Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10
21
Linux / Απ: Εγκατάσταση Debian + KDE (Παρατηρήσεις - Διορθώσεις)
« Τελευταίο μήνυμα από alkisg στις 16 Ιουλ 2021, 10:33:35 πμ »
Σχετικά νέα: το Steam Deck της Valve θα βασίζεται σε KDE: https://9to5linux.com/valve-unveils-steam-deck-gaming-handheld-powered-by-arch-linux-and-kde-plasma
Κάτι καλό θα είδαν για να το διάλεξαν για το interface τους.

Το γεγονός ότι το KDE προτιμάται και για handheld συσκευές μας βολεύει γιατί διατηρεί τις απαιτήσεις συστήματος χαμηλά, αφού συνήθως στα σχολεία οι Η/Υ είναι κατά μέσο όρο 5 χρόνια παλιότεροι από ότι στα σπίτια...
22
Μετά το Λύκειο / Απ: Σχολή πληροφορικής σε Αττική
« Τελευταίο μήνυμα από gbougioukas στις 15 Ιουλ 2021, 01:00:18 μμ »
Τόσο τα τμήματα Πληροφορικής όσο και αυτά των Ψηφιακών Συστημάτων δίνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΕ86. Από κει και πέρα πρέπει να δεις τους οδηγούς σπουδών των τμημάτων για λεπτομέρειες όσον αφορά τα διδασκόμενα μαθήματα. Κάποια trends αυτή την στιγμή στον χώρο της Πληροφορικής δείχνουν προς την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και την Μηχανική Μάθηση (Machine Learning), ενώ κάποια διεπιστημονικά πεδία στα οποία η πληροφορική παίζει μεγάλο ρόλο είναι η Επιστήμη Δεδομένων (Data Science) και φυσικά η εξειδίκευσή της στις βιοεπιστήμες, η Βιοπληροφορική (Bioinformatics). Επίσης, καλό είναι να λάβεις υπόψη σου όσον αφορά τις Πανελλαδικές ότι το 2022 οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων θα δίνονται από κάθε τμήμα ξεχωριστά. Για παράδειγμα, η Σχολή Ικάρων Έρευνας Πληροφορικής έχει δώσει ήδη τους παρακάτω συντελεστές για το 4ο επιστημονικό πεδίο: Πληροφορική 35%, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία 25%, Μαθηματικά 20% και Οικονομία 20% (για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά δες εδώ: Πανελλαδικές: αλλάζουν οι συντελεστές βαρύτητας από το 2022).
23
Γενικά / Απ: Tuxtyping
« Τελευταίο μήνυμα από dpa2006 στις 14 Ιουλ 2021, 05:41:24 μμ »
Ευχαριστούμε...!!! :)
24
Μετά το Λύκειο / Σχολή πληροφορικής σε Αττική
« Τελευταίο μήνυμα από Angelo στις 14 Ιουλ 2021, 10:27:36 πμ »
Καλημέρα, φέτος θα πάω τρίτη λυκείου αλλά έχω βγάλει αρκετή ύλη για τις Πανελλήνιες. Γενικά θα κάνω ό,τι μπορώ για να περάσω σε σχολή της Αττικής και γι'αυτό θα ήθελα να ρωτήσω. Τι ακριβώς συμβαίνει; Παρατηρώ μια τρέλλα από μαθητές που θέλουν όλοι τους να περάσουν πληροφορική. Τα μόρια ανεβαίνουν συνεχώς, βέβαια δεν ξέρω πως θα πάει φέτος.
Γενικά παρατηρώ πως μόνο Αττική και Θεσσαλονίκη έχει Πληροφορική, σε όλες τις άλλες περιοχές ψηφιακά συστήματα (με λιγότερα μόρια). Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ποια είναι η διαφορά; Γιατί είναι εντελώς μπερδεμένα στο ίντερνετ και θα προτιμούσα να λάβω μια απάντηση από εδώ. Είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα;
25
Εξετάσεις 2020-2021 / Απ: Θέματα Εξετάσεων 2020-2021 και σχολιασμός
« Τελευταίο μήνυμα από meteo_xampos στις 13 Ιουλ 2021, 04:53:51 μμ »
Παιδιά πιστεύω οτι στις φετινές βαθμολογίες (21% πάνω από 18) έπαιξε ρόλο και ο τροπος διδασκαλίας... δεν ήταν μόνο το θέμα ότι είχαμε βατά θέματα, το 2019 ήταν πιο εύκολα και είχαμε 15-16% πάνω από 18... ουσιαστικά τα παιδιά έκαναν το μάθημα μέσω υπολογιστή!!! αυτό μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να δείχνουμε στα παιδιά τον κώδικα!!! ελπίζω πάντως φέτος να μη χρειαστούμε να ξαναδείξουμε κώδικα μέσω τηλεκπαίδευσης...
26
Παιδαγωγικά Θέματα / Απ: Πληροφορικοί Δυτικής Μακεδονίας
« Τελευταίο μήνυμα από ismyrli στις 13 Ιουλ 2021, 10:52:43 πμ »
Καλημέρα
27
Γενικά / Απ: Tuxtyping
« Τελευταίο μήνυμα από thanos στις 13 Ιουλ 2021, 10:44:02 πμ »
Στο αρχείο αυτό έχω μετατρέψει τις πολύ καλές, βηματικές ασκήσεις του RamType σε μορφή TuxType.

