Το βιβλίο στη σελίδα 17 λέει : Τα
επιλύσιμα προβλήματα μπορούν να διακριθούν σε τρείς κατηγορίες
--> Δομημένα .... .
Οσο για το Α3 , προφανώς δεν υπάρχει ακριβώς το ίδιο παράδειγμα , αλλά αν εννοείτε οτι είναι "παρόμοια" περίπτωση με το Α4 τότε μάλλον τα βλέπετε όλα άσπρα - μαύρα . Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε πόσοι μαθητές έλυσαν το Α3 και πόσοι το Α4 για να καταλάβετε στην πράξη τι εννοώ . Γιατί εγώ έχω ήδη κάποιες πρώτες πληροφορίες
Αν νομίζετε οτι αυτά τα παραδείγματα που φέρατε είναι σοβαρός αντίλογος ( το "σοβαρός" χωρίς καμιά επιθετική διάθεση , ειλικρινά ) πάω πάσο , έχουμε διαφωνία
μή επιλύσιμη 
Τωρα όσον αφορά το θέμα από τις επαναληπτικές Πανελλήνιες εσπερινών του 2008 ( το οποίο προσωπικά το διδάσκω ακριβώς επειδή ξεχωρίζει ) , έ , αν ένα ερώτημα μέσα σε 10 χρόνια , και μάλιστα όχι στο διδακτικό πακέτο αυτό καθαυτό , και μάλιστα σε πολύ πιο εύκολη μορφή ( έτοιμες οι εντολές εκχώρησης , απλά υπολογίζεις την τιμή , ) είναι αρκετό για εσάς , οκ πάω πάλι πάσο .
Για να τελειώνω με αυτό το ζήτημα , επιμένω οτι το Α4 , ελάχιστοι μαθητές θα το έλυσαν
από μόνοι τους .( χωρίς να έχουν δει παρόμοι παράδειγμα ) .Αυτό είναι το πρόβλημα κατ εμέ , σε σχέση και με τα άλλα παραδείγματα που φέρατε . Οχι οτι το ερώτημα είναι εκτός ύλης ή χαζό ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο . Δεν το βρίσκω ( και τόσο ) αντικειμενικό μ καθαρά σαν μέτρο αξιολόγηγης Αν ο σκοπός του ερωτήματος ήταν να ξεχωρίσει ελάχιστα 20άρια θα το δεχόμουν με λιγότερη γκρίνια
αν είχε μπει σε μια χρονιά άλλη ( και καταλαβαίνετε τι εννοώ ) .
Επιμένω οτι το πρόβλημα με το ερώτημα Α4 είναι οτι η μεγάλη πλειοψηφία όσων το έλυσαν θα ήταν οι τυχεροί ( που είδαν αντίστοιχο παράδειγμα ) και όχι οι ικανοί . Αντίθετα δηλαδή με ο Α3 ή το Α1 ή το Α2 .Συγκρίνετε το Α2 ( το οποίο θεωρώ ωραιότατο και το οποίο επίσης μπορεί να μην είχε διδαχτεί με παρόμοιο παράδειγμα ) με το Α4 και ελπίζω οτι θα γίνω κατανοητός .
Νομίζω οτι εξαντλησαμε το θέμα και μένουμε στη διαφωνία μας . Αν αναλογιστούμε την περσινή διαφωνία

νομίζω οτι καλά τη γλυτώσαμε φέτος.
Για τρίτη και τελευταία φορά , και δεν θα σας κουράσω άλλο , επαναλαμβάνω το κάλεσμά μου να μετρήσουμε σωστές απαντήσεις στο επίμαχο θέμα . Τα νουμερα και τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και θα βοηθήσουν στα συμπεράσματα