Δεν καταλαβαίνω γιατί να δεχθώ εγώ το μένος όταν παραθέτω εκφώνηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ.
(έγραψα κάτι σχετικό με ψευδογλώσσα και δεν το βλέπω; )
Θα με διορθώσετε που παραθέτω εκφωνήσεις;
Μάλλον δεν καταλάβατε ότι για το ίδιο πράγμα, την μία φορά οι θεματοδότες το δίνουν ως
"δίνεται το παρακάτω τμήμα προγράμματος" και την άλλη "δίνεται το παρακάτω τμήμα αλγορίθμου".
Δείτε το ΘΕΜΑ Α των επαναληπτικών του 2019, τι άλλο να πω.
Είτε θα τα πούμε συντακτικά/λογικά/και λάθη που οδηγούν σε αντικανονικό τερματισμό
είτε θα τα πούμε λάθη κατά την υλοποίηση/λάθη κατά την εκτέλεση/λογικά.
(Α, ναι. Το ή δεν είναι αποκλειστική διάζευξη. Α, για δες, μπορώ και εγώ να απαντάω άκομψα! )
Στο κομμάτι της απάντησης της αρχικής ερώτησης δυσκολεύομαι να ακολουθήσω.
οι άπειρες επαναλήψεις κ.α. είναι λάθη χρόνου εκτέλεσης και οδηγούν στον αντικανονικό τερματισμό του προγράμματος.
Μπορείτε να μου πείτε που αναφέρεται αυτό που γράψατε;
Επίσης δεν αναφέρθηκα γενικά σε ατέρμονες βρόχους, αλλά μόνο σε μια υποπερίπτωση. Την υποπερίπτωση που μέχρι πέρσι στις οδηγίες ερχόταν με μεγάλα παχιά γράμματα ότι θα κάνει άπειρες επαναλήψεις.
Αν το βρούμε αυτό, θα χρειαστώ και εξήγηση πως γίνεται ο βρόχος να εκτελεί άπειρες επαναλήψεις ενώ το πρόγραμμα τερματίζει. Όταν "σκοτώσω" το πρόγραμμα, δεν νοείται ότι τερμάτισε. Δεν έχει ληφθεί απόφαση όταν το "σκοτώσω".
Δεν λέω ότι είναι ζήτημα μαθητικό/εξεταστικό τώρα αυτό, αλλά έχει γίνει λάστιχο η θεωρία αλγορίθμων.
Πάμε στην σελ. 130.
Δεν αναφέρονται κατηγορίες λαθών, είναι σημεία προσοχής. Θα ξεφύγουμε τελείως δεν ξέρουμε ποιά είναι η θεωρία και ποιές οι ασκήσεις εδωπέρα.
Χρήσιμη πληροφορία ο λαπτήρας.
Αλλά να το τραβήξω και λίγο ακόμα γιατί το σηκώνει. Τι πάει να πεί αρχικοποίηση της συνθήκης; Αρχικοποιούμε την συνθήκη ή τις τιμές των μεταβλητών που περιέχει; Γιατί το βιβλίο 1, αλλιώς το γράφει.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν το σύγγραμμα γράφτηκε εν μια νυκτί, αν το έγραψαν από χόμπι, αν στέκονταν με το ένα
πόδι όρθιοι τιμωρία στην γωνία. Με ενδιαφέρει να βγάλω μια άκρη.
Δεν μου πέφτει καθόλου η υπόληψη με δήθεν δηκτικά σχόλια. Δεν μου πέφτει η υπόληψη όταν εγώ λέω άσπρο και ο "συνάδελφος" λέει μαύρο γιατί δεν έχει διαβάσει τις οδηγίες. Πάρτε παιδάκια μου φωτοτυπία τις οδηγίες και στο καλό να βρείτε το δίκιο σας.
Η υπόληψη μου πέφτει όταν με ρωτάνε κάτι και απαντάω στην τύχη γιατί δεν βγάζω άκρη.