergou

Αν νομίζεις ότι είναι αυθαίρετο να δίνεται ο τίτλος "πληροφορικός" σε κάποιον με πτυχίο πληροφορικής τότε είναι δέκα φορές πιο αυθαίρετο είναι να δίνεται αυτός ο τίτλος σε άτομα επειδή έτυχε και διορίστηκαν σε αυτήν την ειδικότητα.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για τις εξαιρέσεις... προφανώς αυτές και υπάρχουν. Κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν πτυχίο πληροφορικής μπορεί να κάνουν καλά την δουλειά τους. Πρέπει να μιλήσουμε για τον κανόνα.. Νομίζω όλοι θέλουμε να πετύχουμε την επιστημονική αναβάθμιση του αντικειμένου μας στην εκπαίδευση. Πως θα γίνει αυτό αν ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχουν καν πτυχίο; Όλοι είναι σαν τον knuth? Υπάρχει κάποιος σοβαρός που να πιστεύει ότι θεολόγοι, φιλόλογοι και λοιποί είναι ικανοί να διδάξουν σωστά το αντικείμενό μας;;

Ας τους δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν πτυχίο μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια ας μείνουν και με το παραπάνω... Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει ας πάει στον κλάδο του. Που είναι το κακό δηλαδή;;


Crazy_Waters

Αν και κανονικά σε τόσο προκλητικά γραμμένα post (μεγάλο ατού να προκαλείς τόσο εύκολα) δε θα έπρεπε να απαντάω, δεν μπορώ να κρατηθώ:

Παράθεση από: Vangelis στις 14 Οκτ 2011, 07:44:02 ΜΜ
Αποφασίζει λοιπόν ο Crazy_Waters  ποιός θα έχει τον τίτλο του Πληροφορικού στην Εκπαίδευση και σε όποιον δεν τον απονείμει δεν τον έχει.
Δεν αποφασίζω εγώ, αποφασίζει η κοινή λογική, ακόμα και ο νόμος που ισχύει για όλους τους κλάδους, εκτός των ΠΕ19-20 (παραβιάστηκε).

Παράθεση από: Vangelis στις 14 Οκτ 2011, 07:44:02 ΜΜ
Αιτιολογία σοβαρή: Ορισμένοι του έχουν πιάσει τα σχολεία που είναι κοντά στο σπίτι του.

Αυτός είναι ο λόγος που ΤΩΡΑ γράφω όσα γράφω, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, όχι αιτιολογία για τα παραπάνω (αυτά δεν χρειάζονται αιτιολόγηση).

Παράθεση από: Vangelis στις 14 Οκτ 2011, 07:44:02 ΜΜ
Δεν άκουσα όμως ακόμα την πρόταση τι πρέπει να γίνουν αυτοί? και με ποια διαδικασία?

Δες εδώ (όχι μία, τρεις προτάσεις): https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3950.msg45155#msg45155

Παράθεση από: Vangelis στις 14 Οκτ 2011, 07:44:02 ΜΜ
(Φαντάζεστε να θέλει ο Knuth να διδάξει  ΑΕΠΠ σε κάποιο Λύκειο και ο Crazy_Waters να θεωρεί ότι δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα!)

Ε τότε ας βάλουμε κι άλλους Φυσικους, Μαθηματικούς, Θεολόγους, Γυμναστές στον κλάδο ΠΕ19 μη χάσουμε το νέο Knuth!!!!

stratosg

Το κακό είναι νομίζω ότι αν κάνω 400 ώρες καρδιοχειρουργική σίγουρα δεν θα έρθει κανένας φίλος από εδώ μέσα να του κάνω μια απλή επεμβασούλα by pass. Πόσο μάλλον μια μεταμόσχευση.

Το 2001 πάντως ήθελαν να με βάλουν να πηγαίνω στη Γ' περιοχή για δυο ώρες να κάνω ΑΕΠΠ σε ενιαίο λύκειο γιατί η εκεί πληροφορικός ήταν φιλόλογος και δεν τα κατάφερνε. Εννοείται ότι αρνήθηκα αφού άλλωστε συμπλήρωνα κανονικά τις εικοσιμία (21) ώρες μου στην Α' περιοχή που είναι η οργανική μου.

