Συζητήσεις άσχετες με Πληροφορική στο Στέκι

Ξεκίνησε από alkisg, 09 Ιαν 2011, 10:32:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Να επιτρέπονται συζητήσεις άσχετες με την Πληροφορική στο Στέκι;

Ναι, οποιεσδήποτε (πολιτική, αθλητικά, μαγειρική, θρησκεία...)
Μόνο πολιτικές συζητήσεις
Όχι

mirtilo

Παράθεση από: Keep Growing στις 10 Ιαν 2011, 06:34:15 ΜΜ
"Η πεκάπ διαθέτει ένα blog άλλα σίγουρα δεν είναι τόσο αλληλεπιδραστικό όσο ένα forum. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι γι' αυτό. Κακά τα ψέματα μόνο η ΠΕΚΑΠ εκπροσωπεί άμεσα τους καθηγητές πληροφορικής. Ίσως ένα forum της ΠΕΚΑΠ έλυνε τα προβλήματα της επικοινωνίας μας. "

Συνάδελφε Θωμά. Ακριβώς επειδή η ΠΕΚΑΠ αποφάσισε να ορίσει ως Forum όλων των καθηγητών Πληροφορικής το παρόν Forum, γιαυτό και γω προσωπικά το βλέπω ως "δημόσιο" forum περισσότερο και λιγότερο ως ιδιωτικό.
Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που διαθέτουν forum (έχω και γω ένα). Το μόνο όμως που αναγνωρίστηκε ως  Forum όλων των καθηγητών πληροφορικής είναι του Αλκη.
Αν η ΠΕΚΑΠ είχε το δικό της forum, εγώ προσωπικά εκεί θα είχα συμμετοχή. Στόχος μου και σκοπός μου είναι η αλληλεπίδραση με όλους τους συναδέλφους, προσφέροντας και παίρνοντας όσο περισσότερα γίνεται και σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα. Δε με ενδιαφέρουν τα ιδιωτικά forum.

συμφωνώ απόλυτα.

Ας φτιαχτεί ένα φόρουμ στην ΠΕΚΑΠ και ας μας κάνει redirect ο alkisg εκεί.
Δεν νομίζω η επιτροπή δεοντολογίας να τολμήσει να κατηγορήσει τον alkisg οτι κάνει redirect στην ΠΕΚΑΠ.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

Keep Growing

Συνάδελφε mirtilo, εμένα με λένε Παναγιώτη Πέντσα και χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου.
Βλέπεις όμως ότι σε έχει παρασύρει η οργή σου και σου ξεφεύγουν οργισμένα κείμενα στα όρια της προσβολής;
Με τέτοιο ύφος χάνουμε πάντοτε το δίκιο μας πατριώτη.  :)
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

tom

Παράθεση από: Keep Growing στις 10 Ιαν 2011, 06:34:15 ΜΜ
Συνάδελφε Θωμά. Ακριβώς επειδή η ΠΕΚΑΠ αποφάσισε να ορίσει ως Forum όλων των καθηγητών Πληροφορικής το παρόν Forum, γιαυτό και γω προσωπικά το βλέπω ως "δημόσιο" forum περισσότερο και λιγότερο ως ιδιωτικό.
Αναφέρεσαι σε αυτό:

http://pekap.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

Ναι ίσως αυτό είναι αιτία παρεξήγησης. Ίσως δεν έγινε σωστή αποσαφήνιση της συμφωνίας. Δεν το γνωρίζω καθόλου και δε θέλω να πάρω θέση.
Θωμάς Σκυλογιάννης

- Ζήσε σα να' ταν να πεθάνεις αύριο. Μάθε σα να' ταν να ζεις για πάντα.
                                                                                     Μαχάτμα Γκάντι

