Ο αντίλογος όμως είναι ότι αν έχεις φτάσει Γ' Λυκείου Τεχνολογική Κατεύθυνση και δεν έχεις καταλάβει μερικά βασικά πράγματα για τις καρτεσιανές συντεταγμένες (απόσταση σημείων, πρόσημα στα τεταρτημόρια κλπ), κατά την προσωπική μου γνώμη, δεν είσαι στην σωστή κατεύθυνση.
Την άσκηση την εμπνεύστηκα από μια άσκηση που βρήκα στα Διαγωνίσματα στο Στέκι, όπου έδινε ένα παραλληλόγραμμο στις καρτεσιανές συντεταγμένες, και ζήταγε αλγόριθμο με είσοδο ένα σημείο και τις 4 κορυφές του παραλληλόγραμμου, και έξοδο αν είναι μέσα, έξω, ή επάνω στο παραλληλόγραμμο!
Από την διόρθωση των γραπτών πάντως, αυτό που βρήκανε πιο δύσκολο από την απόσταση ήταν να διατυπώσουν σε λογική έκφραση την φράση "εντός της εμβέλειας", με μερικούς μαθητές να με ρωτάνε "τι είναι η εμβέλεια;", με αποτέλεσμα μερικά από τα λιγοστά μαλλιά μου να αποχαιρετήσουνε το κεφάλι μου! Δεν πέρασε ούτε δευτερόλεπτο από το μυαλό μου να τους εξηγήσω στην διατύπωση της άσκησης τι είναι η εμβέλεια!
Πάντως, το θέμα που δεν έγραψε σωστά ούτε ένας από τους 25 ήτανε η συμπλήρωση του αλγορίθμου με είσοδο τον αριθμό ψηφίων και έναν ακέραιο διαιρέτη, και έξοδο τους αριθμούς και το πλήθος των αριθμών με τον δεδομένο αριθμό ψηφίων που είναι ακέραια πολλαπλάσια του διαιρέτη.