Για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας Α' και Β΄Λυκείου βγήκε η διδακτέα-εξεταστέα ύλη. Λείπουν τα μαθήματα Πληροφορικής.
Ειδικά για το μάθημα της Β' Λυκείου (λόγω Τράπεζας θεμάτων) θα πρέπει να βγει άμεσα η αντίστοιχη εγκύκλιος γιατί τα μαθήματα τρέχουν.
Άποψή μου είναι ότι λόγω της μιας ώρας διδασκαλίας την εβδομάδα είναι αδύνατο να διδαχθούν σε βάθος όλες οι έννοιες που αφορούν τους αλγορίθμους και αναφέρονται στο βιβλίο (Κεφάλαιο 2).
Νομίζω ότι θα ήταν καλό για τους μαθητές πολλά θέματα να αφαιρεθούν από την ύλη (θα ήταν καλό να βγουν οι πίνακες, οι διαδικασίες, η αναδρομή, η πολυπλοκότητα, αυτά μπορούν να μπουν στη Γ' Λυκείου) και να μείνουν οι βασικές αλγοριθμικές δομές (ακολουθία, επιλογή, επανάληψη), νομίζω οι 10 ώρες του ΠΣ είναι οριακές ακόμα και για αυτά τα βασικά.
Θα γίνει πολύ πιο καλό μάθημα, θα εμπεδωθεί καλύτερα η ύλη από τους μαθητές και θα δημιουργηθεί έτσι μια σταθερή βάση για τη Γ' Λυκείου.
Εγώ πάντως στο 2ο κεφάλαιο εκεί θα επιμείνω - περιμένοντας τις οδηγίες του Υπουργείου για τα υπόλοιπα - στην ενότητα 2.2.7.1 έως και 2.2.7.4
Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πρέπει να ακολουθήσουμε τελικά την ύλη που θα υποδειχθεί από το Υπουργείο.