Θα μου πει ο Βαγγέλης τώρα πως αν ήμουν στην θέση των συναδέλφων αυτών θα έκανα το ίδιο. ΝΑΙ με όλη μου τη δύναμη ΝΑΙ. Θα έκανα το ίδιο. Θα έπιανα μια θέση προκειμένου να επιβιώσω. Ο πνιγμένος άλλωστε από τα μαλλιά του πιάνεται. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ υπεύθυνο εκείνοπου διορίστηκε ως πληροφορικός χωρίς να έχει πτυχίο πληροφορικού. Φταίει εκείνος που από λάθος σχεδιασμό άνοιξε την ειδικότητα και την έκανε μπάτεσκυλαλεστερία, όπως λέει και ο ποιητής.

Ποια πρέπει να είναι η λύση; Ειλικρινά δεν ξέρω. Ειδικά δε όσον αφορά στους Θεολόγους, ξεχάστε να διδάξουν θρησκευτικά. Κλείνει κι εκείνο το μαγαζί. Το θλιβερότερο όλων είναι ότι τόσα χρόνια όλα αυτά γυρνούσαν στο μυαλό όλων λιγότερο ή περισσότερο, απλά τώρα είναι ευκαιρία να φάμε ο ένας τις σάρκες του άλλου.

Κάποιος εδώ το λέει κοινωνικό αυτοματισμό (και πολύ σωστά τα λέει) εγώ το λέω διαίρει και βασίλευε. Φαίνεται άλλωστε και σε άλλα θέματα... Κρίμα.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

lykos

"...
Δεν άκουσα όμως ακόμα την πρόταση τι πρέπει να γίνουν αυτοί? και με ποια διαδικασία?
..."
Συνάδελφε Vangelis, τα παραλές!
Οι της ΕΠΕ τό 'χουν πει και ξαναπεί: Εθελοντικά στην αρχική τους ειδικότητα. Άλλο αν κάποιοι το βλέπετε αυτό, σαν ευκαιρία για το υπουργείο για να πράξει τα "μη δέοντα".
Τώρα το ποιοί είναι καλύτεροι πληροφορικοί, αυτό φαίνεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα.
Στο ελληνικό δημόσιο θα κριθούμε αντικειμενικά αργότερα ίσως (σε καμμιά 200αριά χρόνια υπολογίζω εγώ).

fof

Παράθεση από: stratosg στις 14 Οκτ 2011, 09:31:45 ΜΜ
....
Κάποιος εδώ το λέει κοινωνικό αυτοματισμό (και πολύ σωστά τα λέει) εγώ το λέω διαίρει και βασίλευε. Φαίνεται άλλωστε και σε άλλα θέματα... Κρίμα.

Συμφωνώ μαζί σου...... μεγάλο κρίμα ! γιατί αυτή η φιλοσοφία (του διαίρει και Κυβέρνα) έχει ήδη αρχίσει να δρα στο σύνολο των μικροκοινωνιών! να μάχονται τον εαυτό τους στο πρόσωπο των άλλων που αγωνίζονται για το κοινό συμφέρον και τα κοινά προβλήματα

Keep Growing

...μην κόπτεστε συνάδελφοι. Με το μυαλό που κουβαλάμε, σε λίγο καιρό δε θα υπάρχουν καθόλου οργανικές θέσεις, τι λέω, καθόλου δημόσιο. Έτσι, όπως λέει και ο συνάδελφος lykos, θα λάμψουν τα κορυφαία μυαλά στην ιδιωτική πλέον εκπαίδευση για τους λίγους και όλα καλά ...
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

stratosg

Θα χαρώ πολύ φίλε Παναγιώτη (αν μου επιτρέπεις) να γίνει αυτό που λές. Θα χαρώ να βλέπω το σπίτι μας να καίγεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ζητά αριθμό πιστωτικής προκειμένου να στείλει όχημα και πλήρωμα. Θα χαρώ πολύ όταν θα τρέχουμε με το βρέφος αγκαλιά στο νοσοκομείο έχοντας μετα βίας δυο ώρες ζωή να τις χάνουμε σε εξακρίβωση υπολοίπου λογαριασμού.

