Εγκατάσταση των sch scripts

Ξεκίνησε από dimpanayio, 16 Μαρ 2025, 10:37:08 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

dimpanayio

Γεια χαρά σε όλους.

Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα sch scripts σε Ubuntu 22.04 σύμφωνα με τις οδηγίες  στη τεχνική στήριξη. Δεν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση.  Το προσπάθησε κάποιος άλλος τώρα τελευταία;

thanos

jim_katsar

Καλησπέρα συνάδελφοι
Επειδή θορυβήθηκα μπήκα στον κόπο και εγκατέστησα σε εικονική μηχανή τα UbuntuMate22.04.5
Η εγκατάσταση των sch-scripts έγινε χωρίς κανένα θέμα. Δεν μπήκα βέβαια στον κόπο να φτιάξω και εικονικό δίσκο και να δω ότι τερματικά κάνουν boot μέσω δικτύου.
Τον Σεπτέμβρη έστησα δύο εργαστήρια κανονικά χωρίς επίσης κανένα θέμα και λειτουργούν άψογα.
Δοκιμάστε εκ νέου μήπως κάτι δεν έγινε σωστά.
Τουλάχιστον δουλεύουν τα sch-scripts στα 22.04, όμως δυστυχώς χωρίς τεχνική στήριξη πολύ σύντομα θα τερματίσει αυτό το πολύ ελπιδοφόρο project του LTSP. Σωτήριο θα έλεγα.

markakis

Τελευταία φορά έκανα νέα εγκατάσταση LTSP 22.04 σε νέο εργαστήριο τέλη Νοεμβρίου (2024) και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα κατά την εγκατάσταση. Σε άλλα δύο εργαστήρια 22.04 (παλιότερες εγκαταστάσεις) στα οποία διδάσκω, επίσης δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Θέλετε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες ή/και screenshot με τα σφάλματα/προβλήματα που προέκυψαν;

dimpanayio

Γεια χαρά σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Έκανα νέα εγκατάσταση τα ubuntu 22.04 σε άλλο υπολογιστή με το ίδιο USB memory, φόρτωσα ξανά τα sch scripts και ολοκληρώθηκε κανονικά η εγκατάστασή τους. Έκανα ενημέρωση λογισμικού και μετά απενεργοποίησα τις τις ενημερώσεις καθώς αντιμετώπισα κάποια προβλήματα με ενημερώσεις στη πορεία λειτουργίας των εργαστηρίων τις προηγούμενες φορές. Ακόμα το πακέτο δουλεύει μια χαρά. :)

Kermit, ο Βάτραχος

Καλημέρα!

Μήπως θέλεις να αναφέρεις επιγραμματικά, τι προβλήματα σου δημιούργησαν οι ενημερώσεις και με ποια προγράμματα;

thanos

Το πρόβλημα εμένα προέκυψε μετά από αναβάθμιση από 20.04 σε 22.04.

Apos

Η αναβάθμιση σε 22 από τα 20άρια που είχαν έρθει (που στην πραγματικότητα ήταν 18άρια αναβαθμισμένα σε 20άρια) βγάζει διάφορα θεματάκια κάθε τρεις και λίγο σε διάφορες αναβαθμίσεις. Κάποια στιγμή βαρέθηκα, τα ξήλωσα, έκανα καθαρή εγκατάσταση σε 22 με βάση τις οδηγίες και από τότε ηρέμησα.

markakis

Τα τελευταία χρόνια όταν θέλω να "πάω" σε νέα έκδοση Ubuntu, μεταφέρω τα αρχεία μου και ό,τι άλλο θέλω να κρατήσω από το partition με την παλιότερη έκδοση σε εξωτερικό δίσκο ή USB stick και κάνω "καθαρή" νέα εγκατάσταση αντί για αναβάθμιση. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι η αναβάθμιση διαρκεί πολύ περισσότερη ώρα, σε σχέση με μια εγκατάσταση από την αρχή, αλλά και το ότι θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν μένουν "σκουπίδια" από βιβλιοθήκες, ρυθμίσεις κ.α.

Όταν εγκαθιστώ νέα έκδοση Ubuntu σε σχολικό εργαστήριο, προτιμώ να το κάνω σε νέο partition, διατηρώντας ταυτόχρονα και το partition με την εγκατάσταση της παλιότερης έκδοσης. Έτσι μεταφέρω πιο εύκολα τα αρχεία και έχω και ένα backup της παλιότερης έκδοσης που το διατηρώ για λίγο καιρό.

Νομίζω είναι μια καλή πρακτική που δεν έχει να χάσει όποιος την ακολουθεί.

anagsteki

Μπορεί κάποιος που έκανε τελευταία εγκατάσταση των 22.04  και δούλεψαν όλα καλά (script, boot-clients κλπ) να μας δώσει το link που κατέβασε το iso;

spanagioto

Καλημέρα.
Μπορείτε να δοκιμάσετε να κατεβάσετε το iso από εδώ:
https://releases.ubuntu-mate.org/archived/22.04/
και στη συνέχεια κανονικά ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται εδώ:
https://el.ltsp.org/ltsp/