Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10]
91
Πιθανότατα χρειάζεται ενημέρωση των libraries του framework Symfony πάνω στο οποίο χτίστηκε η laravel πάνω στο οποίο χτίστηκε ο Ηλ.Απουσιολόγος, κλπ, κλπ...

Ο απουσιολόγος φτιάχτηκε με την έκδοση 7 του framework laravel πέρυσι τον Σεπτέμβριο και κοινοποιήθηκε αρχές Οκτωβρίου.

Χρησιμοποιεί το css framework Bulma που είναι για την Lar7. Γιατί το Bulma? Ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο... εκτός του Bootstrap3 που ήδη είχε περάσει στο 4 και τώρα είναι στο 5.1.3!!!


Σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσω το project στη Laravel 8 βρήκα δυσκολίες στις εξαρτήσεις με το Bulma και υπαναχώρησα.


Υπάρχει μια καλώς εννοούμενη "κούρσα" στο λογισμικό που ελεύθερα μας προσφέρουν. Δεν ξέρω αν είναι σκόπιμη, σίγουρα όμως δεν μπορώ να την ακολουθήσω επιμελώς ...

Αυτή η κούρσα προφανώς θα σπρώξει στην εφεδρεία τα Project που δεν μπορούν να ανανεώνονται με το ρυθμό που ανανεώνονται οι βιβλιοθήκες.Τώρα ποια λύση προτείνω:

ΣΣ: Δεν είμαι ειδικός απλά μου αρέσει να δημιουργώ


Α

Ρυθμίζουμε την php στην 8.0.3 που όπως είπες δουλεύει ή ακόμη και στην 7.xx. Σίγουρα θα έχουμε υποστήριξη για κάποια χρόνια ακόμη.

Με εκπλήσσει η σπουδή της ανανέωσης στην php 8.1 στον server του ΠΣΔ που σας φιλοξενεί. Ζητήστε από τους συναδέλφους στο ΠΣΔ να έχουν και την 8.0.3


Β

Στήνουμε ένα server στο σχολείο.

Τον τελευταίο μήνα τρέχω στο σχολείο τον Ηλ. Απουσιολόγο σε win10-xampp και σκέφτομαι να στήσω ένα debian server με το μηχάνημα που έμεινε μετά την απόσυρση του BOCOM. Έχει και RAID !!!!

Αυτό έγινε γιατί το ΠΣΔ έπεφτε τακτικά. Επίσης ένας συνάδελφος έχει αγοράσει cloud και τρέχει και το site του σχολείου και την εφαρμογή.

Γ

Μπορεί να κάνουμε μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τις βιβλιοθήκες

composer update --no-dev

Αυτό όμως χρειάζεται πρόσβαση στην console του server του ΠΣΔ που δεν μας τη δίνουν!!!

Απομένει λοιπόν να γίνει προσπάθεια στον τοπικό Η/Υ ( προσωπικά δουλεύω Manjaro Linux) για να ενημερωθούν οι βιβλιοθήκες με win-xampp ή linux και μετά να ανεβάσουμε το ενημερωμένο project στον server.

Με αυτό τον τρόπο φτιάχνονται τα zipακια που σας προσφέρονται έτοιμα να παίξουν με μια αποσυμπίεση στον server του ΠΣΔ.

Με την ευκαιρία

Θέλω να σας ενημερώσω και για το εξής:

Είναι σχεδόν έτοιμη η version2 του Ηλ.Απουσιολόγου

Μόλις σήμερα την τελείωσα! (Ιαν 2022)

Χρησιμοποιεί την Laravel8 και το tailwindcss Θέλει όμως testing πριν δοθεί στην παραγωγή...

Φυσικά τίποτε δεν εγγυάται ότι θα παίζει με την php8.1.1 καθώς και η laravel θα προχωρήσει οσονούπω στην έκδοση 9....


Συγχωρέστε με για την πολυλογία!
92
Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει στη διαδικασία με το Composer, μου βγάζει λάθη και ζητάει update
93
Τεχνική υποστήριξη / Απ: Visual Studio Code
« Τελευταίο μήνυμα από alkisg στις 08 Ιαν 2022, 07:37:11 μμ »
Καλή χρονιά!

Ο κώδικας των projects που υπάρχουν στο github ανήκει στους developers τους και δεν μπορεί να πωληθεί ή να αγοραστεί από την εταιρία που έχει το github.

Π.χ. το https://github.com/ltsp/ltsp/ ανήκει στους https://github.com/ltsp/ltsp/graphs/contributors κατ' αναλογία με το πόσο συνεισέφερε ο καθένας.
Αν κάποιος πάει να το χρησιμοποιήσει με τρόπο αντίθετο στην GPLv3, παρανομεί και είναι για δικαστήρια.

Ή αντίστοιχα, το περιεχόμενο του Στεκιού δεν ανήκει σε μένα και δεν μπορώ να το πουλήσω σε εταιρίες κλπ. Είναι ιδιοκτησία όλων σας.
94
Το /storage/logs/laravel.log τι έχει γράψει;
95
Γ΄ Λυκείου / Απ: Ροή ύλης ΑΕΠΠ
« Τελευταίο μήνυμα από Laertis στις 08 Ιαν 2022, 07:20:46 μμ »
Αγαπητή συνάδελφε,

Καλή χρονιά και καλή δύναμη. Το προτεινόμενο πρόγραμμα απο τις οδηγίες του ΙΕΠ είναι σχεδόν υποχρεωτικό πλέον. Δεν πρέπει να επιλέγεις εσύ σειρά διδασκαλίας της ύλης, εκτός μικροαλλαγών, γιατί μπορεί να έχεις σοβαρότατα προβλήματα (π.χ. σε περίπτωση περικοπής ύλης), κάτι που συνέβη την 1η χρονιά της πανδημίας σε πολλά σχολεία. Εξάλλου, όλοι οι συντονιστές Πληροφορικής αυτό συνιστούν.
Μαζί με το 2ο κεφάλαιο, έχεις διδάξει το 6, 7 και 8ο? Ακολουθεί η εκσφαλμάτωση και μετά το 3ο κεφάλαιο. Δες τις οδηγίες και βρες τη σειρά. Αν έχεις πρόβλημα σου συνιστώ να έρθεις σε επαφή με το συντονιστή της περιοχής που ανήκει το σχολείο σου.