Θα χαρώ γιατί πέρυσι τα Χριστούγεννα κάτι λαμόγια γιατροί μου σώσανε το μωρό μου δώδεκα μηνών με δυο ώρες ζωή, γιατί τα αυτά  λαμογια οι γιατροί ήταν μια εβδομάδα μέσα  οι ίδιοι και οι ίδιοι μέσα στην κλινική χάνοντας κάθε έννοια της ύπαρξής τους σώζωντας παιδιά, τόσο οι ειδικευόμενοι όσο και οι μεγαλοκαθηγητές. Θα χαρώ γιατί οι μπάτσοι τα γουρούνια οι δολοφόνοι, όταν έψαχνα για φαρμακείο σε άγνωστη για εμένα πόλη μου διέθεσαν μηχανη της ΔΙ.ΑΣ. και με πήγαν συνοδεία στο φαρμακείο για να πάρω ότι μου ζήτησαν τα λαμόγια οι γιατροί για το μωρό. 

Ναι να απολυθώ κι εγώ κι εσύ και τα λαμόγια που με το ζόρι δέχτηκαν ένα κουτί γλυκά που τους πήγα και τα γουρούνια που με βοήθησαν. Ναι τότε να δούμε τους άξιους του ιδιωτικού τομέα που τόσο θεοποιήσαμε.

Σε τελική ανάλυση ο δρόμος είναι ελεύθερος για όποιον θεωρεί ότι θίγεται να παραιτηθεί και να διαπρέψει στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά όχι, αντί να κοιτάξουμε να αποκτήσουμε κι εμείς μια κατσίκα προτιμούμε κι ευχόμαστε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. 
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

fof


vagelispe19

δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί ο ιδιωτικός τομέας τόσο πολύ. Υποθέτω ότι οτιδήποτε ιδιωτικό ενοχλεί τα ανακλαστικά διάφορων ψευτοαριστερών που έχουν συνηθίσει να κάθονται και να πέφτει ο μισθός κάθε δεκαπενθήμερο αλλά παράλληλα να το παίζουν και αγωνιστές του πληκτρολογίου. Τώρα που ο μισθουλάκος τους μειώθηκε θίγονται.

Τέλος πάντων αυτό που θα ήθελα να πω εγώ αν και δεν είμαι διορισμένος καθηγητής πληροφορική είναι το εξής:
Αν κάποιος διαβάσει αυτό το thread θα δει ότι κάποιοι έχουν καταργήσει τους κανόνες της λογικής. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει πληροφορικός κάποιος που δεν έχει σπουδάσει αυτή την επιστήμη. Αμάν πια με τους βολεψάκηδες.
Επίσης ας σταματήσει αυτό το παραμύθι με αυτούς που "έχτισαν" την πληροφορική στην εκπαίδευση. ΔΕΝ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Χρήση υπολογιστών έκαναν και κάνουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη αυτή.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που διάβασα σε ένα αλλο φόρουμ. Ας υποθέσουμε ότι αύριο σας λένε ότι θα βγείτε στην εφεδρεία. Με τι κριτήρια θα γίνει αυτό. Θέλω να πω ότι δεν μπορούν να απολύσουν έναν με πτυχίο πληροφορικής όταν υπάρχουν άλλοι διορισμένοι που δεν πληρούν καν τα σημερινά κριτήρια διορισμού στον κλάδο. Για σκεφτείτε το, αυτοί που είναι τώρα διορισμένοι δεν πληρούν τα κριτήρια διορισμού. Απίστευτο. Αυτά μόνο στην ελλάδα που συμβαίνουν όπου ο κάθενας δηλώνει ότι γουστάρει.

