σταθερή τιμή ως παράμετρος

Ξεκίνησε από andag, Χθες στις 09:53:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

andag

Επιτρέπεται η χρήση σταθερής τιμής στις πραγματικές παραμέτρους; Έχω βρει ξανά την ερώτηση, αλλά επειδή έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε,δεν ξέρω αν έχει αναθεωρηθεί ή αν έχει δοθεί κάποια άλλη διευκρίνηση γιατί σε ασκήσεις που βρίσκω, άλλοι το θεωρούν σωστό και άλλοι λάθος.

pgrontas

Σε συνάρτηση δεν υπάρχει πρόβλημα.
Στη διαδικασία όμως υπάρχει θέμα γιατί πώς θα αντιγράψει πίσω τις τιμές αν η παράμετρος είναι σταθερά;
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

andag

Το καταλαβαίνω ότι υπάρχει θέμα, αλλά έχω δει απάντηση ότι απλά δε θα επιστραφεί τίποτε σε αυτή την περίπτωση και κάπου αλλού ότι είναι συντακτικό λάθος.

petrosp13

Εφόσον στις διαδικασίες ορίζουμε ότι αντιγράφονται πίσω οι παράμετροι, θεωρώ ότι είναι λάθος να λέμε ότι απλά δεν αντιγράφονται
Δεν μπορεί να κληθεί διαδικασία με σταθερές παραμέτρους

Στο κάτω κάτω, ας έχουμε και κάποια επιχειρήματα για την ύπαρξη συναρτήσεων, γιατί υπάρχουν αρκετοί εξυπνάκηδες που μαθαίνουν μόνο τις διαδικασίες επειδή τα κάνουν όλα και συμφέρουν
Παπαδόπουλος Πέτρος
Καθηγητής Πληροφορικής

gpapargi

Παράθεση από: pgrontas στις Χθες στις 10:20:34 ΜΜΣε συνάρτηση δεν υπάρχει πρόβλημα.
Στη διαδικασία όμως υπάρχει θέμα γιατί πώς θα αντιγράψει πίσω τις τιμές αν η παράμετρος είναι σταθερά;

Αυτή την ένσταση είχα κάνει κι εγώ σε παλαιότερη συζήτηση. Ο Άλκης είπε ότι έτσι το υλοποίησε στο Διερμηνευτή λόγω του παραδείγματος 2 στο κεφάλαιο 10 του τετραδίου μαθητή με τους πύργους του Hanoi.
Εγώ τότε πίστευα ότι έχει κάνει λάθος το τετράδιο σε σχέση με αυτό που φαίνεται να ισχύει σε άλλα σημεία. Τελικά επικράτησε η άποψη ότι μπαίνουν και σταθερές και κατά την επιστροφή γίνεται reject η τιμή. Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση ο μηχανισμός copy in - copy out δε λειτουργεί στην επιστροφή.
Γιώργος Παπαργύρης

alkisg

Όπως τα λέει ο Γιώργος... Είχα μιλήσει τηλεφωνικά και με τον Κοίλια που έγραψε το σχετικό κομμάτι, και μου είχε πει ότι σε αυτό το σημείο είχε την Basic κατά νου, που όταν θέλουμε να περάσουμε παράμετρο μεταβλητή που να μην αλλάξει κατά την επιστροφή, την βάζουμε σε παρένθεση, π.χ. ΚΑΛΕΣΕ Δ1(α, (β)).

Αλλά εννοείται ότι τέτοια δεν είναι για εξετάσεις, είναι για να ξέρουμε τι να ΜΗΝ βάζουμε!  ;D

pgrontas

Οφείλω να ομολογήσω ότι αν και χρόνια εδώ τα δύο παραπάνω δεν τα είχα προσέξει. Δηλαδή βάζουμε παρενθέσεις στην σταθερά όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν παράμετρο ή σιωπηρά αποδεχόμαστε ότι η διαδικασία δεν θα αλλάξει την τιμή της;
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson