Οι απαντήσεις είναι πραγματικά αποκαλυπτικές και επιβεβαιώνουν αυτά που έγραψα:
Να απαντήσω λοιπόν πολύ συγκεκριμένα στις ερωτήσεις του nk.
Απάντηση 1.
Στην ΠΕΚΑΠ δεν διαχωρίζουμε τους καθηγητές πληροφορικής με κανένα τρόπο. Θεωρούμε ότι κλάδος πρέπει να μείνει ενωμένος γιατί αρχίσουμε τους διαχωρισμούς δεν βλέπουμε γιατί θα σταματήσουμε σε αυτούς που θέτεις εσύ (και η ΕΠΕ). Ορισμένοι μπορούν να θεωρούν ότι πρέπει να συνεχίσουμε και σε άλλους. Για παράδειγμα διαχωρισμούς σε σχέση με το τι έχεις τελειώσει (πολυτεχνεία, πανεπιστήμια ή ΤΕΙ). Πως θα αντιμετώπιζες ένα αίτημα του τύπου" Ένας απόφοιτος Πολυτεχνείου θα πρέπει να προηγείται για υπεύθυνος εργαστηρίου σε σχέση με έναν απόφοιτο ΤΕΙ";. Μπορούμε να πάμε ακόμα παρακάτω να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι δουλεία έχει ένας απόφοιτος του Πολυτεχνείου ή του τμήματος "Βιομηχανικής Πληροφορικής" στην εκπαίδευση να πάει στη βιομηχανία. Τι δουλεία έχει ένας απόφοιτος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην εκπαίδευση να πάει στις επιχειρήσεις, ένας των τηλεπικοινωνιών στις εταιρίες τηλεφωνίας κ.λπ.
Άρα το πρώτο ερώτημα σου για μας είναι αντίστοιχο με το να σε ρωτούσα πόσοι από το ΔΣ της ΕΠΕ είναι Straight και πόσοι Gay. (Αν το θεωρείς σοβαρό ερώτημα μπορείς να το απαντήσεις).
Η ΠΕΚΑΠ λοιπόν εκπροσωπεί όλους (μα όλους) τους καθηγητές πληροφορικής ΠΕ19-20 χωρίς διαχωρισμούς τελεία και παύλα.
Αφού θεωρείς ότι όλοι είμαστε ίδιοι (και αναφέρομαι αν έχουμε πτυχίο πληροφορικής ή όχι) τότε προφανώς συμφωνείς ότι:
- Καλώς διορίστηκαν το 1995 με το Π.Δ 118 σαν καθηγητές Πληροφορικής καθηγητές άλλων κλάδων χωρίς πτυχίο πληροφορικής και μάλιστα κατα προτεραιότητα !!!
- Καλώς στις αναθέσεις στα ΕΠΑΛ μπορούν σαν δεύτερη ανάθεση να κάνουν μαθήματα πληροφορικής και όσοι έχουν πιστοποίηση, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Προφανώς λοιπόν και να διοριστούν μεθαύριο στις θέσεις που θα ανοίξουν (αν ανοίξουν) καθηγητές χωρίς πτυχίο πληροφορικής αλλά με πιστοποίηση, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό !
Γιατί αν δεν συμφωνείς με όλα αυτά τότε πως λες ότι είμαστε ίδιοι ? Αλήθεια στο Υπουργείο όταν μιλάς με τους συμβούλους τι τους λες για τα συγκεκριμένα θέματα ? Συμφωνείς ή διαφωνείς ? Προφανώς δεν έχεις κανένα επιχείρημα για να διαφωνήσεις αφού δέχεσαι ότι όλοι είμαστε ίδιοι !! Δηλαδή μεθαύριο, αν μας εκπροσωπείς, και πάνε να κάνουν τα ίδια και στο νέο πρόγραμμα του Γυμνασίου που το μάθημα λέγεται ΤΠΕ, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα (ολοι ίδιοι είμαστε) !
Απάντηση 2.
Αρχικά δεν καταλαβαίνω γιατί την "απαίτηση - πρόταση" αυτή δεν την κάνεις στην δική σου ένωση και την κάνεις στην ΠΕΚΑΠ. Εκτός αν υπάρχει κάποια ανακοίνωση της ΕΠΕ που αναφέρει ότι κανένα μέλος του ΔΣ της δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα.