Λάμπρος Μπουκουβάλας

αγαπητέ μυρτιλο, έχω την άποψη ότι κινήθηκες λίγο επιθετικά, σαν να είχες προηγούμενα με κάποιους, ενώ τα λόγια σου είναι γραμμένα με κεκτημένη ταχύτητα. νομίζω ότι κινδυνεύεις να αδικήσεις την ομάδα διαχείρισης, καθώς δε θυμάμαι στο παρελθόν να έχουν απαγορεύσει κάτι (εκτός αν παρέβαινε τους όρους χρήσης ιστοσελίδων του πσδ ή τους όρους συμμετοχής στο στέκι, όπως ανέφερε ο άλκης). θεωρώ ότι αν ήσουν περισσότερο ευγενικός και ομαλός κατά τη συγγραφή των απόψεών σου, θα ήσουν και περισσότερο κερδισμένος και θα είχες χτίσει κάτι πιο θετικό στη σύντομη παρουσία σου ανάμεσά μας.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

poursali

σε τέτοιες αντιπαραθέσεις πολλοί τείνουν να υπερβάλουν για να στηρίξουν τη γνώμη τους και τελικά χάνουμε λίγο τον λόγο που ξεκίνησε όλη αυτή η κουβέντα - γιατί ελπίζω να είναι ακόμα κουβέντα και να μην εξελίχτηκε σε "επικράτηση εγωισμού"

να εξηγήσω όμως και που βλέπω την υπερβολή:
(1) έχει ταυτιστεί λίγο η  "πολιτική κουβέντα" στο Στέκι με το "δεν συμμορφώνομαι με τους κανόνες του ΠΣΔ" κάτι που δεν νομίζω να ισχύει και αδικεί πολλά μέλη εδώ μέσα που συμμετέχουν σε "πολιτικές" κουβέντες χωρίς (νομίζω) να εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του φόρουμ

(2) έχει στηθεί ο Άλκης (και λοιποί διαχειριστές) στον τοίχο ως φιμωτές του λόγου επειδή αρνούνται να συντηρήσουν κάτι που δεν είχαν ίσως σκεφτεί ότι θα πάρει την έκταση που τελικά πήρε και είναι άδικο αν σκεφτεί κανείς τον προσωπικό χρόνο που τρώνε όλοι τους για να απολαμβάνουμε οι υπόλοιποι το αποτέλεσμα... ακόμα και όταν μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε κάτι είναι ευχαρίστηση και πάλι σε αυτούς το οφείλουμε

από τη μια κατανοητός ο προβληματισμός των διαχειριστών, από την άλλη νομίζω ότι και αυτοί διαβάζουν με ενδιαφέρον πολλές απόψεις που κατατίθενται εδώ μέσα και συμμετέχουν σε αυτές..
από τη μια σωστό να κατατίθενται προβληματισμοί, από την άλλη δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση

το ότι πρέπει να εναρμονιστούμε με τους κανόνες του ΠΣΔ είναι αυτονόητο

κάπου στη μέση (όπως πάντα) είναι η αλήθεια και εκεί βρίσκεται και η λύση... είμαι σίγουρος ότι αν βάλουμε στην άκρη προσωπικές επιδιώξεις και εγωισμούς θα τα βρούμε όλα...

προσωπικά δεν έχω βρει τη χρυσή τομή, αλλά στο γκάλοπ που αναρτήθηκε δεν θέλω να συμμετάσχω καθώς δεν με εκφράζει καμία απάντηση για ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα όπως αυτό
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

Laertis

Διαβάζω αρκετή ώρα και προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει ... Μάλλον είμαι κι εγώ λίγο βλαξ ...

Φίλε mirtilo αν θέλεις να δημιουργήσεις έναν άλλο χώρο με σαφείς πολιτικές αναφορές μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή. Για να γίνει redirect εκεί, πρώτα πρέπει να δημιουργηθεί το forum...

Απο τον Άλκη και τους διαχειριστές τι ακριβώς ζητάς ; Να σου φτιάξουν ένα άλλο forum και να κατευθύνουν/προτρέπουν μέσα απο το στέκι την επίσκεψη του χώρου ; Να φτιάξεις εσύ το forum και απλά να συνδέεται με το στέκι με συγκεκριμένο τρόπο ; Και τέλος παντων γιατί θέλεις να συνδεθεί αυτό που εσύ θέλεις και έχεις στο μυαλό σου με το στέκι ; (Ρητορική ερώτηση, προφανείς οι λόγοι ...)

