αλλαγή router

Ξεκίνησε από xdv, 14 Μαΐου 2025, 05:17:43 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

xdv

Το παλιό router ήταν COSMOTE και είχε διεύθυνση 192.168.1.1
Το νέο router της Σύζευξης είναι CISCO και έχει διεύθυνση 10.182.45.1
Ο ubuntu server συντονίστηκε (εννοείται από τη διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ) αλλά δεν μπόρεσαν να συντονιστούν όλοι οι clients. (Από τους 10 κατάφεραν οι 6).
Να προσθέσω πως ανάμεσα από τον CISCO και το switch του εργαστηρίου παρεμβάλλεται το παλιό COSMOTE  router. Ίσως αυτό να φταίει.
Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε.

Kermit, ο Βάτραχος

• Μπορείς να συνδέσεις το switch απευθείας στο CISCO του ΠΣΔ (αυτό που λογικά βρίσκεται στο ταβάνι του Rack - υποθέτω πως όλα τα rack της ΣυζευξιςΙΙ έχουν την ίδια λογική)
  • Τετριμμένη ερώτηση, αλλά έτρεξες τα
    ltsp intrd

ή/και
    ltsp ipxe

(δεν θυμάμαι πιο από τα δύο) μετά τη Ρύθμιση σύνδεσης δικτύου ... ;
  • Το να ξεκινούν κάποιοι από τους client και όχι άλλοι το έχω παρατηρήσει σε εμένα, αν κατά λάθος έχω στο ίδιο δίκτυο δύο ltsp server. Το αναφέρω απλά μήπως και σε αφορά.

xdv

Όλοι οι υπολογιστές ξεκινούν αλλά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σήμερα δεν μπορεί να συνδεθεί κανένας υπολογιστής (ούτε ο server). Στην συνημμένη εικόνα φαίνονται οι πληροφορίες σύνδεσης του server. Στην προεπιλεγμένη διαδρομή έχει 10.182.45.29 που είναι το παλιό cosmote router. Το βλέπει σαν access point.

Kermit, ο Βάτραχος

Γιατί κρατάς ακόμα το παλιό Speedport;

Αν το χρειάζεσαι ως απλό switch, το ελάχιστο που πρέπει να κάνεις, είναι να απενεργοποιήσεις τον DHCP Server του παλιού Speedport. Δεν θυμάμαι όμως αν αρκεί αυτό για να λειτουργεί ως απλό switch.

thegoul

Όπως λέει και ο Kermit το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις το speedport. Έπειτα στην προεπιλεγμένη διαδρομή να βάλεις την ip του Cisco. Εαν στο Cisco συνδέονται πολλά μηχανήματα ίσως στο μέλλον να έχεις πρόβλημα με τις ip. Τότε ίσως χρειαστείς ένα επιπλέον router ενδιάμεσα, προσοχή όχι modem-router.

xdv

Kermit, ο Βάτραχος

Θέλεις να αναφέρεις, πώς το έλυσες το πρόβλημά σου;

Με τη συνεχιζόμενη μεταφορά των γραμμών στο Συζευξις, ίσως να αντιμετωπίσει μελλοντικά κι άλλος συνάδελφος ένα παρόμοιο πρόβλημα.