Αποστολέας Θέμα: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων  (Αναγνώστηκε 2856 φορές)

exanemou

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 92
Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« στις: 27 Σεπ 2011, 01:15:50 μμ »
Χαιρετε
το εργαστηριο διαθετει εγκατασταση ltsp 10.04 με fat clients
Μετα από κανονική εκκίνηση των σταθμων , και τερματισμό τους (ο σερβερ έμεινε ανοικτός), την επόμενη ώρα οι σταθμοι δεν εκκινούσαν.
Εφαρμοσα την γνωστη περσινή μέθοδο ,δηλ τερματισμό των σταθμών ,κλεισιμο διακότη ΟΝ/ΟΦ και Ανοιγμα παλι των σταθμων.
Δυστυχώς για μενα δεν λειτουργησε αυτη τη φορά ακόμη και αν έκανα το ίδιο και για το σερβερ.
οι σταθμοι εκκινουν μέσω δικτύου με εγκατεστημένο το gpxe 1.0.0
Στις οθόνες εμφανίζεται το κείμενο:
gpxe 1.0.0
net0: bc:ae:c5:95:77:29 on PC01:00.0(open) [link:up,TX:0 TXE:0 RX:0 PXE:0]
DHCP (net0 bc:ae:c5:95:77:29) ..OK
net0: 10.102.1.25/255.255.255.0 gw 10.102.1.1
booting from PXE menu
press F8 for boot menu
PXEBS (net0 type 128)..OK
tftp://10.102.1.23//ltsp/i386/pxelinux.0.0 file not found (0x2d12603b)
no more network devices
reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key

οι σταθμοι διαθετουν καρτα δικτύου ενσωματωμένη REALTEK PCIe GBE family controler εκτός απο δυο σταθμούς που έχουν ATHEROS που και αυτοί όμως έχουν προβλημα εκκίνησης/
ο σερβερ διαθέτει REALTEK 8111/8168B PCI Express gbit καρτα δικτυου
Αναμμένω τη βοηθεια σας

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5438
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #1 στις: 27 Σεπ 2011, 02:04:29 μμ »
tftp://10.102.1.23//ltsp/i386/pxelinux.0.0 file not found (0x2d12603b)

Αν αυτό το έχεις αντιγράψει σωστά, τότε το πρόβλημα είναι ότι κάποιος διαχειριστής πείραξε το αρχείο ρυθμίσεων του dnsmasq, αφού θα έπρεπε να λέει "pxelinux.0" και όχι "pxelinux.0.0".
Ανέβασε το αρχείο /etc/dnsmasq.d/ltsp.conf σου για να το επιβεβαιώσουμε και να το διορθώσουμε.

exanemou

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 92
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #2 στις: 28 Σεπ 2011, 10:11:10 πμ »
εχεις δίκιο , το εγραψα λάθος. Αναφερει  το pxelinux.0
Σήμερα πάλι την 1η ωρα έκαναν οι σταθμοι εκκινηση, αλλα την 2η ώρα όχι.

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5438
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #3 στις: 28 Σεπ 2011, 10:40:18 πμ »
Αν δεν έχεις ήδη στατική IP στο server, δοκίμασε να βάλεις. Και έλεγξε ότι η IP που αναφέρει το μήνυμα είναι αυτή του LTSP server σου.
Αν αυτό δεν βοηθήσει, κάποια στιγμή που θα το ξανακάνει μπες στο IRC από το μενού Βοήθεια των sch-scripts για να το δούμε live.

exanemou

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 92
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #4 στις: 30 Σεπ 2011, 12:13:36 μμ »
δεν είχα στατικη ip .Ακολουθησα τη διαδικασια που περιγράφεται στο εγχειρίδιο και έβαλα στατική ip
Πριν τις αλλαγές η υπαρχουσα κατασταση οπως περιγραφεται απο τις πληροφορίες σύνδεσης, καθώς και οι αλλαγές που εκανα για να βάλω στατική ip φαίνονται εδώ :
ελπιζω να τα έκανα σωστά.
Στο σχολείο εκκίνησαν όλοι οι σταθμοί πλήν ενός, τις δυο πρώτες ώρες  αλλα την 3η ώρα κανένας.
Στην οθόνη εμφανίζονται τα παρακάτω
.......
net0: bc:ae:c5:95:76:d8 on PCI 01.0 (open)
[link:up, TX:0 TXE:0 PX:0 RXE:0]
DHCP (net0: bc:ae:c5:95:76:d8)...OK
net0 10.102.1.26/255.255.255.0 gw 10.102.1.1
σημ ο παραπανω ip διαφέρει σε άλλο σταθμό
booting from PXE menu
PXEBS (net 0 type 128)..OK
tftp://10.102.1.23//ltsp/i386/pxelinux.0   file not found (0x2d12603b)
no more network devices

Τι κάνω σε αυτη τη περίπτωση;

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5438
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #5 στις: 30 Σεπ 2011, 01:45:50 μμ »
Και έλεγξε ότι η IP που αναφέρει το μήνυμα είναι αυτή του LTSP server σου.

tftp://10.102.1.23//ltsp/i386/pxelinux.0   file not found (0x2d12603b)
...ενώ o server σου έχει IP=10.102.1.11.