Enjoy!
28
Εξετάσεις 2020-2021 / Απ: Θέματα Εξετάσεων 2020-2021 και σχολιασμός
« Τελευταίο μήνυμα από ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ στις 13 Ιουλ 2021, 10:39:28 πμ »
ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΟ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΟΝΟ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ 20% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5 ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ 5% ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.  ΑΡΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 75% ΠΕΡΙΠΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ.
29
Γ΄ Λυκείου / Απ: Επιλογή σχολής πληροφορικής (part1)
« Τελευταίο μήνυμα από Apostkef στις 12 Ιουλ 2021, 10:53:47 μμ »
Από όσο κοίταξα, το απθ έχει 2 τμήματα, ένα που ειδικεύεται περισσότερο στο software και ένα στο hardware,αλλά κανένα που να παρέχει ισομερώς και τα 2.Μια από τις σχολές που βρήκα που μάλλον το πετυχαίνει είναι στα Ιωάννινα.. αλλά είναι 5 χρόνια και με προβληματίζει το γεγονός για το αμα αξίζει, καθώς μπορώ εναλλακτικά να παω σε μια σχολή 4 χρόνων και να κανω ενα μεταπτυχιακο, και να θεωρούμε "ανώτερος"από εναν με σκέτο ένα πτυχίο πολυτεχνικής σχολής. Γενικότερα, έχετε να προτείνετε κάποιο τμήμα που να παρέχει το "λίγο από όλα", και με υψηλό επίπεδο? (η σχολή του απθ "πληροφορικη" μπορεί να μου το παρέχει αυτό ?) Γενικότερα, με τα ερεθίσματα που έχω λάβει μέχρι στιγμής, τείνω προς το software,αλλα και παλι, δεν θελω να περιορίσω ακομα τον εαυτό μου, μιας και δεν έχω ανακαλύψει τον κόσμο της πληροφορικής πλήρως. Συγνώμη που απάντησα με καθυστέρηση.. Μπορώ βέβαια να φοιτήσω και στο πανεπιστήμιο της Καβάλας, αλλά θέλω κατι το ""καλύτερο""..

Όσον αφορά το software/hardware, ο προγραμματισμός από οσο γνωρίζω έχει πολλά παρακλάδια, τα περισσότερα εκ των οποίων, δεν έχω εξερευνήσει..Από hardware, μου άρεσαν πολύ τα δίκτυα που έγραψα πανελλήνιες, αλλά όπως είπατε και σεις, διαφέρουν από του πανεπιστήμιου (εννοείται οτι με αρέσει το χτίσιμο pc,επιλογή κομματιών κ.α αλλά τα θεωρώ πολύ basic για να πω οτι μου αρεσει το hardware, έχω πολύ μικρή εμπειρία με πύλες και κυκλώματα από το επαλ, αλλά δεν εμβαθύναμε σχεδόν καθόλου.. )
30
Γενικά / Απ: Επιλογή σχολής πληροφορικής (part1)
« Τελευταίο μήνυμα από Apostkef στις 12 Ιουλ 2021, 10:48:49 μμ »
Είμαι απο την Καβάλα, και γενικότερα θα με βόλευε καλύτερα αν πήγαινα σε μια πολη κοντά στο σπίτι μ (πχ:Θεσσαλονίκη).Από όσο κοίταξα, το απθ έχει 2 τμήματα, ένα που ειδικεύεται περισσότερο στο software και ένα στο hardware,αλλά κανένα που να παρέχει ισομερώς και τα 2.Μια από τις σχολές που βρήκα που μάλλον το πετυχαίνει είναι στα Ιωάννινα.. αλλά είναι 5 χρόνια και με προβληματίζει το γεγονός για το αμα αξίζει, καθώς μπορώ εναλλακτικά να παω σε μια σχολή 4 χρόνων και να κανω ενα μεταπτυχιακο, και να θεωρούμε "ανώτερος"από εναν με σκέτο ένα πτυχίο πολυτεχνικής σχολής. Γενικότερα, έχετε να προτείνετε κάποιο τμήμα που να παρέχει το "λίγο από όλα", και με υψηλό επίπεδο? (η σχολή του απθ "πληροφορικη" μπορεί να μου το παρέχει αυτό ?) Γενικότερα, με τα ερεθίσματα που έχω λάβει μεχρι στιγμής, τείνω προς το software,αλλα και παλι, δεν θελω να περιορίσω ακομα τον εαυτό μου, μιας και δεν έχω ανακαλύψει τον κόσμο της πληροφορικής πλήρως. Συγνώμη που απάντησα με καθυστέρηση..
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10