Καλημέρα και καλή εβδομάδα συνάδερφοι.
Εδώ και πολλές ημέρες παρακολουθώ τη συζήτηση που γίνεται για το μάθημά μας (προσωπικά η ονομασία Πληροφορική με αηδιάζει , γιατί μου έρχεται συνειρμικά η πρόταση που πολλάκις έχουμε ακούσει όλοι μας "ο γιος μου ξέρει από κομπιούτερς") και μέσες- άκρες συμφωνώ με όσους τεκμηριωμένα καταθέτουν ιδέες και προτάσεις.
Παρατηρώ όμως ότι με το θέμα το forum :Πληροφορική Γ' τάξης ΓΕ.Λ. δεν έχει ασχοληθεί κανείς από τις 14 Φεβρουαρίου. Θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό να συζητήσουμε πώς θα γίνεται το μάθημα, ποια θα είναι η εξεταστέα ύλη , ποια έκδοση της Python θα χρησιμοποιηθεί και εν τέλει όλη μας την ενέργεια να την αναλώσουμε κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να δώσουμε στους μαθητές μας το ΚΑΛΥΤΕΡΟ προτείνοντας και απαιτώντας να ενημερωθούμε για το τι μέλλει γεννέσθαι για την ύλη και να μην αρκούμαστε σε μία ύλη που ουσιαστικά είναι 3 διαφορετικά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο , μόνο και μόνο για να λέμε ότι έχουμε πολύ ύλη.
Πιστεύω ότι όσο ασχολούμαστε με το αν πρέπει η Πληροφορική να μπει και σαν πέμπτο μάθημα ή όχι (όχι πως απαξιώνω το εν λόγω θέμα , κάθε άλλο) , χάνουμε το δίκιο μας και είμαστε εκτός scope.
Πρώτα χτίζεις κάτι με πολύ γερά θεμέλια, αποδεικνύεις στην κοινωνία και στην επιστημονική κοινότητα , πόσο καλή δουλειά κάνεις και έπειτα απαιτείς.
Εκτός συναδερφοι ,αν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω , οπότε αν έχετε την καλοσύνη να με διαφωτίσετε και εμένα.