Άρα το πρόβλημα είναι ότι έχεις κι άλλον DHCP server στο εργαστήριό σου.
Βρες ποιος υπολογιστής έχει την IP 10.102.1.23 και απενεργοποίησε τον DHCP server που έχει.

exanemou

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 92
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #6 στις: 07 Οκτ 2011, 10:59:13 μμ »
λόγω καταλήψεων σήμερα μόλις καταφερα να ασχοληθώ με το πρόβλημα μου. Εντοπιστηκε ο Η/Υ με την ζητούμενη IP.   Ειναι συνδεδεμένος σε HUB που βρισκεται στο γραφειο των καθηγητων ,το οποιο συνδέεται πανω στο HUB του εργαστηρίου
Στον εν λόγω Η/Υ εχουν εγκατασταθει UBUNTU 10.04 και WINDOWS.

... και απενεργοποίησε τον DHCP server που έχει.
απενεργοποιηση του DHCP σημαίνει να ορισω στατική IP ή κάτι αλλο;

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5438
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #7 στις: 08 Οκτ 2011, 12:26:14 πμ »
Απ' ότι καταλαβαίνω, και σ' εκείνον τον υπολογιστή έχουν εγκατασταθεί sch-scripts, ενώ δεν έπρεπε, αφού δεν έχει ρόλο server.
Δώσε την παρακάτω εντολή, η οποία θα αφαιρέσει τα πακέτα που ενοχλούν:

Κώδικας: Text
  1. sudo apt-get purge --auto-remove dnsmasq dhcp3-server
  2.  

Αν δεις κάποιο μήνυμα λάθους, αυτό θα σημαίνει ότι υπέθεσα λάθος, οπότε να το ξαναδούμε.
Μην ασχοληθείς με την IP, δεν παίζει ρόλο αν είναι στατική ή δυναμική.

exanemou

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 92
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #8 στις: 10 Οκτ 2011, 02:03:31 μμ »
Αν δεις κάποιο μήνυμα λάθους, αυτό θα σημαίνει ότι υπέθεσα λάθος, οπότε να το ξαναδούμε.
εδωσα την εντολη που ειπες και το αποτελεσμα φαινεται στην εικόνα

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5438
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #9 στις: 10 Οκτ 2011, 02:11:36 μμ »
Ωραία, αυτό φαίνεται να ήταν το πρόβλημα, το ότι σ' εκείνο το μηχάνημα είχε εγκατασταθεί dnsmasq ενώ δεν έπρεπε.

exanemou

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 92
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #10 στις: 17 Οκτ 2011, 07:00:52 μμ »
μετα απο μια εβδομάδα σχεδόν χωρις προβληματα οπως αυτα που ειχα εντοπισει και εκθεσει το προηγουμενο διαστημα, σημερα επελεξα το sch-scripts για να προβαλω σε όλους τους σταθμους ενα βιντεο. Μετα την προβολή και αφου έκαναν αποσύνδεση οι σταθμοι, την επόμενη ώρα το τμημα που μπηκε εκαναν μεν εκκίνηση , ομως μετα απο δυο λεπτα ,παγωσαν οι οθόνες τους και δεν μπορουσαν να κανουν τίποτα. Εκαναν επανεκκινηση των Η/Υ και τοτε εμφανιστηκε το γνωστο μηνυμα
.....
tftp://10.102.1.20//ltsp/i386/pxelinux.0   file not found (0x2d12603b)
no more network devices

Δεν ειχα χρονο να ψαξω να βρω ποιος Η/Υ ειχε αυτην την ΙP
Σημ. Αυτο συνέβη και περσι παλι μετα απο χρηση των sch-scripts

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5438
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Aδυναμία εκκίνησης των σταθμων
« Απάντηση #11 στις: 18 Οκτ 2011, 12:58:39 πμ »
exanemou, ο dnsmasq δεν πρέπει να εγκαθίσταται αλλού παρά μόνο στον LTSP server.
Βγάλ' τον από τα υπόλοιπα PC του σχολείου για να μη σου χαλάει την εκκίνηση, και ψάξε να δεις ποιος το έβαλε και πες του να μην τον ξαναβάλει.