Δεύτερον γιατί να το περιορίσουμε μόνο στην ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ; προσωπικά θεωρώ ότι και η αριστερά έχει ένα σεβαστό μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κρίση. Άρα να παραιτηθούν και οι αριστεροί. Επίσης μπορεί να θεωρηθεί ότι και αυτοί που δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα με την ανοχή σους επέτρεψαν να συμβούν αυτά, άρα να παραιτηθούν και αυτοί!!!.
Για να σοβαρευτούμε λοιπόν το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ είναι εκλεγμένο και κανένας (ιδιαίτερα έξω από την ΠΕΚΑΠ) δεν μπορεί να το "παραιτήσει" επειδή θεωρεί ότι δεν έπραξε σωστά ή γιατί κάποιος ανήκει σε μια παράταξη. Το καταστατικό της ΠΕΚΑΠ προβλέπει διαδικασίες μομφής κατα οποιοδήποτε. Επίσης αν θέλουν οι συνάδελφοι να το αλλάξουν έχουν σε λίγες μέρες την ευκαιρία αυτή (εκλογές ΠΕΚΑΠ 11/11/11 με ενιαίο ψηφοδέλτιο μη παραταξιακό).
Τέλος επειδή με ρώτησες προσωπικά δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα (ούτε και άνηκα ποτέ)
Αναφέρθηκα σε όσους κατέβηκαν με ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ή είχαν δίπλα από το όνομά τους τις συγκεκριμένες παρατάξεις. Στην ΕΠΕ το ψηφοδέλτιο είναι και ενιαίο και μη παραταξιακό από τότε που ιδρύθηκε. Το ίδιο θα έκανα και σε κάθε χώρο που είμαι. Ήδη το έχω ζητήσει από την ΕΛΜΕ στην οποία είμαι !
Πάντως και μόνο που το γενικεύεις - διαχέεις τις ευθύνες σε όλους δείχνει το πως στηρίζεις το διεφθαρμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τις μεγάλες ευθύνες των 2 κομματικών παρατάξεων που μετά από κάθε κυβέρνηση ένα μέλος τους (και υποτίθεται δικός μας εκπρόσωπος - χα - χα) γινόταν βουλευτής, υπουργός ή ευρωβουλευτής !!!
Όχι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ-ΕΧΟΥΝΕ όλοι τις ίδιες ευθύνες αλλά και όσες ευθύνες να έχουν κάποιοι δεν συγκρίνονται με τις ευθύνες των 2 μεγάλων κομμάτω και των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων !!
Πολύ λυπάμαι που υιοθετείς τις απόψεις των κυβερνώνων για διάχυση ευθυνών και το πλέον δυστυχές είναι ότι είσαι και σε θέση ΕΥΘΥΝΗΣ !!! Ο νοών νοείτω ... Απάντηση 3.
Ναι πράγματι μερικοί με βασικό πτυχίο μη πληροφορικής έχουν μεταταχθεί σε άλλους κλάδους. ¨Όπως και άλλοι συνάδελφοι που έχουν ένα δεύτερο πτυχίο κάνουν μετάταξη στον δεύτερο κλάδο τους. Δεν βλέπω που είναι το "κακό". Θεωρείς ότι αυτός που πήρε μετάταξη για μαθηματικός ενδιαφέρεται για τα μαθηματικά αλλά αυτός που πήρε μετάταξη στην πληροφορική δεν ενδιαφέρεται για την πληροφορική;. Όποιος πληροφορικός ήθελε να πάρει μετάταξη στην ειδικότητα του πρώτου πτυχίου του μπορούσε να την πάρει, για να μην την παίρνει σημαίνει ότι η πληροφορική τον ενδιαφέρει. Θεωρώ ότι αρκετοί καθηγητές πληροφορικής (με αντίστοιχο πτυχίο) θα έπαιρναν μετάθεση για θέση μαθηματικού αν τους δίνονταν αυτή η δυνατότητα. Προσωπικά δεν το θεωρώ κακό να υπάρχουν δυνατότητες μετακίνησης. Προτιμώ έναν καθηγητή που κάνει αυτό που τον ενδιαφέρει απο κάποιον που κάνει κάτι επειδή κάποτε (και πιθανόν τυχαία) πέρασε σε μια αντίστοιχη σχολή.
