Ερωτήσεις για τις (νέες) θέσεις Υπευθύνων ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.

Ξεκίνησε από ilias_s, 04 Ιουλ 2020, 10:21:09 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ilias_s

Καλημέρα συνάδελφοι!

Στη ΔΔΕ που υπηρετώ η θέση του υπευθύνου ΠΛΗΝΕΤ είναι κενή από το 2019 που καταργήθηκαν τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ και άλλαξε το πλαίσιο για τους υπεύθυνους (εντάξη στο Τμήμα Δ' των δ/νσεων εκπ/σης, ωράριο-άδειες διοικητικού, κατάργηση επιδόματος κτλ). Φέτος, όταν επαναπροκηρυχθεί η θέση, θα κάνω αίτηση και θα ήθελα να κάνω 2-3 ερωτήσεις για όποιον τυχαίνει να γνωρίζει και μπορεί να απαντήσει. Πάνω από μία 10ετία πριν είχα υπηρετήσει, για 1 χρόνο με απόσπαση, σε θέση τεχνικού υπεύθυνου στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ της περιοχής. Ξέρω για τις αλλαγές που έχουν γίνει σχετικά με τις θέσεις αυτές (και τα 1300 σχόλια στη διαβούλευση που δεν έδωσε σημασία κανείς!) και έχω διαβάσει και τις σχετικές αρμοδιότητες των υπευθύνων ΠΛΗΝΕΤ. Οποιος υπηρετεί ή έχει υπηρετήσει ή γνωρίζει τελοσπάντων ας με διαφωτίσει.

Ερώτημα 1ο : Στην πράξη, έτσι όπως είναι το νέο πλαίσιο, δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθεί ο υπ. ΠΛΗΝΕΤ με τις σχολικές μονάδες;

Ερώτημα 2ο : Έχει αλλάξει κάτι στο κομμάτι των οδοιπορικών και των επιτόπιων επισκέψεων; Απ' όσο ξέρω όλα αυτά δεν υπάρχουν πλέον και η επιτόπια υποστήριξη είναι "στον αέρα".

Ερώτημα 3ο : Ο υπ. ΠΛΗΝΕΤ ανήκει μεν στο Τμήμα Δ' αλλά οι αρμοδιότητές του έχουν να κάνουn περισσότερο με τη στήριξη σχολείων και τους εκπ/κούς ΠΕ86. Υπάρχει η απαιτούμενη ευελιξία;

alkisg

Ηλία στη Β/θμια που είμαι ΥΠΛΗΝΕΤ έχουμε συννενοηθεί μια χαρά με τους 2 συναδέλφους που είναι στο τμήμα Δ΄... εγώ ασχολούμαι με τις τεχνικές ανάγκες των σχολείων και αυτοί με τη διεύθυνση οπότε δεν εμπλεκόμαστε πουθενά. Βέβαια αν κάπου έχω εμπειρία και μπορώ να συμβουλέψω δεν φέρνω αντίρρηση.

Για τα σχολεία λίγο πολύ κάνω αυτά που κάναμε και πριν την κατάργηση των ΚΕΠΛΗΝΕΤ, εκτός από το "φορμάτ Windows", όπου κάθε εξάμηνο κάνω επιμόρφωση δημιουργίας liveusb και όποιος συνάδελφος θέλει το χρησιμοποιεί στο σχολείο του.
Ένας ΥΠΛΗΝΕΤ μπορεί εύκολα να συντηρεί έναν LTSP server ανά σχολείο, αλλά δεν γίνεται να φορμάρει και να συντηρεί όλα τα Windows PCs όλων των σχολείων. Έτσι όποιος συνάδελφος θέλει τα αναλαμβάνει για το σχολείο του (με τις συμβουλές των ΥΠΛΗΝΕΤ όπου χρειάζεται), όποιος δεν θέλει μπορεί το σχολείο να ζητήσει εξωτερική βοήθεια.

ilias_s

#2
Άλκη, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το "νέο πλαίσιο" όντως δεν αφήνει περιθώρια για πολλά-πολλά. Ειδικά αυτό το "κάνε μου format και βάλε όλα τα αρχεία στον Χ φάκελο" που καταλάβαιναν πολλοί δ/ντές ως αντικείμενο των ΚΕΠΛΗΝΕΤ δεν είναι καν εφικτό σήμερα (και να σου πω χαίρομαι γι' αυτό).

Από την άλλη υπάρχουν δεκάδες, πολύ σημαντικότερα, πράγματα στα οποία μπορεί ο ΥΠΛΗΝΕΤ να βοηθήσει τους υπευθύνους εργαστηρίων και όχι μόνο. Οι ανάγκες αυξάνονται και δυστυχώς η υποστήριξη είναι ανύπαρκτη σε πολλές περιπτώσεις (ειδικά στην περιφέρεια). Σε εμάς εδώ και χρόνια επικρατεί το μοντέλο υποστήριξης "every-man-for-himself"..! Νομίζω πως η ύπαρξη κάποιου σε αυτή τη θέση μπορεί να βοηθήσει την όλη κατάσταση.

ΥΓ : Εδώ ούτε τμήμα Δ' δεν υπάρχει (με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό!)...