96
Γ΄ Λυκείου / Ροή ύλης ΑΕΠΠ
« Τελευταίο μήνυμα από virk στις 08 Ιαν 2022, 05:31:11 μμ »
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχετε.

Ως νέα εκπαιδευτικός και ειδικά στο μάθημα ΑΕΠΠ μπορώ να πω πως τα έχω βρει λίγο σκούρα σχετικά με τη ροή της ύλης. Όταν ανέλαβα την τάξη (αρχές Νοέμβρη), η προηγούμενη εκπαιδευτικός μου σύστησε να συνεχίσω το κεφ.2 η οποία ήδη τους είχε διδάξει μέχρι και τη δομή ακολουθίας. Οπότε και εγώ συνέχισα το κεφάλαιο 2 και πλέον έχουμε φτάσει έως και τις Ουρές του κεφ.3. Διαπιστώνω όμως ότι όσα παιδιά παρακολουθούν και συμμετέχουν, αρχίζουν να δυσκολεύονται και μου εκφράζουν παράπονα τύπου ακόμα αυτά δεν τα έχουμε κάνει στο φροντιστήριο και μας έχετε προχωρήσει πολύ.

Το ερώτημά μου είναι, συνεχίζω με το κεφάλαιο 3 ή το πάω σύμφωνα με το προτεινόμενο πρόγραμμα ΙΕΠ? Εσείς σε ποιό σημείο της ύλης βρίσκεστε και πως το έχετε πάει έως τώρα?

Σας ευχαριστώ
97
Καλημέρα και καλή χρονιά.
Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά!
Τοπικά με xampp με php 8.03 τρέχει κανονικά η εφαρμογή, όμως online στο ΠΣΔ δεν παίζει λόγω χρήσης PHP 8.1.1 πως μπορώ να το κάνω να παίξει στο site του ΠΣΔ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
98
Τεχνική υποστήριξη / Απ: Visual Studio Code
« Τελευταίο μήνυμα από falexakos στις 08 Ιαν 2022, 11:12:22 πμ »
Καλή χρονιά σε όλους.

Παράθεση
[...]αγόρασε το github, δημοσίευσε πάνω από 4.5 χιλιάδες αποθετήρια ανοικτού κώδικα στο https://github.com/Microsoft
Χεεχ. Δε φαντάζομαι να τους χάλασε εκεί στη Microsoft ο τόσος κώδικας που οικειοποιήθηκαν (εδώ και καιρό) από το github. Ευτυχώς νομίζω πως υπέγραψαν ότι θα τον έχουν πάντα "ορθάνοιχτο".   :) Να δούμε όμως...
99
Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ / Παιχνίδι θεωρίας
« Τελευταίο μήνυμα από ManiacGr στις 07 Ιαν 2022, 07:47:44 μμ »
Μετά από πολύ μικρές αλλαγές στο παιχνίδι της πληροφορικής της Γ λυκείου του γενικού, είπα να προσθέσω και κάτι ακόμη στη λίστα! Έχοντας περάσει ερωτήσεις μόνο μέχρι εκεί που έχω διδάξει δύο ιδιαίτερα που πάμε με μια ώρα τη βδομάδα, σας παραθέτω το παιχνίδι των δικτύων του ΕΠΑΛ. Οι ερωτήσεις που περιλαμβάνονται είναι μέχρι και την υποδικτύωση, αλλά προσθέτω συνεχώς γιατί βοηθάει τους μαθητές μου με τη θεωρία. Σας παραθέτω το λινκ για το google play. Λίαν συντόμως θα παραθέσω και λινκ για web

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.digart.diktiathegame

Αν βρείτε λάθη στις απαντήσεις παρακαλώ να μου στείλετε τον αριθμό της ερώτησης και να δείξετε επιείκια! Ο ελεύθερος χρόνος δημιουργίας των ερωτήσεων είναι τα διαλείματα από μάθημα σε μάθημα και δεν έχω προλάβει να τις ελέγξω δεύτερη φορά!
100
Γενικά / Απ: Νέο πρόγραμμα σπουδών Πληροφορικής Δημοτικού
« Τελευταίο μήνυμα από dpa2006 στις 07 Ιαν 2022, 12:21:01 μμ »
Στις μικρες ταξεις θα μας κοιτανε αποσβολωμενα οταν μιλαμε για τον Αλγοριθμο.

Μηπως θα πρεπει να αρχισουμε να ασχολουμαστε μαζευοντας υλικο γιατι δεν υπαρχει τιποτα.
https://www.alfavita.gr/sites/default/files/2021-11/ΤΠΕ-και-Πληροφορική_Δ_ΠΣ.pdf
Αυτο ειμαι σωστα;

Ναι αυτά πρέπει να είναι τα καινούργια.
Τα παλαιά πρέπει να είναι αυτά.
Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10]