Το ενδιαφέρον φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτούς που ήδη υπηρετούσαν στην εκπαίδευση (Μαθηματικοί, Φυσικοί κυρίως) –άρα δεν πήγαν στην πληροφορική για να διοριστούν- έστησαν την πληροφορική στην Ελλάδα και κάποια στιγμή (πριν 20 χρόνια) πήραν μετάταξη στον κλάδο που τους ενδιαφέρει. Τώρα έρχεται ο νέος απόφοιτος της σχολής "Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής" και του λέει "Κοίταξε εσύ δεν είσαι καθαρός πληροφορικός, δεν τα ξέρεις αυτά, να πας στην πρώτη σου ειδικότητα για να διοριστώ εγώ".
Τέλος δεύτερη ειδικότητα (με το νέο νόμο) δεν μπορούν να πάρουν όσοι διορίστηκαν στην πληροφορική με άλλο πτυχίο (+ κάτι άλλο). Ο νόμος εξαιρεί μόνο αυτούς που πήραν μετάταξη (άρα ήταν ήδη διορισμένοι – οι παλιοί που λέγαμε-).
Ποιος το λέει ότι δεν πήγαν στην Πληροφορική για να διοριστούν ?! Όσοι διορίστηκαν,
κατά προτεραιότητα μάλιστα , με το ΠΔ 118/1995 εννοείται ότι πήγαν για να διοριστούν γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ διοριστούν στον κλάδο τους (ήταν πολύ χαμηλά στην επετηρίδα). Επίσης εξυπηρέτησαν και εξυπηρετήθηκαν από τα σεμινάρια που κάνουν τα διάφορα κυκλώματα για να βγάλουν λεφτά και να χρησιμοποιήσουν τον δημόσιο τομέα για να κάνουν τη δουλειά τους !
Αυτά τα έχεις ξεχάσει ? Ή μήπως δεν ξέρεις ότι ήταν παράνομα αφού στον Ν. 2009/2992 αναφέρετε ότι κάποιοι μπορούν ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ και όχι για ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ! Δεν μπορεί το ΠΔ να μην είναι σύμφωνα με το νόμο, αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ !
Η φράση σου και μόνο "Τώρα έρχεται ο νέος απόφοιτος της σχολής "Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής" και του λέει ..." δείχνει την αντίληψή σου για τους αποφοίτους Πληροφορικής και το πως τους αντιμετωπίζει αλλά και "εκπροσωπείς" !
Για την δεύτερη ειδικότητα μόνο σου απαντάς ότι όσοι μετατάχτηκαν μπορούν να έχουν με ένα πτυχίο 2 ειδικότητες ! Επίσης με κατάλληλη ερμηνεία του νόμο από κάποιους καλοθελητές γραφειοκράτες θα γίνει το ίδιο και για τους υπόλοιπους !
Τελικά δυστυχώς για εμάς τους καθηγητές Πληροφορικής, με επιβεβαίωσες απόλυτα ... Γενικά τώρα
Συνάδελφε nk
Το θυμήσου το αυτό …. Τα ονόματα που σου ζήτησα …
Δεν είναι καθόλου άσχετα ... περίμενε λίγο.
Προφανώς εσύ είσαι στην "απέξω" και δεν ξέρεις..., σε έχουν μόνο για να φωνάζεις, άλλοι πάνε για το "μέλι".
Συνάδελφε δεν με έχει κανένας να φωνάζω παρά μόνο ο εαυτός μου. Αυτά που σου λέω είναι απόψεις μου και είναι κρίμα που τα χαρακτηρίζεις φωνές απλώς γιατί αποδεικνύουν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα που δεν γνωρίσουν πολλοί συνάδελφοι και αποτελούν αίτια της σημερινής κατάστασης και στην πληροφορική παιδεία και στη εκπροσώπησή μας !
Όσον αφορά το ποιοι πάνε για το μέλι ελπίζω και θα αγωνιστώ να αποκαλυφθούν και να απομονωθούν και αν είναι δυνατόν να αναλάβουν και τις ευθύνες τους ! Πρόσεχε όμως γιατί η λάσπη θα γυρίσει σε αυτόν που την ρίχνει και φρόντισε να έχεις επιχειρήματα γιαυτά που λες αλλιώς απλώς θα είναι άλλη μια προσπάθεια χειραγώγησης των συναδέλφων και αποπροσανατολισμού τους !