Η συνάρτηση Α_Μ(x) τι επιστρέφει;

Ξεκίνησε από mariaS, 07 Ιαν 2007, 10:41:39 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

P.Tsiotakis

Παράθεση από: sstergou στις 16 Οκτ 2009, 12:52:31 ΜΜ
Επίσης το επώνυμό μου είναι Στέργου!

Τώρα με έστειλες!!!  :D

Να είσαι καλά ....

sstergou

Ναι, τα έχω δει τα παραδείγματα του βιβλίου . Πουθενά όμως δεν έχω δει να περιγράφεται η διαδικασία μεταβίβασης τιμών-αντιστοίχισης παραμέτρων.

Σκέφτομαι να υλοποιήσω κάτι τέτοιο στο μέλλον για το pseudoglossa.gr αλλά θέλω να το κάνω με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η κλήση και η μεταβίβαση παραμέτρων να γίνεται ενστικτωδώς, χωρίς την ανάγκη απομνημόνευσης περίπλοκων κανόνων. Επίσης και επειδή ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχουμε δύο είδη υποπρογραμμάτων σκέφτομαι να υπάρχει μόνο μία κατηγορία αλγορίθμων.

Μια ιδέα είναι : Ότι είναι στα Δεδομένα να είναι παράμετρος εισόδου, ότι είναι στα Αποτελέσματα να είναι εξόδου. Αν κάτι βρίσκεται και στα δύο τότε το πέρασμα θα είναι με αναφορά.

Η πρώτη παράμετρος στα αποτελέσματα θα είναι και ταυτόχρονα το αποτέλεσμα που θα επιστρέφει ο ίδιος ο αλγόριθμος με το όνομά του.

alkisg

> Αν κάτι βρίσκεται και στα δύο τότε το πέρασμα θα είναι με αναφορά.

Μάλλον "αν βρίσκεται κάτι στα αποτελέσματα τότε το πέρασμα θα είναι με αναφορά".

Επίσης -αν σου αρέσει- μπορείς να πεις ότι "αν το όνομα του αλγορίθμου βρίσκεται στα αποτελέσματα, τότε ο αλγόριθμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν συνάρτηση", για παράδειγμα χ <- Μέγιστος(10, 2). Νομίζω ότι είχα δει μια τέτοια περίπτωση χρήστης στο βιβλίο, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το θυμάμαι καλά.

Ένα παράδειγμα κλήσης αλγορίθμου "σαν διαδικασία" έχει στη σελίδα 127:
Αλγόριθμος ΑΚΒ(k)
...
Αν a(k,j)=1 και mark(j) = Ψευδής τότε AKB(j)

sstergou

Ουπς!
Ναι, όταν κάτι είναι στα αποτελέσματα. Απλά είχα στο μυαλό μου για το πως κάποιος θα πετύχει κάτι αντίστοιχο με τις διαδικασίες στην ΓΛΩΣΣΑ.

Ενδιαφέρον αυτό με το ίδιο όνομα.... Κάτι σαν τις συναρτήσεις της γλώσσας.