Αυτά που υποστηρίζεις - αλλά δε στηρίζεις- , χωρίς να γνωρίζεις άτομα, χωρίς αποδείξεις αλλά και με μεγάλο θράσος, για την αντιδημοκρατικότητα, την υποτέλεια και το ραγιαδισμό που διακρίνει τους διαχειριστές αλλά και - προπάντων τον Άλκη -  αφήνω να κριθούν απο τους υπόλοιπους που γνωρίζουν το στέκι εδώ και 8 χρόνια και ειδικά τον Άλκη που και τεράστια προσφορά στον κλάδο έχει αλλά και ως άτομο είναι εξαιρετικός απο κάθε άποψη . Εσένα σε δικαιολογώ γιατί μόλις χτες ανακάλυψες το στέκι, δε γνωρίζεις κανέναν, αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο να επιτίθεσαι ανώνυμα και να χαρακτηρίζεις άτομα και να απαιτείς πράγματα.

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο απαιτείς και εκφράζεσαι μέσα στο στέκι αλλά και τα βιαστικά συμπεράσματα που έχεις βγάλει μέχρι τώρα, μειώνουν την ισχύ των επιχειρημάτων σου.

Πρέπει να κατανοήσεις ότι αυτό το forum ανήκει στον Άλκη Γεωργόπουλο (δεν αποτελεί το δημόσιο βήμα διαλόγου της ΠΕΚΑΠ) , έχει συγκεκριμένο σκοπό και στόχο απο το 2002 που δημιουργήθηκε και διέπεται από κάποιους κανόνες που ορίζονται απο το ΠΣΔ αλλά και τον Άλκη. Αν αυτό δε σου αρέσει ή δε συμφωνείς - πράγμα απολύτως φυσιολογικό -  μπορείς να δημιουργήσεις ένα δικό σου χώρο με τους δικούς σου κανόνες και έχω όλη την καλή διάθεση να συμμετάσχω γιατί, παρότι υποτελής και αντιδημοκράτης ως διαχειριστής όπως άφησες να εννοηθεί, έχω κι εγώ πολιτικές σκέψεις και ανησυχίες.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

Keep Growing

Γιώργο μπερδεύτηκα λιγάκι. Αποτελεί ή δεν αποτελεί "δημόσιο βήμα διαλόγου της ΠΕΚΑΠ" το παρόν forum;

Γιατί σύμφωνα με την ΠΕΚΑΠ, αποτελεί.

" http://pekap.blogspot.com/2009/07/blog-post.html "
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

evry

Επειδή ακούω συνέχεια ότι απαγορεύουμε τις πολιτικές απόψεις,
για πείτε μου ρε παιδιά ποια πολιτική άποψη έχει εκφράσει ο χρήστης mirtilo γιατί θα τρελαθούμε εδώ. Εκτός αν η συκοφαντία, και οι προσβολές είναι πολιτική άποψη και δεν το ξέρουμε. Το θέμα δεν είναι τόσο πολύ οι πολιτικές απόψεις αλλά το ύφος που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι εδώ. Είναι φανερό ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το στέκι για να περάσουν τα δικά τους μηνύματα. Μόνο που όποιος έχει πολιτική άποψη την εκφράζει με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς και copy-paste άρθρα από άλλα sites.
Προσωπικά δεν με ενοχλεί τόσο η πολιτική κουβέντα,  και υπάρχουν αρκετά άτομα εδώ με τα οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτές τις μέρες (όχι μόνο του κλάδου μας).
Το πρόβλημα όμως είναι ότι θα μπουν άτομα και θα χαλάσουν την κουβέντα, άτομα χωρίς επίπεδο , χωρίς σεβασμό στη γνώμη του άλλου, άτομα που όποιος τολμήσει να διαφωνήσει μάζι τους θα λοιδορηθεί. Αυτό ακριβώς κάνει και ο συγκεκριμένος χρήστης (και όχι μόνο), με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου. 
Στην πραγματικότητα όμως η δράση του έχει σαν αποτέλεσμα αυτό το οποίο (και καλά) πολεμά,  τη λογοκρισία. Μου θυμίζει κάτι τύπους που μπαίνουν στην πορεία με μόνο σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια ώστε οι αστυνομικοί να χτυπήσουν τους διαδηλωτές.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι "πολιτικές"(που στην πραγματικότητα είναι οπαδικές) συζητήσεις μεταξύ τέτοιων ατόμων δεν προκείται να οδηγήσουν πουθενά. Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να καταντήσει το φόρουμ ένα τσίρκο που κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να κλείσει.
  Ποιοι θα είναι όμως τότε οι πραγματικοί υπεύθυνοι? ο άλκης? εμείς οι διαχειριστές (κατά τη γνώμη μου παραείμαστε δημοκρατικοί)? ή η επιτροπή δεοντολογίας που ακόμα καλά καλά δεν έχει συσταθεί? Η απάντηση είναι προφανής: Υπεύθυνοι θα είναι αυτοί που τα ξεκίνησαν όλα αυτά. Αυτοί που επειδή δεν μπορούν να αντιδράσουν στα πλαίσια μιας δημοκρατική κοινωνίας νομίζουν ότι η ανάρτηση οπαδικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο θα αλλάξει κάτι
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

