Συνάδελφοι, υπάρχουν σίγουρα πολλές ερωτήσεις που έχουν προκύψει από τα δελτία τύπου της Π.Ε.ΚΑ.Π. μετά τις τελευταίες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία. Όπως έχω εξηγήσει είναι αδύνατο σε ένα κείμενο 1-2 σελίδων να αναφερθούν όλα. Αναγκαστικά και με
αποκλειστικό κριτήριο την ενημέρωση των συναδέλφων, γίνεται πάντα μια επιλογή με τα ουσιαστικά σημεία από αυτά που ειπώθηκαν, κύρια από τους/τον συνομιλητή μας. Στην ΓΣ της Τετάρτης 16/3 θα υπάρξει χρόνος για να διατυπωθούν όλες αυτές οι ερωτήσεις και όσες πιθανό υπάρχουν και δεν έχουν κατατεθεί εδώ και θα απαντηθούν όλες!
Διευκρινίζω ότι
στη ΓΣ μπορεί να παραβρεθεί οποιοσδήποτε συνάδελφος επιθυμεί, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλος της Π.Ε.ΚΑ.Π. και ενημερώνω ότι θα υπάρξει και
απευθείας μετάδοση της Γενικής Συνέλευσης στο:
http://www.ustream.tv/channel/pekapone όπου και θα παραμείνει στη συνέχεια διαθέσιμη.
Απαντάω σύντομα μόνο σε 2 βασικές ερωτήσεις που έχουν διατυπωθεί εδώ:
Για την
Α’ Λυκείου έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση αλλά ο ΓΓ ήταν κάθετα αρνητικός ακόμα και για μάθημα επιλογής. Εμείς αναφέραμε μια σειρά από επιχειρήματα και εναλλακτικές λύσεις (θα τα αναφέρουμε στη ΓΣ), χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η
πρόταση σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος που καταθέσαμε και προφανώς θα την δημοσιοποιήσουμε άμεσα, έγινε μετά από διαβούλευση μεταξύ των μελών του Δ.Σ., των παραρτημάτων της Π.Ε.ΚΑ.Π., αλλά και πολλών συναδέλφων και σχολικών συμβούλων για περίπου 3 μήνες. Περιλαμβάνει
συγκεκριμένη ύλη για το μάθημα γενικής παιδείας που διεκδικούμε και στις 3 τάξεις του Λυκείου. Η κατάθεση της πρότασης
επισπεύτηκε μιας και η μόνιμη επωδός των συνομιλητών μας ήταν «…και τι θέλετε να διδάσκεται στο Λύκειο, αφού τα παιδιά θα έχουν πιστοποιηθεί στο Γυμνάσιο». Προφανώς η πρόταση θα είναι πάντα ανοικτή για κάθε συμπλήρωση, τροποποίηση, βελτίωση.
Το θέμα όμως είναι να υπάρξει το μάθημα που διεκδικούμε και αυτό είναι κύριο και το δύσκολο…Θα συμφωνήσω και εγώ με τους συναδέλφους που λένε ότι το θέμα της ΓΣ δεν είναι το
ΑΝ και
ποιά πρόταση θα καταθέσουμε για την υποστήριξη των σχολείων, αλλά
με τι τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη υποβάθμιση και περιθωριοποίηση του μαθήματος της Πληροφορικής στην εκπαίδευση. Η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση εδώ πολύ λίγα προσέφερε σε αυτό το θέμα. Δυο- τρεις συνάδελφοι μόνο κατάθεσαν προτάσεις για αυτό. Ελπίζω στη ΓΣ να υπάρξει περισσότερη φαντασία…
Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ στη ΓΣ !!! (τουλάχιστον τους Αθηναίους και πέριξ)
ΥΣ: σε σχέση με την επιλογή της ημέρας (Τετάρτη και όχι Σάββατο) θέλω να πω ότι πήραμε υπόψη μας την προσέλευση που υπήρξε στην "ημέρα διαλόγου" το Σάββατο 15/12/2010 και είπαμε να δοκιμάσουμε και μια άλλη ημέρα. Θα δούμε εκ του αποτελέσματος αν είναι καλύτερα ή όχι. Μη ξεχνάτε ότι τέτοιες διαδικασίες είναι πρωτόγνωρες για τον κλάδο μας και όλοι αποκτάμε πείρα, εκτός των άλλων και από τα λάθη και τις παραλείψεις μας.
Επιτρέψτε μου επίσης κάτι
επί προσωπικού (αποφεύγω επιμελώς εδώ και πολύ καιρό να απαντήσω, αλλά κάποτε "ο κόμπος φτάνει στο χτένι"):
Όποιος θέλει να του αποστείλω μέρος ή και το όλον των «ωφελημάτων» που έχω ως «διαπραγματευτής-εκπρόσωπος» να μου αποστείλει διεύθυνση και τραπεζικό λογαριασμό για να του κάνω τη σχετική κατάθεση.