Τέλος λίγα πράγματα για τα ΤΕΙ Αγελαδοτροφίας όπως τα χαρακτήρισε ο vangelis. Τα περισσότερα έχουν βάση κάτω του 10. Το επίπεδο είναι εξαιρετικά χαμηλό , άσε που και το πρόγραμμα σπουδών δεν είναι της ίδιας ποιότητας με ένα ΑΕΙ. Οι άνθρωποι αυτοί κακως λέγονται πληροφορικοί γιατί δεν είναι, δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, είναι απλά ένα σκαλοπάτι πάνω από τους αποφοίτους των ΙΕΚ.

Αλλά στην Ελλάδα επικρατεί η λογική της ισοπέδωσης, ότι δηλωσεις είσαι, όλοι είναι ίδιοι και δεν πρέπει να ξεχωρίσει κανένας

stratosg

#27
Παράθεση από: vagelispe19 στις 14 Οκτ 2011, 11:59:32 ΜΜ
δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί ο ιδιωτικός τομέας τόσο πολύ. Υποθέτω ότι οτιδήποτε ιδιωτικό ενοχλεί τα ανακλαστικά διάφορων ψευτοαριστερών που έχουν συνηθίσει να κάθονται και να πέφτει ο μισθός κάθε δεκαπενθήμερο αλλά παράλληλα να το παίζουν και αγωνιστές του πληκτρολογίου. Τώρα που ο μισθουλάκος τους μειώθηκε θίγονται.

Ποιος ιδιωτικός τομέας; Αν τον βρεις δηλαδή γιατί από περίπτερο μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς έχει άμεση σύνδεση με το κράτος αφού όλα είναι επιδοτούμενα. Ιδιωτικός τομέας σημαίνει ότι χρησιμοποιώ ίδια κεφάλαια και προσπαθώ να κάνω απόσβεση την επένδυσή μου και παράλληλα να έχω κέρδος. Αυτό δεν υπάρχει στη χώρα μας.

Όσο για την  ενόχληση ξεκινά ακριβώς σε κάτι σχόλια σαν το δικό σου που ενοχλείσαι από τον δημόσιο τομέα. Και καλά είναι να προσέχεις και τους κομματικούς χαρακτηρισμούς που κολλάς χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα για τον οποιοδήποτε. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά, θες να μπεις στο Δημοσιο βάλε την ευαίσθητη έδρα σου σε καρέκλα διάβασε και μπες. Δεν θέλεις να μπεις, κανένα πρόβλημα ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Είσαι δημόσιος υπάλληλος αλλά δεν σε ικανοποιεί κάτι; Κανένα πρόβλημα, δηλώνεις παραίτηση και τελειώνει η ενασχόληση σου εκεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια για να γεμίζουμε σελίδες. 


Τέλος πάντων αυτό που θα ήθελα να πω εγώ αν και δεν είμαι διορισμένος καθηγητής πληροφορική είναι το εξής:
Αν κάποιος διαβάσει αυτό το thread θα δει ότι κάποιοι έχουν καταργήσει τους κανόνες της λογικής. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει πληροφορικός κάποιος που δεν έχει σπουδάσει αυτή την επιστήμη. Αμάν πια με τους βολεψάκηδες. Πρόσεχε τους χαρακτηρισμούς σου, δεν δικαιούσαι να εκφράζεσαι έτσι για συνανθρώπους σου. Σε τελική σου έγραψα και πιο πάνω ότι εφόσον λοιδορείς μια θέση στο δημόσιο δεν έχεις παρά να λάβεις μέρος στη διαδικασία
Επίσης ας σταματήσει αυτό το παραμύθι με αυτούς που "έχτισαν" την πληροφορική στην εκπαίδευση. ΔΕΝ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Χρήση υπολογιστών έκαναν και κάνουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη αυτή. Συνεχίζεις να υποτιμάς τους πάντες και τα πάντα. Που ξέρεις ίσως να είχες μερικούς τέτοιους στα μαθητικά σου χρόνια και να μη το γνώριζες. Αλλά αποκλείεται.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που διάβασα σε ένα αλλο φόρουμ. Ας υποθέσουμε ότι αύριο σας λένε ότι θα βγείτε στην εφεδρεία. Με τι κριτήρια θα γίνει αυτό. Θέλω να πω ότι δεν μπορούν να απολύσουν έναν με πτυχίο πληροφορικής όταν υπάρχουν άλλοι διορισμένοι που δεν πληρούν καν τα σημερινά κριτήρια διορισμού στον κλάδο. Για σκεφτείτε το, αυτοί που είναι τώρα διορισμένοι δεν πληρούν τα κριτήρια διορισμού. Απίστευτο. Αυτά μόνο στην ελλάδα που συμβαίνουν όπου ο κάθενας δηλώνει ότι γουστάρει.

