Πριν λίγο καιρό (και παρ' όλες τις εξελίξεις για το μάθημα), ολοκλήρωσα τη μεταφορά όλης της εξεταστέας/διδακτέας ύλης του μαθήματος ΑΕΠΠ, σε περίπου 200 διαφάνειες, οργανωμένες σε ενότητες. Η περιήγηση γίνεται με συνδέσμους κατά την προβολή πλήρους οθόνης στο Powerpoint.
Προσπάθησα όσο το δυνατόν περισσότερο (μελετώντας και υλικό άλλων συναδέλφων), να κάνω εκτενή χρήση των δυνατοτήτων animation που προσφέρει το Powerpoint, ώστε να γίνει πιο εύληπτη η παρουσίαση δύσκολων σημείων της θεωρίας (π.χ. ταξινόμηση, κλήση υποπρογραμμάτων, συγχώνευση, δυαδική αναζήτηση, αντιμετάθεση, σάρωση πίνακα (1Δ/2Δ), ταξινόμηση παράλληλων πινάκων, στοίβα/ουρά, κακή GOTO, κλπ). Στις τελευταίες διαφάνειες, παραθέτω ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε ΓΛΩΣΣΑ, το οποίο κάνει χρήση όλων όσων μαθαίνει ο μαθητής στο μάθημα (μπορείτε να το κατεβάσετε από το site μου).
Το αρχείο αυτό, των διαφανειών θεωρίας, συνοδεύεται και από αντίστοιχο αρχείο ~150 διαφανειών με ασκήσεις προοδευτικής δυσκολίας στις αντίστοιχες ενότητες, με τον ίδιο τρόπο περιήγησης (θα το βρείτε επίσης στο site).
Νομίζω ότι μαζί, μπορούν να αποτελέσουν δύο δυνατά συνοδευτικά του σχολικού βιβλίου. Θέτοντας λοιπόν σε ελεύθερη κυκλοφορία το παρόν αρχείο, θα χαρώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας και κυρίως ότι σας κάλυψε τόσο, ώστε να το χρησιμοποιήσετε τις επόμενες δύο (δυστυχώς) χρονιές. Ελπίζω το αποτέλεσμα να σας ενθουσιάσει όσο και εμένα καθώς το δημιουργούσα.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ
http://users.sch.gr/iordanissav/