mirtilo

#38
Παράθεση από: Keep Growing στις 10 Ιαν 2011, 07:41:41 ΜΜ
Γιώργο μπερδεύτηκα λιγάκι. Αποτελεί ή δεν αποτελεί "δημόσιο βήμα διαλόγου της ΠΕΚΑΠ" το παρόν forum;

Γιατί σύμφωνα με την ΠΕΚΑΠ, αποτελεί.

" http://pekap.blogspot.com/2009/07/blog-post.html "

και εγώ περιμένω απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Αντι να απαντήσουν, κάποιοι διαχειριστές παρεκτρέπουν την συζήτηση και αναλίσκονται στο να ρίχνουν λάσπη σε μένα,
και να με κατηγορούν ότι συκοφαντώ και προσβάλω, την στιγμή που σίγουρα έχουν δει αυτό το μήνυμά μου.
Τους καλώ να διαγράψουν τις κατηγορίες τους προς εμένα, την στιγμή που και εγώ διαγράφω ότι δεν τους αρέσει σε αυτά που λέω.

Πρωτίστως βέβαια περιμένω απάντηση-εξήγηση στο ερώτημα του Keep Growing.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

Laertis

Παράθεση από: Keep Growing στις 10 Ιαν 2011, 07:41:41 ΜΜ
Γιώργο μπερδεύτηκα λιγάκι. Αποτελεί ή δεν αποτελεί "δημόσιο βήμα διαλόγου της ΠΕΚΑΠ" το παρόν forum;

Γιατί σύμφωνα με την ΠΕΚΑΠ, αποτελεί.

" http://pekap.blogspot.com/2009/07/blog-post.html "

Φίλε Παναγιώτη ,

Η ΠΕΚΑΠ στις 6/7/2009- έχει σημασία η ημερομηνία- θεώρησε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσει άλλο, δικό της forum ως βήμα διαλόγου με δικούς της κανόνες και όρους αλλά ανακήρυξε το Στέκι του Άλκη για να συζητούνται θέματα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι το forum της ΠΕΚΑΠ και ο κάθε πικραμένος που θέλει να τα χώσει μπαίνει εδώ μέσα και βρίζει τους διαχειριστές. Το στέκι ήταν και είναι του Άλκη και οι κανόνες οι ίδιοι που ίσχυαν πριν αποφασίσει η ΠΕΚΑΠ και βγάλει αυτή την ανακοίνωση.

Ίσως αυτό δημιουργεί πρόβλημα αλλά δε θεώρω τον εαυτό μου διαχειριστή στο forum της ΠΕΚΑΠ και κυματοθραύστη της οργής κάθε εξεγερμένου συναδέλφου ...

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 08:00:20 ΜΜ
και εγώ περιμένω απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Αντι να απαντήσουν, κάποιοι διαχειριστές παρεκτρέπουν την συζήτηση και αναλίσκονται στο να ρίχνουν λάσπη σε μένα,
και να με κατηγορούν ότι συκοφαντώ και προσβάλω, την στιγμή που σίγουρα έχουν δει αυτό το μήνυμά μου.. Τους καλώ να διαγράψουν τις κατηγορίες τους προς εμένα.

Και πρωτίστως περιμένω απάντηση-εξήγηση στο ερώτημα του Keep Growing.