Πάλι γράφεις πράγματα που δεν στέκουν. Κάποιοι εργάζονται στον κλάδο μας γιατί το Κράτος Δικαίου και το Δίκαιο Κράτος ψήφισε νόμο που τους το επέτρεψε. Εκτός αν δηλώνεις αναρχικός κι αντιεξουσιαστής εκτός από πτυχιούχος. Αλήθεια αν βρεθείς σε θέση που να έχει σχέση με οικονομικά την οποία θα καταλάβεις γιατί το ίδιο Κράτος θα σου δώσει το δικαίωμα να καταλάβεις, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, πως θα σου φανεί αν μετά απο δεκαπέντε (15) χρόνια αναιρέσει τους κανόνες και βρεθείς έκθετος στον χώρο εργασίας σου;

Τέλος λίγα πράγματα για τα ΤΕΙ Αγελαδοτροφίας όπως τα χαρακτήρισε ο vangelis. Τα περισσότερα έχουν βάση κάτω του 10. Το επίπεδο είναι εξαιρετικά χαμηλό , άσε που και το πρόγραμμα σπουδών δεν είναι της ίδιας ποιότητας με ένα ΑΕΙ. Οι άνθρωποι αυτοί κακως λέγονται πληροφορικοί γιατί δεν είναι, δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, είναι απλά ένα σκαλοπάτι πάνω από τους αποφοίτους των ΙΕΚ.

Ευτυχώς που υπάρχουν όμως οι αγελαδάρηδες για να μπορούν κάποιοι να πίνουν γάλα. Αλήθεια αφού ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει, ανάφερέ μας μια κοινωνία σε όποιο χρονικό διάστημα, σε όποιο βασίλειο (φυτικό ή ζωικό) δεν έχει πλήρη διαστρωμάτωση αλλά μόνο την κρατούσα τάξη, ξέρεις εσύ ποια. Άλλωστε τη γράφεις και στην υπογραφή σου. Αλήθεια γιατί το ΟΠΑ να έχει καλύτερο τμήμα πληροφορικής από το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης; Και τι είναι αυτό που δίνει το δικαίωμα σε Πανεπιστήμια που αλλιώς έχουν δημιουργηθεί να ξεφουρνίζουν κι ένα τμήμα πληροφορικής από τα εντόσθιά τους; Θα σου πω εγώ. Είναι ο άτιμος ο κοινωνικός αυτοματισμός. Απλά βολεύει στο διαίρει και βασίλευε.

Αλλά στην Ελλάδα επικρατεί η λογική της ισοπέδωσης, ότι δηλωσεις είσαι, όλοι είναι ίδιοι και δεν πρέπει να ξεχωρίσει κανένας

Ακριβώς ότι δηλώσεις είσαι. Εσύ δηλώνεις πτυχιούχος ΟΠΑ. Τουλάχιστον φαιδρό, όλοι εδώ μέσα, μα όλοι πτυχιούχοι είμαστε.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε αυτάρεσκοι και πολλοί από εμάς ίσως να μην έχουμε χώσει τα δάχτυλά μας πουθενά αλλού πέρα από κάποιο απαλό πληκτρολόγιο και ίσως μέσα σε κάποιο μεταξωτό εσώρουχο και προφανώς αγνοούμε το τι γίνεται γύρω μας κοιτώντας απλά τη βολή μας ή απλά δεν προλάβαμε να ξεφουσκώσουμε τα μυαλά μας από τον κοπανιστό αέρα που μας τον γέμισαν κάποιοι.

