Μια και μου επιτίθεσαι με αυτό τον τρόπο γιατί ως τώρα είχαμε κρατήσει ένα επίπεδο με οδηγείς στο συμπέρασμα ότι μάλλον της επιτροπής είσαι. Αλλά ακόμα και αν δεν είσαι θα πρέπει πρώτα να έρθεις να παρακολουθήσεις το μάθημα μου και μετά να με κρίνεις. Τότε θα ανακαλύψεις πως είναι και η καθαρή σκέψη.
Αν θεωρείς πως το να επαναλαμβάνω λόγια που είπες αποτελεί επίθεση, τότε μάλλον θα πρέπει να δεχτείς πως αυτός που δεν κρατάει το επίπεδο αλλά προκαλεί την ταπείνωσή του είναι ο “πρώτος τον λίθο βαλέτω”. Και απορώ με την αυτοσυγκράτηση του Sergio στον οποίο προφανώς απευθυνόταν η αναφορά σου στον Papert περί “μπαίνει στη λογική της συντήρησης, από τη στιγμή που εναντιώνεται στο άνοιγμα του μυαλού και στην ιδέα της αλλαγής, αρέσκεται να πιστεύει στην ίδια του την προπαγάνδα, στις ιστορίες που ουσιαστικά μόνο του δημιουργεί..” και αντί να απαντήσει στο ίδιο ύφος χαρακτήρισε αυτές τις προσβολές πταίσματα.
Όσο για το επιχείρημα πως πρέπει να παρακολουθήσω το μάθημά σου για να σε κρίνω, σου επισημαίνω πως ο καθένας κρίνεται από τις απόψεις που καταθέτει και όχι από αυτά που μόνον αυτός και οι μαθητές του γνωρίζουν. Εάν παρουσιάσεις και δω αυτά που κάνεις στην τάξη ίσως φανεί κάτι διαφορετικό; Μέχρι να το κάνεις θα κρίνεσαι (και θα κρίνομαι και θα κρινόμαστε) μόνον από αυτά που λέμε.
Τέλος, για την εμμονή σου με την επιτροπή, τι να πω.. τα λέει όλα η συστηματική προσπάθεια που βλέπω να κάνεις για αποπροσανατολισμό της συζήτησης με τις αναφορές σου σε αυτή. Όχι, δεν είμαι “της επιτροπής”. Αλλά και να ήμουν, πάλι τη γνώμη μου θα έλεγα και σε αυτή θα έπρεπε να απαντήσεις. Ξεκόλα λοιπόν με την επιτροπή και ας ασχοληθούμε με τα προβλήματα. Οι αναφορές σε επιτροπές, αυθεντίας και προσκλήσεις να παρακολουθήσουμε ο ένας το μάθημα του άλλου μας βγάζουν εκτός θέματος.
βγες εσύ στους δρόμους αφού σου αρέσει τόσο (ή μάλλον όχι αφού Σάββατο βράδυ ασχολείσαι με αυτά που γράφω εγώ)
Δες λοιπόν τα δύο σενάρια σχετικά με τη χρήση πίνακα ή όχι που έχω δώσει, μπας και ανοίξει το μυαλό σου.
Δεν πρόκειται να σου απαντήσω στο ίδιο μοτίβο.. όσο κι αν με προκαλείς. Προτιμώ να υιοθετήσω το ύφος άλλων συνομιλητών που με κφράζει καλύτερα ως χαρακτήρα.
Επίσης βλέπω ότι αν και ενεργοποιήθηκες φέτος με παρακολουθείς από πέρισυ. Καλό είναι αυτό γιατί έτσι έχεις και συνολική άποψη για το τι λέω.
Και συ πέρισυ τέτοιον καιρό ενεργοποιήθηκες και η συντρηπτική πλειοψηφία των μηνυμάτων σου είναι την περίοδο των εξετάσεων. Ουδείς στο απυρόβλητο λοιπόν. Και επειδή σας παρακολουθώ όλους από πέρισυ, πήρα το θάρρος να πω ότι από τη συνολική θεώρηση των τοποθετήσεών σου συμπεραίνω πως το σχόλιο του sdoukakis
Οι απόψεις επαναλαμβάνονται χωρίς να αξιολογούνται και χωρίς να τροποποιούνται
σε άλλους απευθυνόταν αλλά για άλλους ισχύει.
Α, όταν την λέμε στον άλλο με τέτοιο τρόπο να έχουμε και το θάρρος της υπογραφή μας.
Αθανάσιος Πέρδος
Καθηγητής Πληροφορικής - Φυσικός
Το στέκι ευτυχώς έχει αρκετούς διαχειριστές, ας εξετάσουν εκείνοι τα λεγόμενα, τον τρόπο που λέγονται, το ύφος κ.τ.λ. ας κρίνουν και ας διαγράψουν όποιον επιλέγει τον λάθος τρόπο να απαντήσει στους συνομιλητές του.
Όσο για την “ανωνυμία μου”, εφόσον μου ζητηθεί από τους διαχειριστές ,θα υπογράψω με το βαφτιστικό και το επίθετό μου. Μέχρι τότε, διατηρώ το “καλλιτεχνικό” μου και δε με πειράζει καθόλου αν αποφασίσεις να κάνεις το ίδιο. Εξ άλλου η επωνυμία σου δε σε εμποδίζει να γίνεσαι εριστικός και είρων ούτε και η δική μου ανονυμία εμποδίζει εμένα να “τιμώ” τους συνομιλητές μου με απαντήσεις στις απόψεις τους έστω και αν επιλέγω να το κάνω Σαββατοβραδο. Το πώς αποφασίζω να ξοδέψω το χρόνο μου είναι καθαρά προσωπική μου υπόθεση και δεν αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος στο θέμα που συζητάμε.
Ας ασχοληθούμε με τα επιχειρήματα των άλλων και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα για το γήπεδο.