Το μήνυμα που έγραψες αρχικά,  το άλλαξες . Στο τέλος, αφού μας έλουσες όλους με ωραίους χαρακτηρισμούς, χωρίς να μας γνωρίζεις καν, θεωρείς οτι εμείς σε συκοφαντούμε και σε διαβάλλουμε.

Χρησιμοποίησα πολύ προσεκτικούς χαρακτηρισμούς, δεν σε προσέβαλα ούτε σε συκοφάντισα. Γιατί δεν απαντάς σε αυτά που σε ρώτησα και θέτεις συνεχώς ερωτήματα ; Οι διαχειριστές δεν είμαστε εκπρόσωποι της ΠΕΚΑΠ ούτε κανενός είδους συνδικαλιστές, δεν εκπροσωπούμε τον κλάδο μέσω του forum, δεν είμαστε αιρετοί ούτε εκπροσωπούμε το Υπουργείο και την κυβερνητική πολιτική.
Τι ακριβώς ζητάς τελικά ; Το ξέρεις ή έχεις άλλους λόγους να δημιουργείς συνεχώς θέματα ;
Προφανώς όμως, αφού το συνεχίζεις, ο σκοπός και ο ρόλος σου εδώ μέσα αρχίζει να διαφαίνεται σιγά σιγά...

Υ.Γ. Περιμένω ακόμα να βγεις απο την ανωνυμία. Έται φαίνεται το θάρρος της γνώμης και όχι με επιθέσεις πίσω απο το παραπέτασμα της ανωνυμίας.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

mirtilo

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 08:30:28 ΜΜ
Χρησιμοποίησα πολύ προσεκτικούς χαρακτηρισμούς, δεν σε προσέβαλα ούτε σε συκοφάντισα.

συμφωνώ. δεν με προσέβαλες εσύ.

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 08:30:28 ΜΜ
Τι ακριβώς ζητάς τελικά ; Το ξέρεις ή έχεις άλλους λόγους να δημιουργείς συνεχώς θέματα ;

Εσύ δημιουργείς θέματα, ασχολείσαι με μένα, και μου θέτεις συνέχεια ερωτήματα που έχω ήδη απαντήσει.
Αν θες απαντήσεις, διάβασε τα προηγούμενα μηνύματά μου.

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 08:30:28 ΜΜ
Στο τέλος, αφού μας έλουσες όλους με ωραίους χαρακτηρισμούς,

που; πότε; για δώσε το Link.


αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

Laertis

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 07:13:38 ΜΜ
Φίλε mirtilo αν θέλεις να δημιουργήσεις έναν άλλο χώρο με σαφείς πολιτικές αναφορές μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή. Για να γίνει redirect εκεί, πρώτα πρέπει να δημιουργηθεί το forum...

Απο τον Άλκη και τους διαχειριστές τι ακριβώς ζητάς ; Να σου φτιάξουν ένα άλλο forum και να κατευθύνουν/προτρέπουν μέσα απο το στέκι την επίσκεψη του χώρου ; Να φτιάξεις εσύ το forum και απλά να συνδέεται με το στέκι με συγκεκριμένο τρόπο ; Και τέλος παντων γιατί θέλεις να συνδεθεί αυτό που εσύ θέλεις και έχεις στο μυαλό σου με το στέκι ; (Ρητορική ερώτηση, προφανείς οι λόγοι ...)


Έχεις απαντήσει ήδη ; Επανάλαβε παρακαλώ γιατί δε βρίσκω την απάντηση ...

Διέγραψες ότι είχες γράψει, μην κάνεις τον ανήξερο. Πρόλαβα και διάβασα για τους φοβισμένους διαχειριστές που υποκινούνται απο τους διαδρόμους των Υπουργείων ...
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

alkisg

Παράθεση από: mirtilo στις 10 Ιαν 2011, 06:40:22 ΜΜ
συμφωνώ απόλυτα.

Ας φτιαχτεί ένα φόρουμ στην ΠΕΚΑΠ και ας μας κάνει redirect ο alkisg εκεί.
Δεν νομίζω η επιτροπή δεοντολογίας να τολμήσει να κατηγορήσει τον alkisg οτι κάνει redirect στην ΠΕΚΑΠ.

