Καλημέρα συνάδελφε !
Σ' ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σου.
Επικοινώνησα και με το Υπουργείο και μου είπαν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαγωνισμός στον οποίο να μπορεί να συμμετάσχει το σχολείο για την προμήθεια του υλικού του εργαστηρίου. Πριν καλέσω κι εγώ από τα λίγα που γνωρίζω, όταν επικοινωνησα με τον Δήμο στον οποίο ανήκει το σχολείο, τους είπα ότι είναι στις αρμοδιότητές σας να διεξάγετε πρόχειρο διαγωνισμό(όχι χρονοβόρο όπως των Υποθργείων) και να βγάλετε τον ανάδοχο. Δείχνανε από την συζήτηση, πρώτον ότι δεν γνωρίζαν το θέμα και δεύτερον προσπαθούσαν να πετάξουν το μπαλάκι στο Υπουργείο για τον διαγωνισμό. Επέμενα, υπερβάλλοντας εαυτό και καθήκοντα, ότι αν δεν ασχοληθείτε εσείς, διότι δική σας δουλειά είναι, υπάρχει περίπτωση, το σχολείο να ανοίξει τον Σεπτέμβρη και να μην έχει στο ΣΕΠΕΗΥ απολύτως τίποτα.

Δείξανε ότι το κατάλαβαν, όταν επίσης τους μετέφερα κουβέντες του ΥΠΠΕΘ, το οποίο μου είπε ότι η Περιφέρεια στέλνει κονδύλια έπειτα από αίτημα του εκάστοτε Δήμου και αυτός με τη σειρά του διενεργεί διαγωνισμό.
Τα refurbished που ανέφερες γενικά τα συζητάμε πολύ καιρό με τους συναδέλφους στο γραφείο. Πιστεύω ότι είναι μια καλή εναλλακτική λύση αν και εφ' όσον ο Δήμος εξασφαλίσει ποσό που δεν του επιτρέπει να πάρει καινούρια.
Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι το εξής. Εμείς πρέπει να προτείνουμε στον Δημο τα PC που θα πάρουν, από τη στιγμή που θα μας ενημερώσουν για τον προϋπολογισμό, ή αυτοί έχουν τμήμα Πληροφορικής που θα πρέπει να ασχοληθεί αλλά δεν το γνωρίζουν ;