Δεν μπορεί να υπάρξει δημόσιος τομέας χωρίς τον ιδιωτικό, όπως δεν μπορεί να υπάρξει ιδιωτικός τομέας χωρίς τον δημόσιο. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε ο καθένας από εκεί που είμαστε πως θα γίνουμε καλύτεροι πρώτα για τους άλλους και μετά για τον εαυτό μας.

Καλό είναι να αφήσουμε και τις κομματικές λάσπες που πετάμε ο ένας στον άλλο. Δεν ήμουν ποτέ και ούτε πρόκειται να είμαι μέλος κάποιου κόμματος. Απλά πάντα κάποιοι με όριζαν ως αριστερό. Ευκαιρίας δοθήσεις λοιπόν θα σε παρακαλούσα να μου εξηγήσεις και την κομματικό προσδιορισμό που μου απέδωσες.

Στην απάντηση σου να λάβεις υπόψιν ότι εγώ είμαι από εκείνους, τους νόμιμους, ξέρεις τους καθαρούς που λένε. Γνήσιος πληροφορικός και με τη βούλα κι όχι σαν τους άλλους, ξέρεις εκείνα τα μιάσματα που περιγράφεις. Επίσης να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν σου ότι το μήνυμα αυτό είναι τόσο δεικτικό και καυστικό όσο ακριβώς είναι και το δικό σου.

Τέλος θα πρέπει να ξέρεις ότι σέβομαι ιδιαίτερα τον κόπο σου για να μπορείς να φέρεις τον τίτλο του πτυχιούχου στην επιστήμη που υπηρετείς, από όποιο τομέα κι αν την υπηρετείς ιδιωτικό ή δημόσιο. Πάντα χαίρομα να βλέπω ανθρώπους που είναι υπερήφανοι για αυτό που κατάφεραν με πολύ κόπο.

Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι κι ανθρώπους θα χρειαστούμε σε μια δύσκολη στιγμή μας. Και τα λαμόγια του παραπάνω μηνύματός μου πτυχιούχοι ήταν. Δεν τους ένοιαζε όμως τι ήταν το παιδί μου, τους ένοιαζε που ήταν κάποιο παιδί. Δεν τους ένοιαζε που εργαζόντουσαν οι γονείς όλων εκείνων των παιδιών, παρά μόνον οι ζωές τους.

Σου εύχομαι λοιπόν κάθε επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σου, προσωπικό και επαγγελματικό. Και να είσαι σίγουρος ότι όλοι χωράνε κι ότι δεν είναι όλοι αριστεροί. Όπως εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί κανένας από τους συνδαιτοίμονες να γίνει βορά στα όρνεα που αυτοπροσδιορίζονται ως ΜΚΟ και φέρουν εύηχα ονόματα.

Για τους υπόλοιπους, αφού τον κακόμοιρο Vagelispe19 του τα παραείπα, που πιθανά έχουν προβλήματα αποδοχής του διαφορετικού έχω να τους προτείνω μερικά παιδικά παραμύθια όπως :

Το κάτι άλλο της Cathryn Cave
Το σκαντζοχοιράκι με τα κατσαρά μαλλιά της Μαρίας Βαλέτας - Βασιλειάδου
Ένα χελωνάκι χωρίς καβούκι της Ελένης Πριοβόλου.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Vangelis

Παράθεση από: vagelispe19 στις 14 Οκτ 2011, 11:59:32 ΜΜ
δΤέλος λίγα πράγματα για τα ΤΕΙ Αγελαδοτροφίας όπως τα χαρακτήρισε ο vangelis. Τα περισσότερα έχουν βάση κάτω του 10. Το επίπεδο είναι εξαιρετικά χαμηλό , άσε που και το πρόγραμμα σπουδών δεν είναι της ίδιας ποιότητας με ένα ΑΕΙ. Οι άνθρωποι αυτοί κακως λέγονται πληροφορικοί γιατί δεν είναι, δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, είναι απλά ένα σκαλοπάτι πάνω από τους αποφοίτους των ΙΕΚ.