(παραβλέποντας όλα τα υπόλοιπα ανούσια και κουραστικά "στολίδια")
Ωραία, συμφωνώ κι εγώ. Να υποθέσω λοιπόν ότι έληξε το πρόβλημά σου; Ή χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω η ομάδα διαχείρισης του φόρουμ για σένα; Τα υπόλοιπα είναι θέμα της ΠΕΚΑΠ, όχι του φόρουμ, οπότε εάν δεν μπορέσεις να τους πείσεις να σου φτιάξουν έναν χώρο για να τα χώνεις ανώνυμα δεν ευθυνόμαστε εμείς.


Για το "δημόσιο βήμα της ΠΕΚΑΠ": η ΠΕΚΑΠ δεν δημιούργησε τον παρόντα χώρο. Απλά πρόσφατα ρώτησε αν μπορεί να τον χρήσει ως το επίσημο φόρουμ για τα μέλη της, αφού τα περισσότερα ήταν ήδη εδώ. Και φυσικά αφού κλαδικές συζητήσεις επιτρέπονται στο στέκι, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να απαγορεύσουμε αυτή τη χρήση. Γι' αυτό και δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα αφού δεν άλλαξε κάτι.

Για τους κανόνες χρήσης: το στέκι ανέκαθεν είχε καλούς και ρητούς κανόνες χρήσης, που πιστεύω ότι επαρκούν για την εύρυθμη λειτουργία του. Από το 2002 που ήμαστε στο tripod είχαμε τους κανόνες χρήσης του yabb, και όταν αυτό έγινε smf και απέκτησε δυνατότητα .php το ΠΣΔ, μεταφερθήκαμε εδώ και συνεχίζουμε με τους κανόνες χρήσης του smf και φυσικά πλέον και του ΠΣΔ (μάλιστα του smf σε μερικά σημεία είναι πιο αυστηροί από του ΠΣΔ). Αυτοί οι κανόνες χρήσης εμφανίζονται κατά την εγγραφή νέων μελών, επομένως όλα τα μέλη έχουν συμφωνήσει με αυτούς. Απλά πρόσφατα προσθέσαμε σύνδεσμο στους κανόνες χρήσης του ΠΣΔ γιατί μερικοί μη διορισμένοι συνάδελφοι δεν τους γνώριζαν, ενώ από το smf μεταφράστηκαν και στα ελληνικά αντί να εμφανίζονται στα αγγλικά στα νέα μέλη.

Το πρόβλημα δεν είναι η μη ύπαρξη κανόνων, είναι η μη τήρησή τους. Όταν για παράδειγμα αναρτείται προσβλητικό ή ανακριβές περιεχόμενο, ανεξάρτητα από τους λόγους που αναρτήθηκε (π.χ. γελοιογραφία όντως ανάξιου πολιτικού), θα πρέπει να διαγράφεται.

Έτσι το πρόβλημα του/της mirtilo λύθηκε, ενώ αυτό που έθεσα εγώ παραμένει: να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η ομάδα διαχείρισης κι εγώ σαν τελικός υπόλογος να μη χρειάζεται να χάνουμε ατελείωτες ώρες ελέγχοντας τα copy/paste/links, και το σημαντικότερο, να μην γίνονται αυτά κουραστικά για τα υπάρχοντα μέλη αναγκάζοντάς τα να αποχωρήσουν.
Πρότεινα να περιορίσουμε τη θεματολογία του φόρουμ.
Μια άλλη πρόταση θα ήταν ίσως να γίνει πιο αυστηρή η ομάδα διαχείρισης. Π.χ. ανεβάζει κάποιος ένα προσβλητικό κείμενο που βρήκε σε κάποια εφημερίδα; Το σβήνουμε και κάνουμε σύσταση στο μέλος (ανεξάρτητα είπαμε με το αν συμφωνούμε με το κείμενο ή όχι). Βάζει link σε site με προσβλητικό περιεχόμενο; Το ξανασβήνουμε και κάνουμε ban το μέλος.
Κι αυτή η τελευταία πρόταση είναι αποδεκτή από εμένα αφού τηρεί τους κανόνες χρήσης, αλλά δεν μου αρέσει σαν λύση και δεν θέλω να το αναλάβω. Αν η ομάδα διαχείρισης το θεωρήσει καλή ιδέα (θα το συζητήσουμε στον κλειστό πίνακα διαχείρισης) μπορεί το θέμα να κλείσει έτσι.

