Αποστολέας Θέμα: Scratch 3  (Αναγνώστηκε 160 φορές)

elf

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 308
Scratch 3
« στις: 18 Σεπ 2020, 01:53:59 μμ »
Προσπαθώ να τρέξω το scratch 3 σε νέο server 20.04 και δεν τα έχω καταφέρει .
Στο firefox βγάζει την επισυναπτομενη εικόνα.
Εγκατέστησα το chromium το οποίο παρουσιάζει μικρό keyboard lag και βγάζει το μήνυμα ότι δεν υποστηρίζει webgl. Έχω θέσει webgl enabled στα flags, όπως και Override software rendering list και WebGL Draft Extensions. Iσχύει  και επιτάχυνση υλικου.
Να δω κάποιο άλλο browser? έχει κάποιος το ίδιο θέμα;

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5650
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Scratch 3
« Απάντηση #1 στις: 18 Σεπ 2020, 01:59:32 μμ »
Δοκίμασε λίγο το εξής:

1. Κλείσε όλα τα παράθυρα του firefox
2. Άνοιξε ένα τερματικό και επικόλλησε την παρακάτω εντολή:
LIBGL_ALWAYS_SOFTWARE=1 firefox

Τρέχει σωστά έτσι; Αν ναι, τότε είναι θέμα του driver της κάρτας γραφικών.
Btw ποια κάρτα γραφικών έχεις, δηλαδή τι αποτέλεσμα βγάζει η παρακάτω εντολή;
lspci -nn -k | grep -A 3 VGA

elf

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 308
Απ: Scratch 3
« Απάντηση #2 στις: 18 Σεπ 2020, 02:49:42 μμ »
τρέχει σωστά, ευχαριστώ!
Με lspci -nn -k | grep -A 3 VGA

01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation NV43 [GeForce 6600] [10de:0141] (rev a2)
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. NV43 [GeForce 6600] [1043:81ed]
   Kernel driver in use: nouveau
   Kernel modules: nvidiafb, nouveau


alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5650
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Scratch 3
« Απάντηση #3 στις: 18 Σεπ 2020, 03:55:22 μμ »
Χεχε, παλιό nvidia!  :(
Αν πολλοί clients έχουν την ίδια κάρτα, μπορεί να αξίζει να εγκαταστήσεις τους εμπορικούς drivers της nvidia,
οι οποίοι όμως μπορεί να προκαλέσουν άλλα προβλήματα, οπότε αν είσαι ΟΚ με το LIBGL_ALWAYS_SOFTWARE=1 "workaround", μην ασχολείσαι...

elf

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 308
Απ: Scratch 3
« Απάντηση #4 στις: 21 Σεπ 2020, 03:04:45 μμ »
έβαλα την onboard και ησύχασα με το server.
Τα ίδια προβλήματα έχω με δύο fat, που έχουν την κάρτα γραφικών:
82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller [29c2]
και χρησιμοποιούν
 Kernel driver in use: i915

τα οποία και δεν παίζουν ούτε με LIBGL_ALWAYS_SOFTWARE=1
Οι άλλοι 23 fat είναι οκ. Υπάρχει κάτι να κάνω;

EDIT: ΑΚΥΡΟ, παίζει με το chromium, βιάστηκα να στείλω