Ούτε άλλη δημοσιότητα χρειάζεται. Βαρέθηκα (με την καλή έννοια) να διαβάζω συνέχεια για επερωτήσεις βουλευτών, επιστολές της ΠΕΚΑΠ, της ΕΠΕ -τραγική η σιωπή των υπολοίπων-. Αλήθεια τα 1000 μέλη που ψήφισαν στο e-tee (σύμφωνα με τον κύριο Ιωαννίδη σε παλιό μήνυμα του στο στέκι) και τα 4000 μέλη της ΕΠΥ (σύμφωνα με το site τους) που είναι εξαφανισμένα; Ειδικά η ΕΠΥ που πολλά μέλη του ΔΣ της είναι και συγγραφείς της ΑΕΠΠ, θα έπρεπε να ηγούνταν των κινητοποιήσεων.
Το κλειδί της αποτελεσματικότητας βρίσκεται στην ενότητα του κλάδου. Από την αρχή που ασχολήθηκα με το θέμα αλλά και όσο περνά ο καιρός δεν μπορώ να καταλάβω ποιες είναι οι αξεπέραστες διαφορές ανάμεσα στις διαφορετικές εκφράσεις του χώρου.
Από το 2004 προσπαθήσαμε για την ενότητα του κλάδου ώστε οι παρεμβάσεις μας να έχουν την βαρύτητα που αξίζει στον κλάδο. Αυτό που καταφέραμε ήταν, πριν λίγους μήνες σε πρόσκληση της ΠΕΚΑΠ να βγει μια κοινή ανακοίνωση. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ αν είναι η αρχή για παρόμοιες κοινές δράσεις, ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ αν η επόμενη κοινή ανακοίνωση γίνει μετά από άλλα τόσα χρόνια.
Ίσως ΤΩΡΑ είναι η δική σας σειρά (των επιστημόνων & επαγγελματιών Πληροφορικής), να απαιτήσετε από όσους θέλουν να σας εκπροσωπούν, την κοινή έκφραση του χώρου. Τότε θα μπορέσετε να αθροίσετε τους 1.000 του e-TEE με τους 4.000 της ΕΠΥ (για την ακρίβεια 5.500) μαζί με τα μέλη της ΠΕΚΑΠ, της ΕΠΕ, της ΕΜηΠΕΕ και του ΣΤΕΜΠ (που δεν ακούγεται καθόλου). Στις σημερινές συνθήκες που όχι μόνο οι καθηγητές πληροφορικής αλλά όλοι οι εργαζόμενοι, ειδικά του ιδιωτικού τομέα (βλέπε πρόσφατες απολύσεις σε μεγάλες εταιρείες του χώρου) βρίσκονται σε δύσκολη θέση, τουλάχιστον, φαντάζει πολυτέλεια η συντήρηση των «διαφορών».
Μια ημερίδα για τα θέματα Β΄θμιας με ομιλητές από όλους τους εκπροσώπους θα είχε ενδιαφέρον προκειμένου να καταγραφούν οι «διαφορές» τους.
Ενότητα λοιπόν, γιατί 1+1+1+1+1 (παλαιότερα υπήρχε και άλλο 1) δεν κάνει 5 αλλά ΜΟΝΟ 1 ίσως και ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΕΙΔΙΚΑ όταν πρέπει ο κλάδος να συζητήσει με την κυβέρνηση για τα θέματά του.
Νέστωρ Ιωαννίδης
Μέλος ΔΣ ΕΠΥ