ΟΕΦΕ 2025

Ξεκίνησε από BRU, 11 Ιαν 2025, 10:31:58 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

BRU

Καλημέρα, μήπως έχει κάποιος τα θέματα ΟΕΦΕ;

bg21

Μου τα έχουν δώσει. Να ρωτήσω, μπορεί κάποιος να μου πει πως συμπληρώνουμε τα κενά στο Β2, γιατί έχω καεί μ' αυτό.
EDIT: Το τροποποίησα για να μη φαίνεται το φροντιστήριο, δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα με αυτό, η εκφώνηση είναι αυτή πάντως:Β2.png

bg21

Το κοιτάω και το ξανακοιτάω και νιώθω ή ότι είναι λάθος η εκφώνηση ή κάτι προφανές μου διαφεύγει για κάποιο λόγο.

petrosp13

Το πρώτο δεν μπορεί να μην είναι λάθος
Προφανώς σημαδεύει το Α[6], αλλά δεν υπάρχει πράξη ανάμεσα στο 11 και το 2 που να βγάζει αποτέλεσμα 6
Εκτός αν μιλάμε για άλλο στοιχείο που θα αντικατασταθεί μετά, αλλά αυτό θα είναι εξωγήινο

Κλασικό απαράδεκτο θέμα
Κενά που μόνο ο θεματοδότης έχει κάτι κατά νου και έχουμε μπει όλοι στο τριπάκι να βάζουμε τέτοια θέματα εδώ και χρόνια

Και κλασικό θέμα ΟΕΦΕ με λαθάκια...

ΥΓ. Στην εκφώνηση γράφει "πίνακα πίνακα Α". Δεν τα διαβάζουν ούτε 2η φορά;
Παπαδόπουλος Πέτρος
Καθηγητής Πληροφορικής

pgrontas

Μάλλον θέλανε 11 div 2 αλλά τους ξέφυγε ότι κάνει 5  :D :D :D
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

bg21

Πέρα απ' το 1 που είναι εξοφθαλμο λάθος, έχω την αίσθηση ότι και τα 2-3 είναι λάθος. Μόνο το 4 βλέπω να έχει ξεκάθαρη σωστή απάντηση.
Είναι εύκολο να το τσεκαρετε κι εσείς και να το επιβεβαιώσετε;

petrosp13

Με όλο το θάρρος, γιατί ασχολείσαι;
Λύσεις δεν έστειλαν;
Παπαδόπουλος Πέτρος
Καθηγητής Πληροφορικής

bg21

Παράθεση από: petrosp13 στις 12 Ιαν 2025, 08:40:53 ΜΜΜε όλο το θάρρος, γιατί ασχολείσαι;
Λύσεις δεν έστειλαν;
Δεν είμαι στον ΟΕΦΕ, απλά επειδή είμαι του χώρου της πληροφορικής μου ζήτησαν κάποιες γειτόνισσες βοήθεια γιατί ζορίστηκαν στα θέματα του διαγωνίσματος στο φροντιστήριο τους. Δεν έχω τα θέματα ή τις λύσεις, τα είχαν φωτογραφία και μου τα έδειξαν. Τελικά σπατάλησα άπειρα ώρα να τα κοιτάω σαν χαζός και τους είπα στο (1) έπρεπε να βάλουν DIV αλλά με την υποσημείωση ότι κάνει 5 αντί για 6, εκτός κι αν μου ξεφεύγει κάτι που δεν μπορώ να δω.
Επίσης στο (4) αφού έχουμε Α[6+i] ασχολούμαστε με τις θέσεις 7-11 άρα έπρεπε να βάλουν i (που παίρνει τιμές 1-5).
Στα (2-3) όμως, αν δούμε το (3) το μόνο που στέκει είναι το -. Άρα θα εκχωρηθούν κατά σειρά τα 5,4,3,2,1. Άρα στο (2) θα έπρεπε να βγαίνει συνολικά Α[ι], αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να βάλουμε 2*i στο κενό. Ζητάει όμως αριθμητικά σταθερά, προφανώς το 6 αλλά είναι λάθος το Α[6-i] <- 6-i εκτός κι αν κάτι δεν βλέπω καλά.
Εκνευρίστηκα γιατί πήγα να βοηθήσω και χάλασα όλο το πρωινό της Κυριακής μου διαβάζοντας παράλογα θέματα και δεν πρόλαβα καν να τους εξηγήσω τα Γ και Δ. Κρίμα για τα παιδιά που προετοιμάστηκαν και έχασαν το χρόνο τους.

Όσον αφορά τις λύσεις όμως, τις έχει κάποιος; Υπάρχει όντως κάτι που βλέπω λάθος;

andreas_p

Αλγόριθμος Β2
Α[12 div 2] ← 0
Για ι από 1 μέχρι 5
  Α[(-1)*(-ι)] ← 6 - ι
  Α[6 + ι] ← ι
Τέλος_επανάληψης
Για ι από 1 μέχρι 11
  Εμφάνισε Α[ι], '   '
Τέλος_επανάληψης
Τέλος Β2

5  4  3  2  1  0  1  2  3  4  5 

bg21

Παράθεση από: andreas_p στις 12 Ιαν 2025, 09:23:42 ΜΜ
Αλγόριθμος Β2
Α[12 div 2] ← 0
Για ι από 1 μέχρι 5
  Α[(-1)*(-ι)] ← 6 - ι
  Α[6 + ι] ← ι
Τέλος_επανάληψης
Για ι από 1 μέχρι 11
  Εμφάνισε Α[ι], '   '
Τέλος_επανάληψης
Τέλος Β2

5  4  3  2  1  0  1  2  3  4  5 

Άρα η εκφώνηση για το (1) και το (2) είναι λάθος. Στο 1 προφανώς, στο 2 γιατί ζητάει να βάλεις αριθμητική σταθερά, κρατώντας σαν μοναδικό τελεστή το -

epsilonXi

το Άγιο Πνεύμα δεν έδωσε φώτιση..

bg21

Παράθεση από: epsilonXi στις 13 Ιαν 2025, 11:19:27 ΠΜτο Άγιο Πνεύμα δεν έδωσε φώτιση..
Ότι να ναι. Τσάμπα χάσαμε το χρόνο μας, προχωράμε :P

Καραμαούνας Πολύκαρπος

(1) - 9 +
παραβλέποντας το: "κενό 1: αριθμητικό τελεστή"

Eri

Αν επιτρέπεται :police: , ας τα ανέβασει κάποιος ολοκληρωμενα έτσι από περιέργεια για να τα δούμε.. Αν κ των τελευταίων ετών δε έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.. 

Αποστολάτος Άκης

Συνάδελφοι καλημερα. Έστειλαν διορθωση στο θεμα αυτό και αντι για 11 εβαλαν 13. Iσως καποια φροντιστηρια δεν τα εδωσαν στα παιδια...  :D :D :D