Αλλά στην Ελλάδα επικρατεί η λογική της ισοπέδωσης, ότι δηλωσεις είσαι, όλοι είναι ίδιοι και δεν πρέπει να ξεχωρίσει κανένας

Ακόμα και ο stratosg (που έχει καλές θέσεις) μπήκε στον πειρασμό να γράψει για απάντηση "Αλήθεια γιατί το ΟΠΑ να έχει καλύτερο τμήμα πληροφορικής από το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης; Και τι είναι αυτό που δίνει το δικαίωμα σε Πανεπιστήμια που αλλιώς έχουν δημιουργηθεί να ξεφουρνίζουν κι ένα τμήμα πληροφορικής από τα εντόσθιά τους;"


Τι λέγαμε παιδιά άρχισαν τα όργανα ! .  Αν αρχίσουν οι διαχωρισμοί δεν ξέρουμε που θα σταματήσουμε  (αλλα ποιός ακούει).


Lykos    το εθελοντικά το κατάλαβα.  Αλλά και σήμερα μπορούν να το κάνουν αν το επιθυμούν εθελοντικά, δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση.  Το ερώτημά μου είναι αν δεν το επιθυμούν (αν το επιθυμούσαν θα το είχαν κάνει) τι προτείνετε?

Μήπως το επόμενο στάδιο είναι να διατυπώσετε αντίστοιχες προτάσεις για τους πτυχιούχους ΤΕΙ?

Και οι απόψεις του vagelispe19 δεν είναι οι μόνες που έχω ακούσει.
Για παράδειγμα ξέρουμε ότι στον ΑΣΕΠ υπάρχει ποσόστωση 60% ΠΕ19 και 40% ΠΕ20 (αν δεν κάνω λάθος).
Κατά μέσο όρο οι πτυχιούχοι ΤΕΙ έχουν χαμηλότερες επιδόσεις από τους άλλους πτυχιούχους.
Έγραφε λοιπόν ένας πτυχιούχος ΑΕΙ "γιατί διόρισαν πτυχιούχους ΤΕΙ ενώ υπήρχαν πτυχιούχοι ΑΕΙ που είχαν υψηλότερα  μόρια"

Είσαστε σίγουροι ότι  αυτό δεν θα φανεί λογικό σε πολλούς (που τους συμφέρει)?

Θέλετε να πάμε και σε ποιό χαμηλό επίπεδο.  Υπάρχουν σχολές που δεν έχουν κάνει ένα συγκεκριμένο μάθημα π.χ Βάσεις Δεδομένων.  Σε ένα ΕΠΑΛ λοιπόν είναι δύο συνάδελφοι ο ένας είναι νέος και έχει κάνει Βάσεις Δεδομένων στη σχολή του αλλα δεν έχει διδάξει το μάθημα και ο άλλος δεν έχει κάνει Β.Δ στη σχολή του αλλα έχει διδάξει το μάθημα αυτό στο ΕΠΑΛ τα τελευταία 5 χρόνια και διαφωνούν για το ποιός θα πάρει το μάθημα.  Θεωρούμε λογικό ότι θα πρέπει να προηγηθεί αυτός που έχει κάνει το μάθημα στη σχολή του?.   
Αν είσασταν Διευθυντής του ΕΠΑΛ ποιόν θα υποστηρίζατε?

Αν ξεκινήσουμε λοιπόν τους διαχωρισμούς συνάδελφοι της ΕΠΕ να είσαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε σε επίπεδο μαθήματος.

Vangelis

Παράθεση από: stratosg στις 15 Οκτ 2011, 01:08:15 ΠΜ
Σου εύχομαι λοιπόν κάθε επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σου, προσωπικό και επαγγελματικό. Και να είσαι σίγουρος ότι όλοι χωράνε κι ότι δεν είναι όλοι αριστεροί. Όπως εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί κανένας από τους συνδαιτοίμονες να γίνει βορά στα όρνεα που αυτοπροσδιορίζονται ως ΜΚΟ και φέρουν εύηχα ονόματα.


Οι καλές απόψεις που ανέφερα