Το τι νομίζω εγώ θα εχει σημασία μόνο αν αποφασίσω εγώ για το περίφημο ερώτημα της συζήτησης... 
Δεν είναι όμως κακό να εκφέρουμε και άποψη.
Ειδικά όταν αυτή δε συμβαδίζει με το σύνολο, έχει την αξία της και πρέπει να κατατίθεται. Ίσως βλέπει κάποιος κάτι που οι άλλοι δε βλέπουν, ίσως μας προβληματίζει κάτι που μπορεί να λυθεί. Έστω να τεθεί ο προβληματισμός! Αν όλοι προβληματιζόμαστε μέσα μας αλλά κανένας δεν εκφράζει τον προβληματισμό αυτό, λύση δε θα βρεθεί ποτέ!
Στο κάτω κάτω εδώ απόψεις ανταλάσσουμε. Το "Στέκι" δεν είναι όργανο λήψης αποφάσεων. Όμως μπορούμε να βοηθήσουμε να διαμορφωθεί μία άποψη. Και, γιατί όχι, να κατατεθεί (ή να κατατεθούν αν είναι περισσότερες). Ασχέτως αν δεν ληφθούν υπόψη, όπως συμβάινει συνήθως , τουλάχιστον εμείς θα έχουμε κάνει αυτό που μας αναλογεί. Θυμάσαι που στην παρουσίαση του ΙΕΠ ειπώθηκε πως δεν υπήρχαν απόψεις από "εκπαιδευτικούς τάξης";
Με το να αποφεύγουμε την κριτική και να προσαρμοζόμαστε στην όποια προβληματική κατάσταση ουσιαστικά δεν κερδίζουμε κάτι. Όσο και αν εφησυχάζουμε, το πιο πιθανό είναι πως το πρόβλημα θα βρεθεί μπροστά μας και δεν θα υπάρχει το περιθώριο χρόνου για να το λύσουμε. Έτσι μία μέρα "ξυπνήσαμε" και η (ψεύδο)ΓΛΩΣΣΑ δεν υποστηρίζει την υλοποίηση ασκήσεων που είναι πλέον μέρος της ύλης... Ήταν προβληματική εξ αρχής, δε διορθώθηκε όσο υπήρχε καιρός, και πλέον δεν αξίζει τον κόπο να καταβληθεί προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή.
Και οι ηγεσίες του υπουργείου σκέφτονται ανάλογα -
σημασία έχει μόνο η άποψη όποιου αποφασίζει- το οποίο, πέρα από αλαζονικό και αντιδημοκρατικό, ενδεικτικό νοοτροπίας που σίγουρα δε συμβάλει γενικά στη βελτίωση-εξέλιξη των πραγμάτων! Εμείς, αντίθετα με αυτούς, δεν έχουμε κανένα λόγο να λειτουργούμε έτσι.