Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με υπερσύνδεσμους σε αρχεία με ελληνικά ονόματα  (Αναγνώστηκε 1866 φορές)

noname

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2013
  • *
  • Μηνύματα: 193
Σε έναν δικτυακό τόπο έχω ανεβάσει αρχεία pdf με ελληνικά ονόματα. Τα λινκ των σελίδων που δείχνουν σε αυτά δεν λειτουργούν από τον σέρβερ αλλά μόνο τοπικά στον Η/Υ μου. Οπότε φαντάζομαι ότι είναι θέμα του σέρβερ. Ποια ρύθμιση πρέπει να κάνω έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα λινκ χωρίς να αλλάξω τα ονόματα των αρχείων με λατινικούς χαρακτήρες;
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Αυγ 2011, 01:26:01 μμ από noname »

metestaki

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 45
Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με την εταιρία που φιλοξενεί το site σου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις (αν υπάρχουν).
Αλλά γενικά ας αποφεύγεται η ονομασία αρχείων με ελληνικούς χαρακτήρες και η χρήση κενών διαστημάτων γιατί πάντα κάποιο πρόβλημα δημιουργείται.


Έλεγξε λιγάκι το παρακάτω:
Στην Html, στο όνομα του αρχείου, εκεί που παραθέτεις το Link,  τα γράμματα πρέπει να είναι κεφαλαία ή μικρά, ακριβώς όπως είναι και στο server. Παρομοίως και για την κατάληξη των αρχείων.

Keep Growing

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2011
  • *
  • Μηνύματα: 2023
  • Παναγιώτης Πέντσας Γυμνάσιο Σορωνής
    • Περισσότερες πληροφορίες για μένα
Υπάρχει ένας καταπληκτικός "σύντροφος" για τέτοιου τύπου εργασίες.
notepad++. Κωδικοποιείς τα αρχεία .html, .php κ.λπ σε utf8.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

noname

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2013
  • *
  • Μηνύματα: 193
Οι σελίδες είναι ήδη κωδικοποιημένες σε utf8

Κώδικας: [Επιλογή]
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 5796
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Είναι πολλά σημεία που μπορεί να πάνε στραβά. Το δικό σου πιθανώς να είναι ότι server δεν χρησιμοποιεί κάποιο utf-8 locale, για παράδειγμα en_US.UTF-8, αλλά χρησιμοποιεί π.χ. iso-8859-1 ή C locale.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του server, μπορεί με την εντολή setlocale() της php να το καταφέρεις να παίζουν όλα καλά,
ενώ στη χειρότερη περίπτωση, να χρειαστεί να αποθηκεύεις τα αρχεία με κάποιο άλλο όνομα (π.χ. 0001.pdf), να κρατάς τα ονόματά τους κάπου αλλού (π.χ. εντός του αρχείου 0001.txt ή εντός ενός php array στον κώδικα) και να τα στέλνεις στους clients με http content disposition header. Αυτό το τελευταίο είναι που χρησιμοποιεί και το παρόν φόρουμ.

Το πιο βολικό θα ήταν να παραθέσεις σύνδεσμο στην ιστοσελίδα που αναφέρεσαι, και επίσης να έχεις και μια σελίδα phpinfo.php στην οποία θα καλείς τη συνάρτηση phpinfo() για να δούμε τις ρυθμίσεις του server. Αν για κάποιον λόγο δεν θες να παραθέσεις link, επισύναψε τουλάχιστον το output της phpinfo().

metestaki

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 45
Υπάρχει ένας καταπληκτικός "σύντροφος" για τέτοιου τύπου εργασίες.
notepad++. Κωδικοποιείς τα αρχεία .html, .php κ.λπ σε utf8.

Ναι, αλλά αυτό αφορά τις κωδικοποιήσεις των περιεχομένων των αρχείων html, php και όχι στα .pdf.
Το πρόβλημα του Noname έγκειται στα ονόματα των αρχείων pdf.

noname

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2013
  • *
  • Μηνύματα: 193
Ευχαριστώ Άλκη για την απάντηση. Δοκίμασα με τη setlocale() αλλά δεν βοήθησε. Για τη δεύτερη λύση που προτείνεις δε νομίζω να τη δοκιμάσω.
Μάλλον θα υποκύψω στα γκρήκλις!  :-[