Δεν είδα να έχει γραφεί κάποια άλλη πρόταση επίλυσης του προβλήματος, έχασα κάτι;

mirtilo

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 08:57:01 ΜΜ
Έχεις απαντήσει ήδη ; Επανάλαβε παρακαλώ γιατί δε βρίσκω την απάντηση ...

Διέγραψες ότι είχες γράψει, μην κάνεις τον ανήξερο. Πρόλαβα και διάβασα για τους φοβισμένους διαχειριστές που υποκινούνται απο τους διαδρόμους των Υπουργείων ...

Βεβαίως και διέγραψα κάτι, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έλεγε ακριβώς αυτό λες.  Το διέγραψα επειδή μου το ζήτησε κάποιος διαχειριστής. Τώρα τι θες δηλαδή, να επαναλάβουμε κάτι που προσέβαλε κάποιον και διαγράφτηκε; Είναι υπεύθυνη συμπεριφορά διαχειριστή αυτό;


Ξανα-Απαντώ στις ερωτήσεις σου, ελπίζω να μην χρειαστεί να απαντήσω ξανά σε κάποιον άλλο.

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 07:13:38 ΜΜ
Φίλε mirtilo αν θέλεις να δημιουργήσεις έναν άλλο χώρο με σαφείς πολιτικές αναφορές μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή. Για να γίνει redirect εκεί, πρώτα πρέπει να δημιουργηθεί το forum...

Απο τον Άλκη και τους διαχειριστές τι ακριβώς ζητάς ; Να σου φτιάξουν ένα άλλο forum και να κατευθύνουν/προτρέπουν μέσα απο το στέκι την επίσκεψη του χώρου ;

Ζητάω, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που απαγορευτούν οι πολιτικές συζητήσεις , να κατευθύνουν για κάποιο χρονικό διάστημα όλους όσους ενδιαφέρονται για πολιτικές συζητήσεις σε κάποιο άλλο site, το οποίο θα αποφασιστεί στην ψηφοφορία που έβαλα.

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 07:13:38 ΜΜ
Να φτιάξεις εσύ το forum και απλά να συνδέεται με το στέκι με συγκεκριμένο τρόπο ;
όχι, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που απαγορευτούν οι πολιτικές συζητήσεις , το στέκι να κατευθύνει/προτρέπει όσους τους τρώει να μιλήσουν πολιτικά προς αυτό το site που θα αποφάσισαν οι θαμώνες εδώ.

Παράθεση από: Laertis στις 10 Ιαν 2011, 07:13:38 ΜΜ
Και τέλος παντων γιατί θέλεις να συνδεθεί αυτό που εσύ θέλεις και έχεις στο μυαλό σου με το στέκι ;

Δεν θέλω να συνδεθεί τίποτα με το στέκι. Θέλω απλά αυτούς που θα αποσυνδέσετε εσείς, οι θαμώνες που θα διωχτουν απο εδώ , να έχουν μια περίοδο χάρητος και να προλάβουν να ανασυνταχτούν κάπου αλλού.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

Keep Growing

Να μη γίνει αυστηρότερη η ομάδα διαχείρισης. Απλά να κάνει την δουλειά της σύμφωνα με τους κανόνες του Forum , όποτε εντοπίζει ένα παράνομο μήνυμα - αφού επιχειρηματολογήσει επαρκώς - να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μη χρειάζεται από κανέναν να γίνει περισσότερο ή λιγότερο δημοκρατικός.
Όσον αφορά στα μέλη που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το Στέκι για λόγους αισθητικής κόπωσης, αυτοί οι τελευταίοι μου θυμίζουν τους Έλληνες επιστήμονες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό γιατί η Ελλάδα τους πληγώνει, αντί να κάτσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να χτίσουν μια καλύτερη Ελλάδα.
Αυτοί για μένα προσωπικά (οι οποίοι και αυτοί είναι ανώνυμοι) μου είναι  τουλάχιστον αδιάφοροι. Όλοι κρίνονται για τις ενέργειές τους. Όχι μόνο μερικοί ...

Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).