Αποστολέας Θέμα: Πορεία Διδασκόμενης Ύλης 2015-16  (Αναγνώστηκε 3491 φορές)

pvs

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 127
Απ: Πορεία Διδασκόμενης Ύλης 2015-16
« Απάντηση #15 στις: 03 Δεκ 2015, 01:10:30 πμ »
Να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι σε 3ωρο (από το καλοκαίρι) μάθημα στο φροντιστήριο έχω μπει στους μονοδιάστατους πίνακες εδώ και 2 εβδομάδες. Έχω αγχωθεί λίγο με την ύλη ως προς τα πρόσθετα στην αναζήτηση και ταξινόμηση καθώς θεωρώ ότι μαζί με τις ασκήσεις  στοίβα και ουρά ξεφεύγει ο όγκος της που πρέπει να μάθουν τα παιδιά.
Θεωρώ ότι έδωσαν το τυράκι της μείωσης στη θεωρίας αλλά η "πραγματική" ύλη έχει αυξηθεί πάρα πολύ το οποίο φαίνεται στην πράξη. Για την εικόνα που έχω από τα σχολεία όπως κάθε χρόνο υπάρχουν συνάδελφοι (ευτυχώς η μειοψηφία) που κάνει ότι θέλει.
Σε ότι αφορά για το περιβοήτο πότε θα βγεί την ύλη, θεωρώ ότι δεν γίνεται να βγει πριν τα μέσα Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου ειδικά φέτος εκτός και αν μιλάμε για απλό πέρασμα. Προσωπικά προτιμώ να κάνω παράλληλα θέματα 3 και 4 παρά να τα αφήνω για το τέλος. Ο προγραμματισμός δεν είναι ιστορία να χρειάζεται πολλές επαναλήψεις για να τον μάθεις παπαγαλία, χρειάζεται ασκήσεις και τα παιδιά εκτός από τις ασκήσεις κατανόησης πρέπει να αντιμετωπίζουν τα "πραγματικά" προβλήματα που θα τεθούν να λύσουν. 

pvs

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 127
Απ: Πορεία Διδασκόμενης Ύλης 2015-16
« Απάντηση #16 στις: 03 Δεκ 2015, 01:14:31 πμ »
Καλημέρα συνάδελφοι.
Αναρωτιέμαι πού βρισκόμαστε κατά μέσο όρο στην ύλη?
Εγώ, σε τμήματα που έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι και προχωρούν με "φυσιλογικό" ρυθμό (ούτε γρήγορα, ούτε αργά - πάντως σχετικά άνετα)
Έχω μπει μονοδιάσταστους πίνακες εδώ και 1 ως 2 εβδομάδες, έχω κάνει τις τυπικές επεξεργασίες (αθροίσματα, πλήθη και min, max) και ετοιμάζομαι να πω αναζήτηση (την κάνω πριν την ταξινόμηση)

Πριν από αυτά έχουμε κάνει, εννοείται όλη τη δομή ακολουθίας, επιλογής και επανάληψης και από θεωρία τα περί της έννοιας του αλγορίθμου και το μισό 6ο κεφάλαιο που έχει μείνει εντός ύλης.
Δυστυχώς, από πλευράς θεωρίας φέτος, ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ως τώρα καθώς δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο τόσους μήνες πέραν αυτών που έχω ήδη κάνει. Γιατί δεν θεωρούσα ότι μπορούσα να μιλήσω για ανάλυση αλγορίθμου (ίσως θα μπορούσα λίγο τελειώνοντας τη δομή επανάληψης αλλά με τις τόσες ασάφειες που είχα δεν ένιωσα έτοιμος - ασάφειες που πια πήρα απόφαση πως δεν θα μας διευκρινήσει κανείς σε εύλογο χρόνο :( ) αλλά ούτε και για δομές δεδομένων πριν εξοικειωθούν με την έννοια του πίνακα.
Άλλες χρονιές, ίδια εποχή, είχε βγει μεγαλύτερο μέρος θεωρίας γιατί ως τώρα μπορούσα να έχω κάνει επίσης το 2ο κεφ (περί προβλημάτων) και το πρώτο μισό του 6ου, που ήταν ένα σημαντικότατο κομμάτι της συνολικής θεωρίας.

Με άλλα λόγια, μόνο από εδώ και πέρα μπορώ να δουλέψω τα σημαντικότερα και πιο δύσκολα κομμάτια και νιώθω ένα τεράστιο βάρος στους ώμους μου :(
Σαν να μην έφτανε αυτό, το ένα φροντιστήριο θα ήθελε να έχω τελειώσει την ύλη στα μέσα Ιανουρίου (εδώ γελάμε όλοι μαζί!!!)

Εσείς εκεί έξω, πώς την παλεύετε με αυτά άραγε ? ? ?
Αυτό που σου ζητάνε θεωρώ ότι είναι αδύνατο και τεράστιο για εσένα ρίσκο για το αποτέλεσμα που στην τελική ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι είναι αδύνατο να έχεις κάνει καλά όλη την ύλη μέχρι τότε. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα επειδή μας πάνε πακέτο με το ΑΟΘ θεωρούν ότι επειδή οι οικονομόλογοι την ύλη μπορούν να την βγάλουν πρίν από τα Χριστούγεννα ότι τα μαθήματα είναι τα ίδια και κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και σε εμάς.

petrosp13

 • Ομάδα Νέου Λυκείου
 • *
 • Μηνύματα: 2319
Απ: Πορεία Διδασκόμενης Ύλης 2015-16
« Απάντηση #17 στις: 03 Δεκ 2015, 02:21:58 πμ »
Δυστυχώς ακόμη και σήμερα επειδή μας πάνε πακέτο με το ΑΟΘ θεωρούν ότι επειδή οι οικονομόλογοι την ύλη μπορούν να την βγάλουν πρίν από τα Χριστούγεννα ότι τα μαθήματα είναι τα ίδια και κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και σε εμάς.

Πακέτο μας πάνε και σε επίπεδο δυσκολίας
Μαθηματικά δεν θα γράψει κανένας, οπότε ας γράψει στα άλλα 2, τα "εύκολα"
Βέβαια, σχεδόν όλα τα φροντιστήρια έχουν πάει το ΑΟΘ σε 3ωρο λόγω σχολείου με την ίδια ύλη και άφησαν εμάς με 2ωρο με αυξημένη ύλη!!
Παπαδόπουλος Πέτρος
Καθηγητής Πληροφορικής

tsak

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 185
Απ: Πορεία Διδασκόμενης Ύλης 2015-16
« Απάντηση #18 στις: 04 Δεκ 2015, 06:45:23 πμ »
Όποιος κανει δυωρο και βγαλει την ύλη πριν από τις 20 Μαρτιου, να εκδώσει μετά και ένα πρακτικό οδηγο για το πώς κοροιδευεις ταυτοχρονα τον εαυτό σου, παιδιά που παιζουν σε μερικα τριωρα το μελλον τους και τους γονείς που ακουμπανε χρηματα και εμπιστοσύνη σε εμας.
Ετσι να πειτε στα αφεντικά σας που θελουν να βγει η υλη μας μεχρι το Γενάρη. Έλεος...
Α..και δείξτε τους πάλι τα τρομερά στατιστικά του μαθήματος εδω και 15 χρόνια..

gthal

 • Ομάδα διαγωνισμάτων 2017
 • *
 • Μηνύματα: 947
Απ: Πορεία Διδασκόμενης Ύλης 2015-16
« Απάντηση #19 στις: 04 Δεκ 2015, 09:14:19 πμ »
Έτσι ακριβώς
Φιλικά,
Γιώργος Θαλασσινός